• Στην Ελλάδα τα αφεντικά των αγοραστών της ΤΕΝΕΡΓ, τι λέει η ΤτΕ για Εξάρχου και Μπάκο, ποιος ξένος θεσμικός αγοράζει Mytilineos και οι άγριοι καυγάδες στο St. Catherine’s

    Στην Ελλάδα φτάνουν την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου)  κορυφαία στελέχη της FIRST SENTIER προκειμένου να έχουν συζητήσεις με την ηγετική ομάδα της Τέρνα Ενεργειακής.

    The wiseman
    image
    The wiseman

    Στην Ελλάδα ο πρόεδρος Ευρώπης της First Sentier

    Στην Ελλάδα φτάνουν την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 17 Οκτωβρίου) κορυφαία στελέχη της FIRST SENTIER προκειμένου να έχουν συζητήσεις με την ηγετική ομάδα της Τέρνα Ενεργειακής.

    Οι κουβέντες πλέον έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο επικεφαλής της Ευρώπης του αυστραλιανού fund θέλει να επισκεφθεί κάποια από τα έργα που λειτουργεί η εισηγμένη.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δυο πλευρές συζητoύν, έτσι ώστε το fund από την Αυστραλία, να εξαγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής.

    Τα κορυφαία στελέχη του FUND δεν αποκλείεται να συναντήσουν επίσης και κάποιους από τους Έλληνες τραπεζίτες.

    MYTILINEOS: Το πακέτο, η Goldman και το Road Show

    H χθεσινή συνεδρίαση ήταν εκκωφαντική για την μετοχή της Mytilineos.

    Η μετοχή της είναι μια όαση εμπορευσιμότητας στο στεγνό ελληνικό χρηματιστήριο.

    Ειδικότερα χθες η μετοχή της Mytilineos ήταν πρώτη σε τζίρο με 7,619 εκατ. ευρώ, με τον ΟΤΕ να είναι δεύτερος στα 6,766 εκατ. ευρώ και τη Eurobank τρίτη στα 6,516 εκατ. ευρώ.

    Η καλή ημέρα για την μετοχή της Mytilineos φάνηκε από το πρωί.

    Συγκεκριμένα στις 10:41 έγινε πακέτο 222.113 μετοχών στα 14,59 ευρώ.

    Λίγο πριν από το πακέτο και συγκεκριμένα στις 10:19 η Goldman Sachs έβγαλε ένα report για τις ευρωπαϊκές εταιρείες κοινής ωφέλειας, λέγοντας ότι η ΕΕ είναι πολύ κοντά στο να υιοθετήσει το ισπανικό μοντέλο στο πλαφόν τιμής.

    Αυτό θα είναι εξαιρετικό νέο για την Mytilineos.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman πωλητής του πακέτου ήταν ξένος θεσμικός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη μετοχή πέριξ του 17, είδε την μετοχή να μπαίνει στον MSCI και να γράφει 18,20 αλλά ΔΕΝ πούλησε και τώρα τις τελευταίες μέρες ρευστοποιεί τη θέση του διότι έχει φάει πολύ ξύλο στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο.

    Το πιο σημαντικό όμως για τους μετόχους της Mytilineos είναι ο αγοραστής του πακέτου.

    Πολύ μεγάλο ξένο θεσμικό χαρτοφυλάκιο από τις ΗΠΑ, σκουπίζει τη προσφορά.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ο IR της Mytilineos για ένα πολύ γρήγορο Road Show.

    Η μέρα της κρίσεως πλησιάζει. Τα αποτελέσματα 9μηνου βγαίνουν στις 25 Οκτωβρίου.

    Η αίσθηση του Wiseman είναι ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ δυνατά.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο μεγαλύτερος insider που είναι το buy back, αγοράζει κάθε μέρα μανιωδώς.

