• The Wiseman

    Ποιοι αστροφυσικοί κατάλαβαν τι έγινε στα Folli και τα 5 εκατ ευρώ που έδωσε ο Μασούτης

    the wise man

    the wise man


    5 εκατ. ευρώ

    Ολη η αγορά προσπαθεί να καταλαβει πόσα λεφτά πήρε στο χέρι , ο τεως ιδιοκτήτης της Προμηθευτικής Αντώνης Κωνσταντογιάννης. Το deal Μασούτη – Αντώνη Κωνσταντογιάννη (Προμηθευτική)  λέγεται στην αγορα οτι κόστισε στον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία (περιξ των 35 εκατ ευρω. Όμως απο τον έλεγχο που εγινε ψυθιρίζεται οτι , η μαύρη τρύπα της Προμηθευτικής (προμηθευτές, προιόντα κλπ ) ηταν περιξ των 30 εκατ ευρω.  Φυσικά ο Μασούτης το ηξερε οτι θα βρει μεγαλη τρύπα. Απ την αρχη λέγεται οτι οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει στο εξής: Οτι και να βρεθεί το minimum ποσό που θα πάρει στο χέρι ο πωλητής θα ειναι 5 εκατ. ευρώ.

    Αλλαγές στις τράπεζες

    Μήνας αλλαγών στις τράπεζες θα ειναι ο Ιούνιος. Πρόσωπα θα αλλάξουν τουλάχιστον  σε μια τράπεζα ενω σε μια δεύτερη ειμαστε σε αναμονή
     

    Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού

    Με ενδιαφέρον διάβασε η αγορά την ανακοίνωση για τις διοικητικές αλλαγές στη Centric. Ιδιαίτερα καθώς η ανακοίνωση μοιάζει να γράφτηκε για να προβάλλει συγκεκριμένα σημεία. Όπως την «πρόσφατη μετακόμιση στο εξωτερικό του έως πρότινος Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου κ. Ροδόλφου Οντόνι» και ότι «ο κ. Οντόνι είναι μόνιμος κάτοικος στο εξωτερικό» αλλά και (από τη δήλωση του επιχειρηματία) «παρά το γεγονός ότι πλέον θα βρίσκομαι στο εξωτερικό, θα παρακολουθώ τον όμιλο».

    Τρεις φορές σε μια ανακοίνωση

    Γιατί αναφέρεται με τέτοια σπουδή η μετοίκηση του επιχειρηματία (ο οποίος λέγεται ότι πλέον αναζήτησε καταφύγιο στο Λονδίνο) και μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση στο Χ.Α.; Μήπως έχει να κάνει με τις σοβαρές φορολογικές περιπέτειες κατά τη θητεία του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Centric; 

    Ή μήπως μετά το επικερδές deal με την GVC Holdings PLC που ουσιαστικά σηματοδότησε την έξοδο της Centric από την αγορά του αθλητικού στοιχηματισμού, η ελληνική αγορά δεν έχει πια ενδιαφέρον για τον επιχειρηματία;

    Το τεράστιο πρόστιμο της ΑΕΔΕ  

    Η Centric μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 λειτουργούσε ουσιαστικά ως αντιπρόσωπος του βρετανικού ομίλου, έχοντας τα δικαιώματα παροχής υπηρεσιών διαφήμισης (marketing), προώθησης, customer acquisition, διαχείρισης πελατών, (VIP management) κ.α.,  με στόχο την προώθηση μέσω της SportingOdds των σημάτων «SportingBet», «VistaBet» και BWIN, δηλαδή σημάτων του χώρου των διαδικτυακών παιγνίων των οποίων η GVC, μητρική της Sportingbet PLC, έχει δικαίωμα χρήσης. 

    Μετά παραχώρησε στη GVC τα δικαιώματα έναντι ποσού 34 εκατ.ευρώ όπως ανακοινώθηκε.

    Θυμίζουμε πως στις αρχές του χρόνου το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επέβαλε ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 186,77 εκατ. ευρώ στη θυγατρική του ομίλου GVC Holdings για φορολογικές παραβάσεις. 

    Ο έλεγχος ξεκίνησε έπειτα από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και στις 24 στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με προσωρινή (εδώ και 7 χρόνια) άδεια στην ελληνική αγορά.

