• Το new story του mr Aegean και τι συμβαίνει με τον Παπουτσάνη

    Oλη η χρηματιστηριακή αγορά αναρωτιέται γιατί σε μια συνεδρίαση που ανέβηκε ο Γενικός Δείκτης κατά 11.40%, η μετοχή του Παπουτσάνη  είχε μια πτώση της τάξης του 1.25% ενώ είχε ένα πολύ δυνατό εννεάμηνο.

    the wise man
    image
    the wise man

    Τράπεζες: Άλμα, χωρίς φρένο στις τράπεζες

    Η ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου διαπέρασε με σαρωτικό τρόπο τις αγορές χρήματος και κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ αργά εχθές το βράδυ στο κάδρο προστέθηκε και το εμβόλιο της Ρωσίας. Σας υπενθυμίζουμε οτι το mononews.gr ήταν το πρώτο ελληνικό media που δημοσίευσε την είδηση.

    Στην Αθήνα οι επενδυτές στην Λεωφόρο Αθηνών ξέσπασαν μετά από πολλούς μήνες αβεβαιότητας, κυρίως λόγω έλλειψης ορατότητας…

    Οι τραπεζικές μετοχές, που από την αρχή της πανδημίας δέχονταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο, σημείωσαν άλμα ανόδου 26,99%!

    Γεγονός που προκάλεσε χάρισε πολλά χαμόγελα στους διευθύνοντες συμβούλους των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς φαίνεται φως στο τούνελ, ακόμη κι χρειαστεί – να είστε σίγουροι – να κάνουμε υπομονή για 2-3 μήνες μέχρι να κατακτήσουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό κανονικότητας.

    Τα σχέδια των CEOs

    Με την βεβαιότητα να φαίνεται στην άκρη του τούνελ οι κ.κ. Καραβίας, Ψάλτης, Μεγάλου και Μυλωνάς ετοιμάζονται να ασχοληθούν, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια (συμπεριλαμβανομένης και της 10ετούς οικονομικής κρίσης) με τις αναπτυξιακές προοπτικές των τραπεζών που διοικούν, παρά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

    Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -1,09% 7,26  σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και έκλεισε στο +29,18% καθώς η ομαλότητα θα την στηρίξει στην εξυγίανση του ισολογισμού μέσω της τιτλοποίησης των 6,3 δις ευρώ κόκκινων δανείων (project Frontier), ακολούθησε η Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63  με άνοδο 28,96%, η οποία είναι έτοιμη να κάνει το διπλό deal για το Galaxy και την Cepal, η Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78 με 26,17%, η διοίκηση της οποίας σχεδιάζει χωρίς πολλά βαρίδια το επόμενο αναπτυξιακό βήμα και η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 στο +18,93%, η οποία πρέπει να τρέξει μέχρι το καλοκαίρι την επαναϊδιωτικοποίησή της.

    Το new story του Βασιλάκη

    Ανάρπαστη έγινε κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής συνεδρίασης η μετοχή της Aegean, η οποία έκλεισε με άνοδο-ρεκόρ 29,89% στα 3,455 ευρώ από 2,7 ευρώ που ήταν την Παρασκευή.

    Οι αερομεταφορές σε διεθνές επίπεδο είδαν τις μετοχές του να εκτοξεύονται καθώς το φως στο τούνελ με το – τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε και για άλλα 2-3 εμβόλια, πέραν της Pfizer και των Ρώσων– εμβόλιο βγάζει από το κάδρο τις χρεοκοπίες και δίνει εκ νέου θετική προοπτική.

    Η στήλη σας πληροφορεί ότι η Aegean Airlines (Αεροπορία Αιγαίου)  ΑΡΑΙΓ 0,16% 12,54 – σίγουρα οι κολοσσοί του κλάδου – θα πρωταγωνιστήσει κι αυτή στην μεταφορά του εμβολίου σε εθνικό επίπεδο.