    Κάτι παραπάνω ξέρει αυτό.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman, μετά τα αποτελέσματα ετοιμάζεται ΜΕΓΑΛΟ Road Show της Mytilineos στη Νέα Υόρκη στο οποίο αυτή τη φορά θα παρευρεθεί και ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    Ακόμα λίγο πριν από τα αποτελέσματα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος θα βραβευτεί από τους αποφοίτους του London School of Economics, όπου και θα δώσει ομιλία στη βρετανική πρεσβεία με θέμα «Ενεργειακή κρίση και το μέλλον της Ευρώπης σε περιβάλλον συνεχών κρίσεων».

    Όσοι δεν το γνωρίζετε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος έχει πάρει μεταπτυχιακό MSc in Economics από το LSE.

    Οπότε φίλοι αναγνώστες λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο.

    Η 25η Οκτωβρίου ημέρα των αποτελεσμάτων 9μηνου είναι πλέον πολύ κοντά.

    Οι τραπεζικές δουλειές του Σπύρου Λάτση στην Ελβετία πάνε καλά

    Δεν ξέρω για την Ελλάδα αλλά στην Ελβετία οι δουλειές του Σπύρου Λάτση φαίνεται ότι φέτος πηγαίνουν σε γενικές γραμμές καλά, δεδομένης της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί διεθνώς.

    Όπως ίσως γνωρίζεται η οικογένεια Λάτση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της EFG,  μίας από τις πιο δυναμικές private banks της Ζυρίχης, η οποία σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 155 δις. Ελβετικών φράγκων.

    Η εν λόγω τράπεζα λοιπόν ανακοίνωσε σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας  στο εννεάμηνο.  Τώρα όσοι εξ υμών περιμένετε να σας παραθέσω νούμερα, μάλλον θα απογοητευτείτε.

    Η Τράπεζα στην ανακοίνωση της δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα  ποσά, προφανώς διότι οι Ελβετοί Τραπεζίτες έχουν πρόσωπο στην αγορά και γίνονται πιστευτοί …χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε πολλές λεπτομέρειες.

    Ωστόσο αν ανατρέξει κανείς στην αναλυτική παρουσίαση που έγινε χθες στους  θεσμικούς επενδυτές θα διαπιστώσει ότι τα καθαρά κέρδη φέτος θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από πέρυσι (206 εκατ. ελβετικά  φράγκα).

    Σε σύγκριση ωστόσο με το 2020 όταν τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 115 εκατομμύρια προκύπτει σαφής αύξηση.  Πολύ σημαντικότερος δείκτης είναι αυτός της απόδοσης επί των ιδίων κεφαλαίων (ROTE) ο οποίος σχεδόν έχει διπλασιαστεί στο 15% από 8%.

    Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 15,5%.

    Το κυριότερο όμως, το οποίο παραθέτω άνευ σχολιασμού για να αποφύγω δυσάρεστες συγκρίσεις, είναι ότι η EFG στοχεύει να συνεχίσει να διανέμει το 50% των υποκείμενων καθαρών κερδών της μετόχους ως πληρωμές μερισμάτων.

    Έτσι για την ιστορία, στο executive committee της Τράπεζας μετέχουν και δύο Έλληνες: ο Δημήτρης Πολίτης (CFO και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) και η κα Βασιλική Δημητρακοπούλου (Yπεύθυνη Κανονιστικής συμμόρφωσης και Νομικών Υπηρεσιών).

    Στους εργαζόμενους της Alpha Bank το υψηλότερο έκτακτο επίδομα

    Από τις τραπεζικές ειδήσεις της ημέρας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και άρα ασχολίαστη, η υπογραφή  της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας στην Alpha Bank και η αυξημένη ευαισθησία έναντι των πιθανών δυσκολιών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της Alpha Bank, ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι, τον φετινό χειμώνα που επέδειξε  Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης.

    Έχοντας ως βασικό στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των εργαζομένων της τράπεζας, η διοίκηση της  άναψε το πράσινο φως για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό έως και 2.000 ευρώ, ποσό αισθητά υψηλότερο ή και πολλαπλάσιο ακόμα από εκείνα που αποφάσισαν οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

    Η οικονομική αυτή ενίσχυση εντάχθηκε στη συμφωνία με τον Σύλλογο Προσωπικού της Τράπεζας για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2022-2025.

