array(0) {
}
        
    
Menu
-0.11%
Τζίρος: 39.45 εκατ.

Health-IQ: Προωθώντας την καινοτομία και τον μετασχηματισμό των υγειονομικών δομών στη Θεσσαλονίκη και την Έδεσσα

            
The Wiseman
the wise man

Ωρες αγωνίας για Forthnet: Εκαναν πίσω οι Ολλανδοί

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 04.06.2018
Ποιοι αστροφυσικοί κατάλαβαν τι έγινε στα Folli και τα 5 εκατ ευρώ που έδωσε ο Μασούτης
ΕΠΟΜΕΝΟ • 06.06.2018
Ξένοι ομολογιούχοι κατά της Folli, το παιχνίδι στο Υγεία και η απάντηση στο ερώτημα για Θεοχαράκη – Sixt

 

Το μήνυμα του Πάρη Κασιδόκωστα-Λάτση από το εντυπωσιακό “MARLA”

Δεμένο λίγο έξω από τη μαρίνα Βουλιαγμένης, το εντυπωσιακό “MARLA” της Μαριάννας Λάτση, φιλοξένησε για λίγες ώρες την Κυριακή ορισμένους από τους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου. Αμφιτρύων, ο επικεφαλής της Latsco, Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης (μίλησε στο mononews και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μανέττα) ο οποίος κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την επιχειρηματική οικογένεια, η οποία σήμερα διαθέτει παρουσία σε τρεις τομείς, την ενέργεια, τη ναυτιλία και το real estate.

O 35χρονος γιος της Mαριάννας Λάτση έχοντας πλέον αναλάβει τα ηνία του ναυτιλιακού βραχίονα του ομίλου, μίλησε με χαρακτηριστική άνεση από το deck του MARLA (MARianna LΑtsi), για το χρέος που έχουν οι μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας να στηρίξουν την Ελλάδα με νέες επενδύσεις. 

Το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Latsco, η επένδυση στο Ελληνικό με τη Lamda Development και το project στα ΕΛΠΕ είναι ορισμένα από τα σχέδια του ομίλου για τα οποία ίσως διαβάσατε.

Αυτά που δεν διαβάσατε είναι πως στα σχέδια της Latco περιλαμβάνεται η είσοδος στην αγορά των πλοίων LNG, καθώς υπάρχει η δέσμευση του επικεφαλής του ομίλου να υιοθετήσει μια περισσότερο περιβαλλοντική προσέγγιση αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του στόλου της εταιρείας.

Καθώς το άψογο staff του MARLA φρόντιζε να μη λείπει τίποτε από τους φιλοξενούμενους, ο κ. Κασιδόκωστα-Λάτση επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς του ενδιαφέροντός του που συνδυάζουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπως είναι η συμμετοχή μέσω της Hercules Film Fund στην παραγωγή ταινιών. 

Μια εξ αυτών αποτελεί το American Made, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ, με την ταινία να έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της.

Ποιοι και γιατί προτρέχουν με τη Forthnet

Στην αρχή ήταν το Odyssey – Athena. Μετά μπήκε ο Stan Miller, ο οποίος εμφανίστηκε να φέρνει το fund Reggeborgh Invest, γνωρίζοντας από τη θητεία του στη Royal KPN την οικογένεια Wessels. 

Και όλοι αυτοί μαζί θα κατέθεταν μια χειροπιαστή πρόταση για την Forthnet, υποσχόμενοι μηδενικό κούρεμα στα δάνεια της εταιρείας και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο Wiseman όλες τις προηγούμενες ημέρες διαπίστωνε αγωνία σε κάποιους από τους άμεσα ενδιαφερόμενους για να προκριθεί η πρόταση των Odyssey – Athena – Miller – Reggeborgh Invest, έναντι αυτή των Wind – Vodafone.

Το ενδιαφέρον της οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ολλανδίας, την VolkerWessels, ως ενδιαφερόμενης να μετάσχει στο σχήμα, εμφανίστηκε να δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική.

Όμως οι τράπεζες δεν είχαν στα χέρια τους κάτι χειροπιαστό και ήταν εξ αρχής επιφυλακτικές για το πώς το Reggeborgh Invest θα πλαισίωνε την πρόταση των  Odyssey – Athena, η οποία χαρακτηρίστηκε ως πρόχειρη. 

