• Ποιος θα πάρει την θέση του Ζαββού, γιατί τρέμει η Άντζελα Γκερέκου, και το μεγάλο βήμα του Φωκίωνα Καραβία

    Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι Γερμανοί μπορεί να σε σώσουν μια φορά, αλλά όχι κάθε φορά.

    image

    Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα….

    Υπάρχει ένα υπόκωφο μπουμ στην οικονομία.

    Δεν αφορά ολόκληρη την οικονομία, είναι άνιση η κατανομή των ωφελειών.

    Οι περισσότεροι από μας βυθισμένοι στην μιζέρια της καθημερινότητας και του κορωνοϊού δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε, αυτό που βλέπει πλέον ολόκληρος ο πλανήτης.

    Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό περιθώριο συνεχούς αναπτυξιακής πορείας, με οικονομικά μεγέθη και ποιοτικές αναβαθμίσεις που θα την οδηγήσουν σε μια εντελώς νέα εποχή.

    Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποιούν οι  συγκλίνουν στην ίδια διαπίστωση.. η Ελλάδα αλλάζει σελίδα…

    Μυστικά και ντοκουμέντα για τη νέα κυβέρνηση…

    Επιτέλους έγινε ο επεισοδιακός ανασχηματισμός γιατί πραγματικά από τις διαρκείς  προσευχές των ενδιαφερομένων, κλονίστηκα κι εγώ ο άγιος, είχα αρχίσει να χάνω την πίστη.

    Σχόλιο δεν μπορώ να κάνω, μας απαγορεύεται από τον Λόγο του Θεού.

    Απλά θα μεταφέρω ότι ένας εκ των αποπεμφθέντων Υπουργών στο εξής θα είναι μόνο Τουρίστας.

    Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι Γερμανοί μπορεί να σε σώσουν μια φορά, αλλά όχι κάθε φορά.

    Συγχρόνως, κάποιοι άλλοι διασώθηκαν γιατί η προοπτική της αποπομπής τους εκρίθη ως χειρότερη επιλογή…

    Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι από σήμερα έχουμε και “αρχιερέα του διχασμού”.

    Ψηλός δεν είναι. Φοβισμένος είναι.

    Ικανός δεν είναι απαραίτητα, αλλά έλκει την δύναμή του στο τοξικό παρελθόν, τότε που η λέξη “αποστασία” έχτιζε το πολιτικό μέλλον του καιροσκοπισμού, στην πλάτη των ιδεολόγων της φακής.

    Ποιος χαίρεται με την αποχώρηση του Γιώργου Ζαββού…

    Είναι πραγματικότητα ότι ο Γιώργος Ζαββός δεν είχε πολλές φιλίες και συμμαχίες μέσα στην κυβέρνηση.

    Ο τεχνοκρατικός του λόγος και ο μοναχικός του χαρακτήρας δεν βοηθούσαν στις πολιτικές ισορροπίες.

    Είναι επίσης προφανές πλέον, ότι αφού καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάποιος άλλος θα πρέπει να αναλάβει τις πολλές και βαριές ευθύνες του κ. Ζαββού.

    Εγώ μαθαίνω που αυτός ο άλλος δεν είναι ένας αλλά δύο.

    Ο ένας βρίσκεται καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο άλλος έχει το γραφείο του 2 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Υπουργείο Οικονομικών…

    Με ένα άσπρο τριαντάφυλλο στο αντίο του Άκη

    Αλήθεια ποιος ήταν ο συμβολισμός, ποια είναι άραγε η εσωτερική δύναμη που οδήγησε την  αγαπημένη και ταλαντούχα δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, στην εξόδιο Ακολουθία του Άκη Τσοχατζόπουλου;

    Να τον έζησε, αποκλείεται καθώς είναι αρκετά νέα..

    Μήπως ετοιμάζει μια πρωτοποριακή συνέντευξη με κάποιο οικείο του πρόσωπο; Ή μήπως απλά δείχνει σεβασμό πιστεύοντας ότι “ο νεκρός δεδικαίωται”;

    Και τώρα τρέχουμε

    Ακούγεται ότι τρέμει για τη θέση της η κα Γκερέκου.