    Μάλιστα η Διοίκηση της Alpha Bank προέκρινε την κλιμακωτή οικονομική ενίσχυση του Προσωπικού της Τράπεζας, ανάλογα με τις τακτικές μηνιαίες αποδοχές του, αντί μίας οριζόντιας ενίσχυσης, που όπως διαπιστώθηκε, θα είχε μικρό όφελος για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους.

    Συγκεκριμένα, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Alpha Bank με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως και 3.000 ευρώ και διαμορφώνεται κλιμακωτά από Ευρώ 300 έως Ευρώ 800, αναλόγως αποδοχών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην οικονομική ενίσχυση των Εργαζομένων που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι χήροι/ες και οι Εργαζόμενοι με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67%, που θα λάβουν εφάπαξ το ποσό των Ευρώ 2.000.

    Οι Εξάρχου και Μπάκος στην τράπεζα Σερρών;

    Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται η Τράπεζα τη Ελλάδος προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Τράπεζα Σερρών.

    Εξετάζοντας τους ενδιαφερομένους, φαίνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει καταλήξει ότι οι μέτοχοι της Ιντρακάτ,  Εξάρχου , Μπάκος και Καυμενάκης μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση για να αναπτυχτεί η  μικρή αυτή τράπεζα της Βορείου Ελλάδος.

    Ο Αμερικάνος επενδυτής που εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται επίσης για την ΣΕΡΡΩΝ είναι αμφιβόλου ποιότητας.

    Εάν τοποθετηθούν οι 3 επιχειρηματίες στην Σερρών θα γίνει μέσω κοινής εταιρείας και όχι μέσω της Ιντρακάτ.

    Reds: Καραμπόλες φέρνει η αποχώρηση Παναγιωτόπουλου

    Καραμπόλες στο διοίκηση της Reds φέρνει η αποχώρηση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου από το τιμόνι του Άκτωρα, με τους υψηλά ιστάμενους στην Ελλάκτωρ να διαμηνύουν ότι αν φτάσει στα γραφεία της διοίκησης και η παραίτηση από τη Reds, θα εξεταστεί.

    Για την ώρα, πάντως, το τοπίο παραμένει θολό, αφού ανακοινώσεις για την τύχη της θέσης του προέδρου της Reds δεν έχουν γίνει ακόμη  ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι ταυτοχρόνως   εκτελεστικό μέλος και βασικός μέτοχος.

    Το ποσοστό του φτάνει το 10,2% (μιας εταιρείας που έχει κεφαλαιοποίηση 140 εκατομμυρίων), το υπόλοιπο 60% ανήκει στη Reggeborgh και 7% έχει ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης. Άρα παραμένει αναπάντητο αν, ακόμα κι αν αφήσει χηρεύσασα την προεδρική καρέκλα, ο Χ. Παναγιωτόπουλος θα παραμείνει μέτοχος.

    Από τη θέση του προέδρου πάντως, πρόλαβε να αναθέσει στη Euroxx την αποτίμηση του τιμήματος για το αντάλλαγμα που προσέφεραν οι Ολλανδοί, προκειμένου να αυξήσουν το ποσοστό τους στην εταιρεία ακινήτων.

    Η διοίκηση της Reds έκρινε, βάσει της εκτίμησης, ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας είναι μεγαλύτερη από τα 2,48 ευρώ που προσέφερε η Reggeborgh, προσδιορίζοντάς την στα 2,51 έως 2,85 ευρώ ανά μετοχή.

    Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα περιπετειώδη , τα  μεγάλα έργα της Reds είναι σε εξέλιξη: το «μικρό Ελληνικό» στην Κρήτη, τουριστική ανάπτυξη με καζίνο στην πρώην αμερικανική βάση, η αξιοποίηση του Κτήματος Καμπά στην Κάντζα, η επέκταση του Smart Park στα Σπάτα και η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου.

