array(0) {
}
        
    
Menu
-0.08%
Τζίρος: 135.16 εκατ.

Η βραδιά των πρωταθλητών

            
The Wiseman
the wise man

«Πακέτο» Στουρνάρα σε Μητσοτάκη και Σταϊκούρα, το γκολ του Μυλωνά της ΕΤΕ και οι business του υιού Διαμαντίδη με τον Mr Jumbo

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 30.09.2020
Το γεύμα Θοδωρή-Πομπέο, η κίνηση Βαρδινογιάννη, ο virtual Φωκίων, η ημέρα του πτωχευτικού και τι ετοιμάζει ο Τασούλας για τους βουλευτές
ΕΠΟΜΕΝΟ • 02.10.2020
Τι δεν είδε η αναλύτρια της Eurobank για τον ΑΔΜΗΕ και γιατί «κρύβει» χρυσάφι το report της EUROXX για Μυτιληναίο

Το… πακέτο Στουρνάρα σε ΠΘ και Σταικούρα

Η στήλη επιβεβαίωσε ότι εχθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έστειλε την ογκώδη πρότασή του για τη δημιουργία bad bank στον Κυριάκο και τον Σταϊκούρα.

Η πρόταση είναι εμπεριστατωμένη και εφεξής θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση επί τους θέματος…

Βέβαια, πρέπει πρώτα να τη διαβάσουν, να συμβουλευτούν τους νομικούς τους κλπ. κλπ.

Οπότε ας τους περιμένουμε 2-3 ημέρες διότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις και θα πρέπει να δείξουν αν συμφωνούν και θα την υποστηρίξουν στους Θεσμούς.

Τα αντανακλαστικά του Μυλωνά

Πριν από λίγα 24ωρα και για την ακρίβεια την Δευτέρα, σάς ενημερώσαμε ότι η Εθνική ΕΤΕ 0% 7,87 είναι έτοιμη να βρει στις αγορές με στόχο την έκδοση ομολόγου. Λοιπόν, το senior ομόλογο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι τράπεζες έχουν χρόνια να εκδώσουν ομόλογα της κατηγορίας.

Το επικείμενο ομόλογο είναι, επίσης, πράσινο. Κι εδώ αποδεικνύεται ότι στην Εθνική έχουν αντανακλαστικά, καθώς τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης προορίζονται κυρίως για πράσινες επενδύσεις…

Ο CEO της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, έπιασε το κλίμα και είναι, όπως μαθαίνω, έτοιμος να πατήσει το κουμπί καθώς οι σύμβουλοι (HSBC, BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs και Morgan Stanley) έχουν κάνει τη δουλειά και η έκδοση θα βγει στον αέρα πολύ σύντομα…

Το ύψος πληροφορούμαι ότι μπορεί να φθάσει και τα 500 εκατ. ευρώ – η βάση είναι τα 300 εκατ. ευρώ – ανάλογα το επιτόκιο…

 Οι business του υιού Διαμαντίδη με τον Βακάκη

Η στήλη θα σας διηγηθεί σήμερα μια ωραία εφοπλιστική ιστορία, πρωταγωνιστές της οποίας είναι ο Πασχάλης Διαμαντίδης, ο πατέρας του εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης της DELTA TANKERS και ο Απόστολος Βακάκης, ο γνωστός και ως Mr Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44.

Λοιπόν, ο υιός του Διαμαντίδη θέλησε πριν από λίγο καιρό να ανοίξει τα δικά του εφοπλιστικά φτερά και την «μπίζνα» της οικογένειας σε ναυτιλιακό αντικείμενο όπου έως πρόσφατα δεν είχε δραστηριότητα ο όμιλος και για την ακρίβεια στην μεταφορά παραγώγων πετρελαίου (tanker LR1).

Πληροφορούμαι ότι ζήτησε από τον πατέρα Διαμαντή 100 εκατ. ευρώ και εκείνος αρνήθηκε καθώς δεν ήθελε να αναλάβει η οικογένεια ρίσκο σε μια δραστηριότητα που ο πατριάρχης δεν την ήξερε και σαφώς δεν θα μπορούσε να την ελέγχει… Οσοι γνωρίζουν τον Πασχάλη λένε ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρός επιχειρηματίας.