    Το πιο σημαντικό όμως που έκανε εχθές τον manager και μέτοχο της εταιρείας Ευτύχη Βασιλάκη να σηκώσει κεφάλι είναι το γεγονός ότι το εμβόλιο τον απομακρύνει από το κρατικό εναγκαλισμό, κάτι που θα ήταν αναπόφευκτο αν η αβεβαιότητα συνεχίζονταν μέχρι και την Άνοιξη του 2021.

    Η μετοχή της εταιρείας είχε υποχωρήσει κάτω των 2,7 ευρώ εκεί δηλαδή που ήταν το 2013, καθώς θεσμικοί και άλλοι την “πυρπολούσαν” εδώ και μήνες.

    Oμως χθες κλείδωσε σχεδόν στο +30% με ανεκτέλεστο περίπου 179,343 μετοχές και συνολικό όγκο 471,000 μετοχές. Η χρηματιστηριακή της αξία χθες το απόγευμα άγγιξε τα 246,7 εκατ. ευρώ.

    Τονίζεται ότι η μετοχή προ πανδημίας είχε βρεθεί στην περιοχή των 9,08 ευρώ.

    Στο χορό και η Auto Hellas

    Οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με τις υπηρεσίες του τουρισμού δεν έλειψαν από το χθεσινό πάρτι.

    Μια από αυτές ήταν και η μετοχή της Auto Hellas ΟΤΟΕΛ 0,30% 13,30  συμφερόντων Ευτύχη Βασιλάκη η οποία έκλεισε με άνοδο 18,58% στα 4,66 ευρώ και market cap 227,7 εκατ. ευρώ.

    Χρυσός: όταν χάνει την λάμψη του, επιστρέφει η ηρεμία

    Οι πιο παλαιοί της αγοράς τονίζουν με την πρώτη ευκαιρία στους νεότερους πως όταν βλέπεις την τιμή του χρυσού να ανεβαίνει να ανησυχείς για την πορεία της οικονομίας… Εχθές, η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε ποσοστό άνω του 4,65% στα 1.858 δολάρια η ουγκιά, πρώτη φορά μετά την εκδήλωση της πανδημίας.

    Οι επενδυτές βρίσκουν καταφύγιο στον χρυσό όταν η θύελλα ξεσπά και πλήττει τις αγορές και τον εγκαταλείπουν όταν τα σύννεφα αρχίζουν να υποχωρούν.

    Zoom: Ένας ακόμη χαμένος

    Το άλμα που κατέγραφε από τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία τεχνολογίας Zoom, προσγειώθηκε με την ανακοίνωση της Pfizer.  Ξεκίνησε με πτώση άνω του 18% και στο τέλος έκλεισε με πτώση 17,37% στα 413,24 δολάρια η μετοχή.

    Αντίθετα η μετοχή της Pfizer σημείωσε ράλι και έκλεισε  ανω του 7,9% στα 39,20 δολάρια. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας (Market Cap) υπερβαίνει τα 217,8 δισ. δολάρια.

    Βέβαια, για κάποιους μήνες θα το Zoom συνεχίζει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των επαγγελματιών ανά την υφήλιο, ωστόσο οι αγορές προεξοφλούν τα γεγονότα.

    Μαξίμου: Μεγάλη δόση αισιοδοξίας 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του μετά την ανακοίνωση της Pfizer και οι συνεργάτες του είχαν καιρό να τον δουν τόσο χαρούμενο… Βέβαια, ξεκίνησε ήδη τις επαφές με τους ευρωπαίους ομολόγους του με θέμα τον οδικό χάρτη εφεξής. Από τις παραγγελίες μέχρι και την διάθεση του πολυπόθητου – για όλον τον πλανήτη – εμβολίου.

    Βράβευση στο private banking

    Ως την καλύτερη τράπεζα στις υπηρεσίες του private banking στην Ελλάδα ανέδειξαν την Alpha Bank οι διεθνούς κύρους εκδόσεις «Professional Wealth Management» και «The Banker», του ομίλου Financial Times, στο πλαίσιο των βραβείων «Global Private Banking Awards 2020».