    Ποιες μεγάλες δουλειές του ΔΕΔΔΗΕ πήραν οι μεγάλοι κατασκευαστές

    Έπεσαν από ό,τι μαθαίνω οι υπογραφές για τον διαγωνισμό-μαμούθ του ΔΕΔΔΗΕ αξίας 3 δισ. ευρώ που αφορά στην υπογειοποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και από αυτόν δεν μπορούσαν να λείπουν οι μεγάλοι κατασκευαστές και ενεργειακοί Όμιλοι, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos και Intrakat.

    Οι μεγάλοι των κατασκευών και της ενέργειας από ό,τι έμαθα επικράτησαν στις 10 από τις 37 συμβάσεις, καθώς το project δημοπρατήθηκε με τη μορφή υπό-έργων.

    Για να γίνω πιο συγκεκριμένος τις περισσότερες συμβάσεις μεταξύ των ηχηρών ονομάτων κλείδωσε η Intrakat.

    Η εταιρεία έδωσε την καλύτερη προσφορά για πέντε συμβάσεις αξίας 354,5 εκατ. Ευρώ δίνοντας μάλιστα «γενναίες» εκπτώσεις άνω του 50% για τα δίκτυα στην Καλλιθέα, την Ανατολική Θεσσαλονίκη, τον Πολύγυρο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Ηράκλειο.

    Η Mytilineos «κλείδωσε» τέσσερεις συμβάσεις αξίας  210,7 εκατ. ευρώ με εκπτώσεις που κινήθηκαν στο όριο του 50% για την Πάτρα, το Αίγιο, το Αγρίνιο, την Άρτα, το Βόλο, τη Χαλκίδα και το Αλιβέρι

    Όσον αφορά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Όμιλος αναλαμβάνει μία σύμβαση αξίας 52 εκατ. ευρώ για τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο με την έκπτωση να κινείται στο 37,3% δίνοντας έτσι τη μικρότερη έκπτωση μεταξύ των δύο άλλων μεγάλων κατασκευαστών.

    H επίμονη αγοραστής της Iκτίνος

    Από τους λίγους insiders που σχεδόν καθημερινά – και στα δύσκολα για την αγορά και την μετοχή της Ικτίνος – η κυρία Ιουλία Χαϊδά, στηρίζει.

    Σχεδόν καθημερινά βγαίνει αγοραστής και μαζεύει πότε 1.000 και πότε 1.500 κομμάτια της εταιρείας της.

    Κι αυτό είναι το σημαντικό διότι τα λεφτά δεν βγαίνουν από την εταιρεία, αλλά από την τσέπη της για να στηρίξει το σπίτι της.

    Η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 55,7 εκατ. ευρώ και το χαρτί στα 0,488 ευρώ, πολύ κοντά στα χαμηλά έτους τα 0,456 ευρώ.

    Σημειωτέον, ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει κάθετη μείωση στη ζήτηση του ακατέργαστου μαρμάρου από την Κίνα η οποία κατά τα προηγούμενα έτη απορροφούσε το 60% περίπου των εξαγωγών της εταιρείας, περιορίστηκε στο 45% το 2021 και ακόμη περισσότερο το Α’ εξάμηνο του 2022 σε ποσοστό μόλις 25%.

    O Δημήτρης Θεοδωρίδης και η Ιντρακόμ

    Ο αέρας που δόθηκε στην μετοχή από το buy back που επιχείρησε ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης δεν είχε συνέχεια στην Ιντρακόμ.

    Μέσα σε τρεις μέρες μεταξύ 5 έως και 7 Οκτωβρίου αγοράστηκαν 184.200 κομμάτια τονώνοντας βεβαίως τις συναλλαγές στη μετοχή κι ενώ από τις 30/9 είχαν περάσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα από την επιστροφή κεφαλαίου των 12 λεπτών.