Έλα, όμως που ο υιός βρήκε τα κεφάλαια από αλλού και συγκεκριμένα από τον πατέρα της αγαπημένης του Σοφίας, τον Απόστολο Βακάκη, ο οποίος τον στήριξε με ιδιαίτερη θέρμη.

Γνώστης της όλης ιστορίας μάς μετάφερε ότι όταν ο πατέρας Διαμαντής έμαθε ότι ο κ. Βακάκης είπε στον Πασχάλη «θα σου δώσω εγώ τα λεφτά» τσατίστηκε τόσο πολύ που του είπε «μην τολμήσεις να πάρεις λεφτά από τον κινεζο-παιχνιδά». Και ο αυτοδημιούργητος Διαμαντής Διαμαντίδης δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο, λένε όσοι τον ξέρουν.

Το juicy της ιστορίας, όπως την μετέφερε την στήλη πιστός της αναγνώστης, είναι ότι πριν καν ο Πασχάλης συζητήσει το θέμα που τον απασχολούσε (μετά την πόρτα που του έριξε ο πατέρας του) με τον Απόστολο, ο έτερος γαμπρός του Βακάκη, εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ (σύζυγος της άλλης κόρης του Mr Jumbo, της Χριστίνας) είχε ζητήσει κι εκείνος κεφάλαια για να κάνει πρόσθετες business και είχε εισπράξει ένα ωραιότατο «όχι».

Μικρές ιστορίες εκατομμυρίων ευρώ ή δολαρίων, διαλέγετε και παίρνετε…

Αθώοι Φιλιππίδης και στελέχη του ΤΤ

Έληξε με αίσιο τρόπο για τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη η δικαστική υπόθεση με τα δάνεια που είχε χορηγήσει το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Βέβαια, την ίδια στιγμή άλλες υποθέσεις κρίνονται από τους δικαστές αρνητικά και η θεσμική ασυλία των τραπεζικών στελεχών αντισυνταγματική, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες θέλουν το ζήτημα της ασυλίας να πάει στον Άρειο Πάγο.

Ο πλειστηριασμός του μπαταχτσή

Η στήλη πληροφορείται ότι ο πλειστηριασμός που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από διάφορες πλευρές δεν είναι και για επανάσταση, καθώς πρόκειται για δάνειο ύψους περίπου 400.000 ευρώ.

Το δάνειο τέθηκε σε οριστική καθυστέρηση τον Αύγουστο του 2013 και καταγγέλθηκε τον Οκτώβριο του 2013.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης είναι υπερπολυτελής και άριστα συντηρημένη μονοκατοικία / μεζονέτα συνολικής επιφάνειας 300 τμ (υπόγειο, ισόγειο 1ος όροφος) σε οικόπεδο περίπου 2 στρέμματα.

Μαθαίνω ότι το ακίνητο διαθέτει ωραιότατο κήπο με πισίνα, στην οποία υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς θαλασσινού νερού με αγωγό!

Ας γυρίσουμε στο 2013.

Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν ενέργειες αναστολής και ενημερώθηκε ο δανειολήπτης ότι προϋπόθεση ήταν να καταβάλει ένα ποσό γύρω στις 15.000 ευρώ, που δεν καταβλήθηκε ποτέ.

Στις αρχές του 2020 ο δανειολήπτης ενημέρωσε ότι βρήκε αγοραστή (από το Ισραήλ) και έκανε αίτηση εθελοντικής εκποίησης η οποία έγινε δεκτή δεδομένου ότι το τίμημα της εκποίησης συνέπιπτε με το οφειλόμενο ποσό.

Στη συνέχεια όμως ο δανειολήπτης ενημέρωσε πως ο αρχικός αγοραστής από το Ισραήλ υπαναχώρησε όπως και ένας δεύτερος (από Γερμανία) και, συνεπώς, δεν μπορούσε να προχωρήσει η πώληση.

Τότε έγινε πάλι επικοινωνία με τον δικηγόρο του δανειολήπτη για υπενθύμιση ότι μπορεί να καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ για αναστολή του πλειστηριασμού αλλά δηλώθηκε αδυναμία καταβολής.