Τώρα, οι Ολλανδοί  εμφανίζονται να απομακρύνονται από το διαγωνισμό για την πώληση της Forthnet, αντιλαμβανόμενοι ενδεχομένως ότι η υπόθεση δικαίως χαρακτηρίζεται από όσους όσοι έχουν γνώση, ως εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη. 

Άρα επιστρέφουμε στην αφετηρία, με την πρόταση των Wind – Vodafone που περνά από το 106Β να χαρακτηρίζεται ως μόνη ρεαλιστική.

Συνεχίζει να υφίσταται, όμως το ενδιαφέρον των δύο παρόχων;

Οφείλει να παραιτηθεί ο κ. Κουτσολιούτσος;

Η χθεσινή ημέρα ήταν καθοριστική για την υπόθεση Follie Follie. Πρώτον, διότι αποκτά πολιτική διάσταση. 

Δεύτερον, διότι οι τράπεζες εξασφαλίστηκαν και επισήμως έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, οπότε ο κίνδυνος – και η εξάρτηση – μειώθηκαν αισθητά.

Χρειάστηκε, λοιπόν, ένας μήνας αλλά τελικά η υπόθεση Folli Follie  θα απασχολήσει τη Βουλή. Η ερώτηση που κατέθεσε η ΔΗΣΥ προς τους υπουργούς κ.κ. Ε. Τσακαλώτο, Γ. Δραγασάκη και Στ . Κοντονή αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απαντηθεί. Στην ερώτηση μεταξύ άλλων τίθεται το ζήτημα της καθυστερημένης αντίδρασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Άραγε θα καλύψει η κυβέρνηση τον κ. Γκότση, δεδομένου ότι ήταν επιλογή κορυφαίων υπουργών της η τοποθέτηση του κ. καθηγητή σε μια τόσο νευραλγική θέση;

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, αναδεικνύεται ένα ακόμη ζήτημα: η εταιρεία ακόμη δεν έχει προσκομίσει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν. 

Ζητήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και δεν παραδόθηκαν. Αν γνώριζε τι συμβαίνει, τα πράγματα είναι απλά. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση, όντως, να μην είχε πλήρη εικόνα, γίνεται ο CEO να μην γνωρίζει τι συμβαίνει στο “μαγαζί” που διευθύνει; 

Σε κάθε περίπτωση, πώς μένει ακόμη στη θέση του;

Μια συνάντηση που δεν πήγε καλά

Οι πληροφορίες λένε πως ένας από τους λόγους που η ομάδα των κύριων μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα (Λαμπρόπουλος, Σγουμπόπουλος, Τσουβελεκάκης) προχώρησε στην εξάσκηση του δικαιώματος που είχε σε ΜΟΔ αποκτώντας πάνω από το 50% της εταιρείας , ήταν η πορεία της συζήτησης που είχε μαζί τους ο Τζ. Κουτσολιούτσος. 

Κοινώς, τα επιχειρήματα του για το τι συμβαίνει, ποιο είναι το ταμείο και γενικότερα πως προσέγγισε την υπόθεση δεν έπεισαν. 

Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο ότι η FFG υπολόγιζε το ταμείο των 50 εκατ.ευρώ της Αττικά Πολυκαταστήματα (στην οποία μέχρι πρότινος είχε το 47%) ως μέρος του δικού της, εμφανιζόμενου στα 446 εκατ.ευρώ.

Με κράνος στη Νέα Υόρκη

Οι ελληνικές εισηγμένες ετοιμάζονται για ένα από τα πιο δύσκολα roadshow των τελευταίων ετών. Στις 18-20 Ιουνίου στην Νέα Υόρκη στο ξενοδοχείο The Peninsula θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος του Greek Investment Roasdhow in thw USA, με τη συμμετοχή, μάλλον, 23 εισηγμένων. 

Λέμε μάλλον, γιατί κάθε χρόνο ο αριθμός ξεκινά αυξημένος με την αρχική συμμετοχή και καταλήγει μειωμένος καθώς υπάρχουν ακυρώσεις, δεν κλείνονται ραντεβού κλπ.