    Ψάρεμα, κυνήγι και άθληση

    Εντάξει, αποδεικνύουμε ως λαός για μια ακόμη φορά ότι είμαστε δαιμόνιοι… Η στήλη μπαίνει στον πειρασμό να διασκεδάσει με το πόσο λάτρεις του αθλητισμού είμαστε καθώς στείλαμε 1 εκατ. μηνύματα για άθληση.

    Επίσης, μαθαίνω ότι τα αιτήματα στο γραφείο του Χαρδαλιά για να επιτραπεί το ψάρεμα και το κυνήγι είναι άπειρα…

    Με τόση άθληση πρέπει να είναι όλοι φέτες…


    Τι συμβαίνει με τον Παπουτσάνη και την οικογένεια Δαυίδ;

    Oλη η χρηματιστηριακή αγορά αναρωτιέται γιατί σε μια συνεδρίαση που ανέβηκε ο Γενικός Δείκτης κατά 11.40%, η μετοχή του Παπουτσάνη  είχε μια πτώση της τάξης του 1.25% ενώ είχε ένα πολύ δυνατό εννεάμηνο.

    Φίλοι αναγνώστες, ο λόγος βρίσκεται στο ότι πλέον η οικογένεια Δαυίδ-Λεβέντη έχει το 21.2826% του Παπουτσάνη .

    Οι κύριοι Γκάτζαρος και Τασσόπουλος σε OTC (Over the Counter) πράξη, πούλησαν 3.961.982 μετοχές Παπουτσάνη  με 2.051 ευρώ/μετοχή και εξόφλησαν το δάνειο που είχαν πάρει από την οικογένεια Λεβέντη.

    Τώρα όμως, οι αγορά εκτιμά οτι αρχίζουν τα δύσκολα για την μετοχή του Παπουτσάνη.

    Ένα είναι το σίγουρο, ότι η οικογένεια Δαυίδ-Λεβέντη θα θέλει να απεμπλακεί από τον Παπουτσάνη .

    Βλέπετε, ο Παπουτσάνης  έχει μια κεφαλαιοποίηση 59.53 εκ ευρώ ενώ η FRIGOGLASS 21.68 εκ ευρώ.

    Δηλαδή εάν μηδένιζε τη θέση της η οικογένεια Δαυίδ-Λεβέντη σε αυτά τα επίπεδα τιμών θα έπαιρνε περί τα 12.6 εκ ευρώ.

    Τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αγοράζοντας μετοχές της FRIGOGLASS η οποία χθες μετά την άνοδο του 7.2% έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης του 21.68 εκ ευρώ.

    Δηλαδή, εάν καταφέρει να πουλήσει τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ σε αυτά τα επίπεδα τιμών με τα λεφτά της πώλησης θα μπορούσε να αγοράσει το 58.15% της FRIGOGLASS.

    Δηλαδή να ελέγχει πια το 100% και να την βγάλει από το χρηματιστήριο.

    Οπότε φίλοι επενδυτές, ενώ το μέλλον του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ μοιάζει λαμπρό, θέλει τεράστια προσοχή γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να πουλήσει η οικογένεια Δαυίδ-Λεβέντη.

    Γιατί ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ έχει τώρα σχεδόν την τριπλάσια κεφαλαιοποίηση της FRIGOGLASS.

    Η αγορά αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό το ρίσκο και για αυτό το χαρτί σε μια συνεδρίαση σαν την χθεσινή είχε κάκιστη εικόνα κλείνοντας με πτώση 1.25% στα 2.37€.

    Και μη φανταστείτε, με τζίρο μόλις 109.529 ευρώ.

    Αστείο ποσό.

    Όπως έγινε turnaround story ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ έτσι μπορεί να γίνει και η FRIGOGLASS.