• The Wiseman

    Στην Αθήνα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, συναντήσεις με Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    the wise man

    the wise man


    Στην ΑΘηνα , λεγεται οτι ειναι , εδώ και δύο 24ωρα 

    Μπορεί να «γυρίσει» η υπόθεση Folli Follie έπειτα από 25 ημέρες σιωπής από την οικογένεια Κουτσολιούτσου; Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να «βγάζει στη σέντρα» την εταιρεία ότι αδυνατεί να παραδώσει στοιχεία για τα ταμειακά της διαθέσιμα και να θέτει – έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας όμως – τη μετοχή της σε αναστολή διαπραγμάτευσης, υπάρχει επιστροφή;

    Πάνω από όλα, μπορούν οι βασικοί μέτοχοι της FFG να δώσουν πειστικές απαντήσεις απέναντι σε όσα τους καταμαρτυρούν, να δώσουν εικόνα για το ταμείο και να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς τους QCM και όσων  θεωρούν πως όντως αποτελούν ένα «σάπιο μήλο»;

    Αυτόν τον αγώνα θα επιχειρήσει να δώσει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέψει από το Χονγκ Κονγκ εδώ και δύο 24ωρα και ξεκινώντας ευρύ κύκλο συναντήσεων και επαφών, αρχής γενομένης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Τα ερωτήματα παραμένουν: υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα των 446 εκατ.ευρώ; Τι συμβαίνει στην Κίνα και ποια είναι η πραγματική ανάπτυξη του ομίλου εκεί; Γιατί επιλέχθηκε μια ελεγκτική εταιρεία της τρίτης κατηγορίας;

    Χαμένος στo λαβύρινθο του Χονγκ Κονγκ ο μίτος των Folli Follie

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήση έχει ζητηθεί η συνδρομή της EY China και συγκεκριμένα του γραφείου στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου διευκολυνθούν οι έρευνες που πραγματοποιεί η EY Greece επί των οικονομικών της Folli Follie Group. Σημειώνεται ότι η ΕΥ είναι ο κύριος ελεγκτής της Fosun.

    Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η FF Group Sourcing Ltd (πρώην Folli Follie Hong Kong Limited), εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, τις λογιστικές καταστάσεις της οποίας υπογράφει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο Law Chin Chuen και ο Ιωάννης Μπεγιέτης (CFO). Ο κ. Μπεγιέτης είχε εργαστεί στην Eurodrip ως οικονομικός διευθυντής, πριν περάσει στην FF Group και στη συνέχεια μετακινηθεί στην Κίνα έχοντας αναλάβει την επέκταση του Ομίλου FFG στην Ασία.

    Στον ισολογισμό της FF Group Sourcing Limited, της θυγατρικής της FF στο Χονγκ Κονγκ, εμφανίζεται να υπάρχουν 296 εκατ. δολάρια σε τραπεζικές καταθέσεις και μετρητά στο τέλος του 2017. Τον ισολογισμό της εταιρείας υπέγραψε στις 16 Απριλίου 2018 η ελεγκτική εταιρεία Thomas NgChi Wa & Co, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και όχι η Chung and Partners.

    Εκ πρώτης άποψης, δείχνει  εξαιρετικά δύσκολο  εγχείρημα ο των οικονομικών στην Κίνα, με ότι σημαίνει αυτό για το όλο πλέγμα της υπόθεσης FFG.

    ECOVIS στις βασικές θυγατρικές της Follie

    Τις οικονομικές καταστάσεις των FF Group Finance Luxembourg SA και FF Group Finance ΙΙ Luxembourg SA υπογράφει (στις 16 Μαρτίου 2018 ) ο ορκωτός λογιστής Arnaud Yamalian για λογαριασμό της ECOVIS IFG Audit SA.

    Η FF Group Romania SRL δημοσιεύει ισολογισμό που υπογράφεται από την ECOVIS Romania και την ελεγκτή Carmen Vasile και η FF Bulgaria επίσης από την ECOVIS και την Αθηνά Μαυρίδη, όπως και η LT Apparel Romania από την ECOVIS Romania

    Η FF Cyprus Ltd, Noriaco Investments και η Warlaby Trading από τον Ανδρέα Καραολή, ελεγκτή της ECOVIS Karaolis Assurance Ltdστις 11 Απριλίου 2018, όπως και η Strenaby Finance Ltd.  Αντίστοιχα, η Folli Follie UK από την εταιρεία Chris Skarpanis & Co.

    Η Grant Thornton στα Attica

    Η μόνη θυγατρική που ελέγχεται από Big4 ελεγκτική εταιρεία είναι η «Αττικά Πολυκαταστήματα», τις λογιστικές καταστάσεις της οποίας για το 2017 υπογράφει η Grant Thornton. Οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχουν έρθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Folli Follie για την εγγραφή εξασφαλίσεων στα Attica Stores, στο οποίο το FF Group ελέγχει το 47%.

    Η ομάδα των υπόλοιπων μετόχων (Κων. Λαμπρόπουλος, Κων. Τσουβελεκάκης, Αλ. Σγουμπόπουλος) θέλουν να προλάβουν πιθανές εξελίξεις και να μην εμπλακούν σε περίπλοκες καταστάσεις με τις τράπεζες να καθίστανται μέτοχοι. Για αυτό θα συζητήσουν να αποκτήσουν επιπλέον ποσοστό της εταιρείας προκειμένου να έχουν στα χέρια τους την απόλυτη πλειοψηφία.

    Και ο πεθερός στο δ.σ. της Folli

    Εκ των υστέρων, πολλοί κοίταζαν τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της FF Group. Εκτός της παρουσίας του πατήρ, της μητρός και του υιού Κουτσολιούτσου στις διοικητικές θέσεις, ως μέλος του δ.σ. τοποθετήθηκε και ο κ. Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, πεθερός του Τζ. Κουτσολιούτσου. Ορισμένοι θα πουν ότι κατέχει θέση μη εκτελεστικού μέλους. Να σημειωθεί, λοιπόν, άνευ άλλων σχολίων, ότι ταυτόχρονα είναι και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του ομίλου FFG.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