Να σημειωθεί ότι το 2019 ο δανειολήπτης πούλησε άλλο ακίνητο στη Χαλκιδική αντί 100.000 ευρώ, με τα οποία κάλυψε άλλες ανάγκες του όπως είπε ο ίδιος.

Ο δανειολήπτης δεν ανήκει στους ευάλωτους, διότι έχει εισόδημα κοντά στις 30 χιλ. ευρώ και δεν είναι πολύτεκνος.

Εχει δύο παιδιά ενήλικα.

Επίσης διαθέτει ακίνητη περιουσία με συνολική αντικειμενική αξία γύρω στις 500.000 ευρώ (μετά την πώληση του ακινήτου της Χαλκιδικής).

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To turnaround story της ΑΒΑΞ, γιατί η Credia ειναι talk of the town, το πάρτι του λομπίστα στην DC, ο πρόεδρος Πιερ και η υποδοχή στο αεροδρόμιο, και η σύναξη των 25 βουλευτών στο Lolita’s
Στο σκαμνί ο Σαρακάκης, το ράλι σε Βιοχάλκο, Qualco, Ideal, η επιταγή της Βρεττού, το super ομόλογο της Aktor, το 1 δισ. του Κρίστιαν, η ώρα του Πιέρρ, το μυστήριο με Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και η λίστα Law 20 του mononews
Τι θα κάνουν οι αγορές το 2026, η Πειραιώς στα 9,2 ευρώ, η κίνηση της Βρεττού, o Βαφειάς στον Nasdaq Tower, η «καταιγίδα» του VV και τα deal της Αγγελικούση, τα νέα μέτρα του Πιερρ, και το διαζύγιο (;) βουλευτή
Το ράλι των super 7 μετοχών, τι έγινε με Optima και Cener, ο Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, τα big deal Prodea και Παπαλέκα, ο ανασχηματισμός με Λοβέρδο και Στυλιανίδη και γιατί φεύγει ο Τσιάρας
Ο πόλεμος Χατζηδάκη – Κρητικών, η επιτυχία της Νίκης, οι μετοχές, το end year rally και το FOMO, το νέο deal που έρχεται, τι αγοράζει ο Παπαλέκας, το κάλεσμα του Καίσαρη και το θηριώδες beef Σαρακάκη – Καρρά
Ο ύπουλος fund manager και η Εθνική, ποιοι δεν πουλάνε Credia, οι shipowners στην Ευρώπη, το beef 2 υπουργών, τα ακριβά «ψώνια» 4 εφοπλιστών, η Δόμνα στο My Story κι ένα quiz με την πλατινομαλλούσα δημοσιογράφο
Η άνοδος των 5, ποιος εφοπλιστής αγόρασε Ευρώπη, τα αστέρια της Morgan και η εμφάνιση του Snob, ποιος CEO παίρνει 400.000 ευρώ, το «ξύπνημα» της Φραγγιά και το πάρτι θρύλος του Τσεσμέ
H μονομαχία Πειραιώς – Credia, τα ραντεβού Qualco και ΑΕΜ στο Λονδίνο, ο Πιέρ οργώνει την Ευρώπη, big deal για Άννα Αγγελικούση, η Κίμπερλι και η Cosco και τι έκανε ο «Φραπές» στο Κολωνάκι (φωτό)
Τα παρασκήνια του Λονδίνου, τι συμβαίνει με μεγάλη χρηματιστηριακή, η λάμψη της ΜΟΗ, πότε θα γίνει το placement της ΕΥΑΘ, το μήνυμα του ΚΜ στους ξένους, ο Πιέρ κι ο… Πανιώνιος, τα εύσημα στη Νίκη και τα ψέματα της κόμισσας Φραγγιά
Στο Λονδίνο οι Έλληνες CEOs και ποιος άνοιξε 2 Petrus, ποιος αγοράζει Intralot, ποιες τράπεζες έχουν βγει για ψώνια, ψήνεται deal – έκπληξη, οι κινήσεις Μουνδρέα και Τομάζου, τι δείχνουν τα γκάλοπ, ο χαμός με Άδωνι κι ένα hot quiz με πρώην υπουργό