    Ναι, είναι αλήθεια, κάποιοι θα προτιμούσαν στην Προεδρία του ΕΟΤ, στέλεχος φιλικά διακείμενο στον νυν Υπουργό Τουρισμού και πρώην Υπουργό Υγείας ο οποίος αντί για κρούσματα θέλει τώρα να μετρά αφίξεις και δαπάνες….

    Θα το επιτρέψει το Μαξίμου;

    Γιατί άλλα τα μάτια – και η ικανότητα -της Άντζελας και άλλα τα μάτια του…. ΕΟΔΥ

    Η Eurobank προηγείται…

    Η πρώτη τράπεζα που αφήσει πίσω της οριστικά και αμετάκλητα το οδυνηρό μνημονιακό παρελθόν του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, είναι σίγουρα η Eurobank.

    Δεν είναι μόνον τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα ούτε μόνον οι εκτιμήσεις της διοίκησης για την πορεία του μέλλοντος, με την προσδοκώμενη αναβάθμιση της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα τους επόμενους 15-20 μήνες.

    Είναι και η προσπάθεια που καταβάλει η Eurobank για να ανοίξει ο δρόμος προς τη διανομή μερισμάτων ώστε να επιστρέψουν οι σοβαροί μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο τραπεζικό μας σύστημα.

    Τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν ότι η Eurobank υπό τον Φωκίωνα Καραβία, βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τον εγχώριο ανταγωνισμό και θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την πρωτοπορία ώστε να προσελκύσει περισσότερους ξένους θεσμικούς επενδυτές…

    Όλοι πλέον προσέχουν τον Φουρλή…

    Η αλήθεια είναι ότι η πορεία του Ομίλου Φουρλή είναι άμεσα συνδεδεμένη, με τις προοπτικές και τα δεδομένα της Ελληνικής Οικονομίας.

    Όσοι πιστεύουν ότι η Ελληνική Οικονομία θα πάει καλά, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν και στις υποσχέσεις του Βασίλη Φουρλή για μερίσματα και αποδόσεις.

    Ο όμιλος Φουρλή είναι συνδεδεμένος με την κατασκευαστική έκρηξη που ήδη βιώνει η χώρα, την αύξηση της κατανάλωσης και φυσικά με την εξέλιξη του Real Estate.

    Είναι και τα νέα concept που μας έχει υποσχεθεί ο Όμιλος ότι φέρει στην Ελλάδα…

    Έχω συναντήσει αναλυτές που μου ορκίζονται πως «βλέπουν» ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Fourlis στο τέλος του 2021, θα είναι καλύτερα και μεγαλύτερα από τα κέρδη και τα μεγέθη του 2019.

    Είναι και τα νέα ΙΚΕΑ στη Σόφια του Βουλγαρίας αλλά στον Πειραιά…

    Ο ΟΔΔΗΧ προλαβαίνει τις εξελίξεις…

    Όπως βλέπετε και διαβάζετε οι κεντρικοί τραπεζίτες ξορκίζουν το tapering όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

    Δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο για να ένα φρένο στις αγορές ομολόγων.

    Δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να ανεβάσουν τα επιτόκια , παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ξέφυγε στο 3% και ο «δομικός πληθωρισμός» στο 1,6%.

    Αυτά βλέπει ο ΟΔΔΗΧ και βιάζεται να επανεκδώσει τα 5ετή και 30ετή ομόλογα.

    Ο Δημήτρης Τσάκωνας, ο πιο σοβαρός δημόσιος υπάλληλος της χώρας, προσπαθεί να προλάβει τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου.

    Γνωρίζει καλά ότι τον Σεπτέμβριο οι μεγάλοι δανειζόμενοι του πλανήτη θα τρέξουν να εκδώσουν ομόλογα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.

    Γι’ αυτό σπεύδει να βγάλει τα Ελληνικά «χαρτιά» στην αγορά, να τα στηρίξει στα πολύ καλά στοιχεία που θα ανακοινώσει την άλλη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών για την πορεία του ΑΕΠ και των εσόδων και να εκμεταλλευτεί το -ακόμη θετικό- περιβάλλον των αγορών.

    Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Τσάκωνα θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει στις αγορές μ’ ένα νέο «πράσινο» ομόλογο.

    Τα στελέχη του ΟΔΔΗΧ όμως πιστεύουν, ότι αυτή είναι μια κίνηση που πρέπει να περιμένει μέχρι το 2022…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.