    Η συγκυρία δεν βοηθά, η μετοχή δείχνει να έχει «στήσει» βάση περί το 1,62 – 1,63 και κεφαλαιοποίηση στα 136 εκατ. ευρώ.

    Η προσοχή πάντως, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, παραμένει εστιασμένη στην μετοχή, ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την Intracom Defence.

    Τι συμβαίνει στο St. Catherines; Τσακωμοί και κατηγορίες μεταξύ γνωστών επιχειρηματιών

    Ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες εξαπολύει εναντίον μέλους του συμβουλίου του αγγλικού σχολείου St Catherine’s, το οποίο εδρεύει στην Λυκόβρυση του νομού Αττικής, μια από τις οικογένειες τα παιδιά της οποίας φοιτούν στο σχολείο.

    Το St Catherine’s, o Μωραΐτης και το Κολέγιο Αθηνών είναι ίσως τα καλυτέρα και τα ακριβότερα σχολεία στην Ελλάδα.

    Η υπόθεση φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς ο γονέας Α.M. (συνιδρυτής ιδιαίτερα γνωστής start up εταιρείας στον κλάδο των ασφαλειών) σε SMS που απέστειλε σε μέλος του συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

    “Πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι για τα προσωπικά και εταιρικά οικονομικά προβλήματά σου, τα οικογενειακά σου θέματα, την σαπουνόπερα διαζύγιό σου, τις φήμες για συμπεριφορές απιστίας σχετιζόμενες με το σχολείο και διάφορα άλλα πολυδημοσιευμένα σκάνδαλα και σοβαρά ζητήματα με την διαχείριση του σχολείου”!!!

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    To St Catherine’s είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (Governing Body).

    Τον προηγούμενο μήνα παραιτήθηκαν τα 9 από τα 12 μέλη του ΔΣ, καταγγέλλοντας, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, συγκεκριμένες συμπεριφορές, καθώς και το γεγονός ότι, συνεπεία αυτών, αποχώρησαν πολλοί καλοί καθηγητές.

    Λέγεται ότι ευθύνες για την κατάσταση του σχολείου φέρει και ο διευθυντής, Mr Smith.

    Το μέλος του συμβουλίου του σχολείου, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, έστειλε επιστολή στους γονείς των 1.100 παιδιών του σχολείου για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

    Αντιδρώντας σε αυτή την επιστολή ο γονέας Α.M. του στέλνει το παρακάτω SMS – επιστολή.

    Ημερομηνία ήταν η 25η  Σεπτεμβρίου του 2022.

     

    To SMS του γονέα

    Το sms-επιστολή έχει ως εξής:

    «Ελπίζω να είσαι καλά. Μόλις διάβασα την επιστολή σου.

    Σου γράφω υπό την ατομική μου ιδιότητα. Οι απόψεις που κάτω είναι δικές μου και δεν εκπροσωπούν τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζομαι.

    Όπως πιθανώς γνωρίζεις, είμαι πατέρας δύο θαυμάσιων παιδιών ηλικίας 12 και 10, τα οποία αμφότερα φοιτούν στο St. Catherine’s.

    Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να συσχετιστείς με αυτό […]

    Πάντα προτιμώ την σκληρή ειλικρίνεια από την υποκριτική ευγένεια, οπότε ορίστε: Παραιτήσου, και παραιτήσου τώρα.

    Πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι για τα προσωπικά και εταιρικά οικονομικά προβλήματά σου, τα οικογενειακά σου θέματα, την σαπουνόπερα διαζύγιό σου, τις φήμες για συμπεριφορές απιστίας σχετιζόμενες με το σχολείο και διάφορα άλλα πολυδημοσιευμένα σκάνδαλα και σοβαρά ζητήματα με την διαχείριση του σχολείου.

    Για όλα αυτά θα αφήσω τις αρχές, τους ελεγκτές και τους ορκωτούς λογιστές να κάνουν την δουλειά τους και δεν θα αναπαράγω φήμες και λεγάμενα άλλων που έχω ακούσει.