 Επίσης, υπολογίζεται διπλή η παρουσία εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο… H Folli Follie, πάντως, δεν θα παραστεί, θα είναι όμως σαν να βρίσκεται. 

Η υπόθεσή της ελληνικής εισηγμένης ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη και έχει αφήσει το στίγμα της στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσουν οι Αμερικάνοι fund managers.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η Γροιλανδία έλιωσε τις τράπεζες, γιατί έχουν story ΜΟΗ, ΓΕΚ και Aktor, το όχι του Δένδια στον Μπουτσικάκη των ΕΑΣ, τι κάνουν Στάσσης και Εξάρχου στο Davos, οι νέες business Σάλλα, Βαφειά και Αθανασίου, τι τρέχει με την ψηφιακή κάρτα και το σπίτι του Πιστιόλη
Ο θρίαμβος των 12, τα 10 δισ. του Μεγάλου, τι συμβαίνει με τον MSCI και την ΤΙΤΑΝ, οι εκπλήξεις από ΜΟΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, γιατί η Eurobank πέταξε εκτός τον Βακάκη, οι νέες business του γιου Οικονόμου και του Αντώνη Παπαδημητρίου (του Ωνασείου)
Η αγωνία με τις μετοχές, γιατί η Citi πυροβόλησε τον αγαπημένο της Βακάκη, η μεγάλη ημέρα για τον Πιέρρ, η νέα εξαγορά της Intralot, ο Μαρινάκης και ο Τραμπ, o Στάσσης στο Davos και τα ψώνια του Πάνου Λασκαρίδη
Το νέο πάρτι των τραπεζών, το ράλι της Οptima και της ΓΕΚ, το «Βατερλώ» του Ούγγρου της Autonomous για Πειραιώς, τα νέα σχέδια της Βρεττού, οι 2 κινήσεις του Κρίστιαν, τι είπαν Πιερ και Παπασταύρου, ένα hot quiz για τραπεζικό deal και ο Βασίλης Κάτσος στο My Story
Γιατί έκανε «πάρτι» η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι 4 μετοχές που έλαμψαν, το ρεκόρ της AKTOR, οι αποφάσεις Μυλωνά, η αγωνία του Πιέρ, η καρατόμηση στην ΥΠΑ και ο Δήμας και η… Μπουμπουλίνα Κίμπερλι
Οι Μagnificent Four και το ράλι της Πειραιώς, η έκπληξη Πολυχρονόπουλου, η νέα εξαγορά Ταμβακάκη, που επενδύει η Μαρτίνου, γιατί όλοι στην κυβέρνηση κάνουν business με τον άγνωστο Σταυρούλια και ο ψυχίατρος του Μπουτσικάκη των ΕΑΣ
Τι λέει η Goldman για Alpha και UniCredit, τι θα γίνει σε Eurobank – Πειραιώς, το colpo grosso Μυτιληναίου, γιατί φοβάται την «Κάρυ» το ΜΜ, μια αποκάλυψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι νέες business Αργυρού και Γιοχάη
Η δημόσια πρόταση του Ορσέλ για Alpha, έτοιμος ο Μυλωνάς για εξαγορές, το σχέδιο Μεγάλου για την Εθνική, πόσα λεφτά έχει ο Paulson, η μόχλευση των δανείων της Μάρμαρα Παυλίδης, το κάλεσμα του Νίκου Βαφειά, η Κούστα, ο famous αρχιτέκτονας και το Αθηνών Αρένα
Η λάμψη των τραπεζών και το ράλι, τι θα γίνει σε Πειραιώς και Eurobank, ο Ξηρουχάκης και ο νέος Τειρεσίας, οι λαμογιές στην Κύπρο, μια μεγάλη επιχειρηματική κόντρα, οι business Προκοπίου και Πατέρα και οι νέες βαλίτσες του Καίσαρη
Η μάχη Μεγάλου – Ψάλτη, ποιο αμερικανικό fund μπαίνει στην Aktor, η δικογραφία–φάντασμα των Μαρμάρων Παυλίδης, η τριπλή χαρά του Στουρνάρα, γιατί ο Τσίπρας το ξανασκέφτεται, o θυμός της Κίμπερλι και τα ιπτάμενα πιάτα στο Gstaad no 2