    Η CFO που έγινε CEO

    Στην περυσινή γενική συνέλευση που ενέκρινε την πώληση στη GVC, ο Οντόνι δεν παρουσιάστηκε καν.   Τώρα ανακοινώθηκε πως αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και CEO. 

    Πρόεδρος τοποθετείται ο Νίκος Μαρινάκος, πρώην Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής από την οποία συνταξιοδοτήθηκε και CEO η Μαρία Αρβανίτη, επί σειρά ετών οικονομική διευθύντρια. Στην αγορά λενε οτι η κ. Αρβανίτη εχει εξαιρετικές σπουδές (αποφοίτησε με άριστα) αλλα στην θέση του CEO δύσκολα θα τα βγάλει πέρα. 

    Επίσης στο δ.σ. ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος μπαίνει ο Δημήτρης Πεφάνης, γενικός διευθυντής του insider.gr που ανήκει στην Liquid Media.

    Τα Chicken Stories και ο Ορνός

    Η Centric εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των Chicken Stories, της αλυσίδας ταχυφαγείων που ανακοίνωσε ότι απέκτησε, έχοντας ήδη ένα κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και στον τουρισμό. 

    Η αρχή έγινε ήδη στη Μύκονο, όπου έχει αγοραστεί ξενοδοχείο δυναμικότητας 20 δωματίων στην περιοχή Ορνός, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να λειτουργήσει κάποια στιγμή το 2018 ή το 2019.

    H kolotoumba με τα Folli

    Οι επιφανέστεροι αστροφυσικοί θαυμάζουν την ταχύτητα με την οποία επιχειρείται κυβίστηση στην υπόθεση της Folli Follie Group. Ήδη στην αγορά παρακολουθούν με ενδιαφέρον τους αυτόκλητους (;) εισαγγελείς να ανακαλύπτουν value στην εταιρεία και πως ένα μεγάλο μέρος της μπορεί να σωθεί. Κάτι έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες μάλλον.

    Ο Wiseman διαπιστώνει επίσης πολύ άγχος σε ορισμένους να αναδείξουν το δήθεν ρόλο τους ως εξυγιαντές της αγοράς. Ας τα έλεγαν αυτά πριν έλθει το QCM να δείξει ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός.

    Πάμε στην ουσία τώρα. Η υπόθεση Folli έχει ένα δεδομένο χρονικό ορόσημο. Τη λήξη, τον Ιούλιο του 2019, του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 250 εκατ.ευρώ. Η τιμή μετατροπής είναι στα 40,7 ευρώ. 

    Οι ομολογίες βρίσκονται κυρίως στα χέρια ξένων θεσμικών αλλά και Ελλήνων, τραπεζών και πελατών τους. Ένα μέρος, όπως συμβαίνει σε πλείστες περιπτώσεις, θα έχει και η οικογένεια Κουτσολιούτσου. 

    Οριοθετείται λοιπόν και μάλιστα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα η ανάγκη της εταιρείας να αποπληρώσει ένα πολύ μεγάλο δάνειο.

    Σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν οι διεκδικήσεις αποζημίωσης που είναι θέμα χρόνου να κατατεθούν. 

    Σήμερα Δευτέρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συνάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την κατάθεση καταγγελίας από Έλληνες επενδυτές.

    Τι θα συμβεί όταν οι fund managers στο εξωτερικό, λόγου χάρη της Fidelity που έχει και τη μεγαλύτερη θέση μέσω των αμοιβαίων τους, κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην επενδυτική επιτροπή της εταιρείας που εργάζονται; 

    Στις σοβαρές οικονομίες της Δύσης για μικρότερης σημασίας θέματα καταστρέφονται καριέρες. Στην Ελλάδα, ένα μήνα μετά ψάχνουν το ταμείο της εταιρείας.

    Διαμελισμός ως λύση;

    Το σενάρια που αυτή τη στιγμή δείχνει το επικρατέστερο θέλει το ελληνικό κομμάτι της FFG να αποκόπτεται από το διεθνές και κυρίως το ασιατικό. 

    Δεν θα είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί. Οι ευθύνες για την ασάφεια (sic) στον Κίνα καταλογίζονται, ο πατήρ «σώζει» τον υιό. 

    Και οι ευθύνες;  Ο ισολογισμός συντάχθηκε μόνος του; Θα υπάρξουν επιπτώσεις μόνο στην ECOVIS;

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