    Παρά ταύτα, προσβάλλομαι από το ότι ο προσωπικός τρόπος ζωής σου και οι επιλογές σου στην προσωπική σου ζωή συνεχίζουν να αμαυρώνουν τη φήμη του σχολείου μας, τα απαιτούμενα επίπεδα ήθους και επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας.

    Ωστόσο, όταν η εκπαίδευση και το καλώς έχειν των ίδιων μου των παιδιών απειλείται από τις μονομερείς, εγωιστικές και ανεύθυνες πράξεις σου, θα πράξω ό,τι είναι δυνατό για να απαλείψω οποιαδήποτε απειλή, θα φτάσω μακριά και θα αναποδογυρίσω κάθε επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή πέτρα.

    Και εσύ θα έκανες το ίδιο.

    Και ο πατέρας σου θα έκανε το ίδιο…

    […]

    Θα μιλήσω προσωπικά σε όλα τα μέλη της οικογένειάς σου και σε φίλους για να λάβεις και από αυτούς τις σκέψεις τους και το πώς βλέπουν τα παραπάνω

    [….]

    Έχεις αγγίξει κάτι ιερό.

    Τα θαλάσσωσες: επέτρεψες στην προσωπική σου ματαιοδοξία και τον ναρκισσιστικό και κοινωνιοπαθή σου χαρακτήρα να επηρεάσει το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών.

    Και μάντεψε: 100 και πλέον οικογένειες δεν έχουν τίποτα να χάσουν αν και όποτε αυτό εκραγεί.

    Έχεις μία τελευταία ευκαιρία και μόνο λίγες ημέρες για να κάνεις το σωστό.

    Φύγε τώρα με την όποια χάρη και περηφάνεια έχεις ακόμα.

    Είμαι βέβαιος κατά βάθος ότι πίσω από το προσωπείο σου ενδιαφέρεσαι ακόμα για τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

    Χαιρετισμούς,»

    Τα ασφαλιστικά μέτρα

    Η αντίδραση υπήρξε άμεση.

    Το μέλος του συμβουλίου κατέθεσε στις 4 Οκτωβρίου 2022, ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γονέα. Το έγγραφο των ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του mononews.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων:

    1. Παρά το ότι το ανωτέρω μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαινόταν ότι απευθυνόταν μόνο στην δική μου διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, την ίδια ημέρα διαπίστωσα ότι το ανωτέρω κείμενο (στην αγγλική) είχε κυκλοφορήσει από τον ου σε μεγάλο αριθμό γονέων μαθητών του σχολείου και συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής WhatsApp, αφού πρώτα είχε φροντίσει ο καθ’ ου να μην εμφανίζεται οποιοδήποτε στοιχείο του (όνομα ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλο).
    2. Με τη φράση: «Πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι για… τις φήμες για συμπεριφορές απιστίας σχετιζόμενες με το σχολείο και διάφορα άλλα πολυδημοσιευμένα σκάνδαλα και σοβαρά ζητήματα με την διαχείριση του σχολείου» ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι έχω τελέσει αξιόποινες πράξεις (απιστία) έναντι του St. Catherine και ότι η εκ μέρους μου διαχείριση του σχολείου ενείχε σκάνδαλα και άλλα σοβαρά ζητήματα, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, άλλως αναπαράγει καθ όλα ανυπόστατες τέτοιες φήμες.
    3. Με τη φράση: «Για όλα αυτά θα τα αφήσω τις αρχές, τους ελεγκτές και τους ορκωτούς λογιστές να κάνουν την δουλειά τους και δεν θα αναπαράγω φήμες και λεγάμενα άλλων που έχω ακούσει» εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι έχω προβεί σε οικονομικές ατασθαλίες ή σε κατάχραση χρημάτων του σχολείου και ότι για το λόγο αυτό θα επιληφθούν ελεγκτές και λογιστές, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, άλλως αναπαράγει καθ’όλα ανυπόστατες τέτοιες φήμες.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.