• Τα έργα και οι ημέρες των δύο κυριών της Alpha Bank, οι υπερεξουσίες της Βασιλικής (Λαζαράκου) και οι πλειστηριασμοί για τα σπίτια του Γουλανδρή

    Μαζί με την Αναστασία, η διοίκηση της Alpha Bank ανακοίνωσε και την νέα Chief Human Resourses Officer, την Φραγκίσκη Μελίσσα.

    the wise man
    image
    the wise man

    Η νέα θέση της Αναστασίας

    Λοιπόν, η μέχρι πρότινος διευθύνουσα σύμβουλος της Praxia Bank έπιασε δουλειά στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 3,73% 1,67. Εφεξής ο τίτλος της Αναστασίας Σακελλαρίου είναι Chief Transformation Officer.

    Η CTO Αναστασία παίρνει πάνω της τον μετασχηματισμό της τράπεζας. Η πορεία της τραπεζίτισσας είναι εντυπωσιακή καθώς εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης βρέθηκε να διοικεί από την θέση της CEO το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά ανέλαβε να λειτουργήσει την πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα, την Praxia. Πριν έρθει στην ελληνική αγορά είχε εργασθεί για περισσότερα από 10 έτη στο εξωτερικό.

    Βέβαια, πριν πάει στο ΤΧΣ είχε περάσει από διευθυντικές θέσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώ για κάποιο διάστημα βρέθηκε και στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Εφεξής η Αναστασία, ούσα ήρεμη θα βάλει τάξη και θα προσεγγίσει με  «ολοκληρωμένο τρόπο», όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Alpha Bank, τον μετασχηματισμό της τράπεζας. Σας υπενθυμίζω, βέβαια, ότι επικεφαλής της νέας μονάδας Ανάπτυξης και Καινοτομίας της τράπεζας έχει ορισθεί ο Σπύρος Φιλάρετος.

    Αντικείμενο της μονάδας – όπως αναφέρεται στο πλάνο μετασχηματισμού – είναι «ο σχεδιασμός και η οικοδόμηση του μέλλοντος της τράπεζας μέσα από την αναβάθμιση της σημασίας και των στόχων του προγράμματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού». Να σας επισημάνω ότι η κ. Σακελλαρίου διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό.

    Η Φραγκίσκη, ο Κάρολος, η Άνδρος και οι συζητήσεις με την Εθνική

    Μαζί με την Αναστασία, η διοίκηση της Alpha Bank ανακοίνωσε και την νέα Chief Human Resourses Officer, την Φραγκίσκη Μελίσσα.

    Η απόφαση είχε ληφθεί από τον Νοέμβριο και η μεταγραφή είχε κλειδώσει με το πλέον επίσημο τρόπο καθώς το όνομά της είχε ανακοινωθεί στο νέο οργανόγραμμα της τράπεζας, με την υποσημείωση ότι θα έπιανε δουλειά στις αρχές του 2020.

    Δοθείσης της ευκαιρίας με την Αναστασία, ανακοινώθηκε και η Φραγκίσκη, η οποία εργαζόταν – πριν το deal με την Alpha – στην Vodafone Ρουμανίας.

    Στο Βουκουρέστι εργάζεται και ο σύζυγος της Κάρολος Φόρστ – ο οποίος είναι ξένης καταγωγής – και συγκεκριμένα στην θυγατρική της Viva Wallet. Αγαπημένος προορισμός του ζεύγους η Άνδρος, στην οποία πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η… σκληρή στην δουλειά της Φραγκίσκη, πριν ξεκινήσει τις συζητήσεις με τη διοίκηση της Alpha Bank είχε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για να αναλάβει, επίσης, επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού.

    Επίσης μαθαίνω ότι και τις δυο κυρίες τις πρότεινε η Egon Zehnder  του πολύπειρου Ανδρέα Γαβρηιλίδη. 

    Ζητείται πλειοδότης για τα σπίτια του Γουλανδρή

    Μια ακόμη απόπειρα θα κάνει σήμερα η Intrum Hellas, με στόχο να πουλήσει μέσω του πλειστηριασμού τα ακίνητα (όροφοι επί πολυκατοικίας) του Μιχάλη Γουλανδρή πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου.

    Η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έγινε στις 29 Ιανουαρίου αλλά ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος καθώς δεν παρουσιάσθηκε κανένας αγοραστής… Έτσι, σήμερα τα διαμερίσματα βγαίνουν εκ νέου στο σφυρί και οι τιμές πρώτης προσφοράς κυμαίνονται από 735.000 ευρώ έως και 9,15 εκατ ευρώ.

    Μιλάμε για οροφοδιαμερίσματα φιλέτα!

    Στο σφυρί και το σπίτι του Μαμιδάκη στην Εκάλη

    Επίσης, σήμερα η Alpha Bank προχωρά στον πλειστηριασμό ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην Εκάλη και ανήκει στον Αλέξανδρο Μαμιδάκη, γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Jetoil.

    Συγκεκριμένα, υιού του Νίκου Μαμιδάκη.

    Υπερεξουσίες στην Βασιλική (Λαζαράκου) και ο έλεγχος του fit and proper

    Εχθές, έγινε μια συνάντηση υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα με τους επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστήριου κ.ά. με θέμα τις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά και γενικότερα τα μέτρα στήριξης της αφοράς, με αιχμή το χρηματιστήριο.

    Η στήλη μαθαίνει από έγκυρη πηγή ότι στο νομοσχέδιο που έχει σχεδόν γραφτεί και φέρνει πιο αυστηρό πλαίσιο στην λειτουργία των επιχειρήσεων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναβαθμίζεται και παίρνει υπερεξουσίες με στόχο την διαφάνεια στην διακυβέρνηση των επιχειρήσεων, κυρίως των εισηγμένων.

    Η Βασιλική (Λαζαράκου) πρόεδρος της Ε.Κ. θα μπορεί να ελέγχει και να περνά από το κόσκινο όλα τα στελέχη που θα τοποθετούνται – και τους εν ενεργεία – στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων. Επί της ουσίας η Βασιλική θα ελέγχει αν είναι fit and proper!

    Τρόμπαραν οι κεντρικές τράπεζες, πρασίνισε το ταμπλό

    Άνοδο 11,24% σημείωσαν εχθές οι τραπεζικές μετοχές και 6,38% ο Γενικός Δείκτης ΓΔ 1,93% 1.447,82 . Σημαντικό ρόλο στην ώθηση έπαιξαν οι πρωτοβουλίες των κεντρικών τραπεζών να τονώσουν τις αγορές χρήματος. Σήμερα, θα δούμε πως τα χρηματιστήρια θα εμπεδώσουν την κίνηση της Fed να μειώσει τα επιτόκια… Κάτι που εδώ και καιρό ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ.

    Αναστασία Σακελλαρίου και Φραγκίστη Μελίσσα