• The Wiseman

    Όταν το ελικόπτερο του Τζώρτζη προσγειωνόταν στην Folli Follie (φωτό), το 2 στα 2 της Euroxx και τα νέα της Ελλάκτωρ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η «αγία οικογένεια» και το ελικόπτερo της Folli Follie

    Στα χέρια της στήλης έπεσε – μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός – μια φωτογραφία ντοκουμέντο (δείτε παρακάτω στο τέλος του κειμένου) με το ελικόπτερο που τόσο αγαπούσαν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και το χρησιμοποιούσαν όπως ένας teenager το πατίνι του, δηλαδή για ψύλλου πήδημα.

    Το άνετο μέσο εναέριας μεταφοράς συνήθιζε να κάνει πολλά δρομολόγια, κυρίως τους θερινούς μήνες όταν ο Δημήτρης, ο Τζώρτζης, η Καίτη και η Μαρίζα (Αγία Οικογένεια σύμφωνα με τα media) ήθελαν απλά να πεταχτούν μέχρι την Μύκονο ή το αγαπημένο τους νησί, τις Σπέτσες.

    Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, στο ελικοδρόμιο που διέθεταν τα κεντρικά της Folli Follie.

    Τότε ήταν όλα ήρεμα στο βασίλειο του εκ Λαμίας επιχειρηματία.

    Τότε η ζωή του κυλούσε μεταξύ Εκάλης, Χονγκ Κονγκ, Σπετσών και Μυκόνου. Α, πήγαιναν και στην Αντίπαρο, όχι όμως με το ελικόπτερο, αλλά με το yacht.

    Το προσωπικό του ταμείο γέμιζε, η επιχειρηματική ελίτ της Αθήνας, εφοπλιστές και όχι μόνο, έκαναν ουρά για να βρεθούν στο θρυλικό πάρτι της έπαυλης στις Σπέτσες και τίποτα δεν προμήνυε πως μετά από 8 μήνες ένας «τρελός» τύπος ονόματι Gabriel Grego θα αποδείκνυε ότι ο «Βασιλιάς ήταν γυμνός»…

    Το απομεσήμερο της 29ης Αυγούστου 2017 μετά από μια εβδομάδα ξεκούρασης από το καθιερωμένο – ήταν το event της χρονιάς από το 2004 μέχρι και το 2017 – big party, ο (σήμερα) φυλακισμένος, στις decadence για τα γούστα του, φυλακές Τρικάλων, πετάχτηκε από το νησί του Αργοσαρωνικού στο στρατηγείο της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

    Τα πονηρά μυαλά και οι κακές γλώσσες μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει θα σκεφθούν και ίσως το ψιθυρίσουν ότι πήγε στην εταιρεία να «σηκώσει» λεφτά όπως συνήθιζε.

    Με το «έτσι θέλω», όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι σημερινοί διοικούντες την ταλαίπωρη Folli και αναφέρουν τα πορίσματα ελέγχου και τα δικαστικά έγγραφα…

    Επιστρέφοντας στην 29η Αυγούστου, ο επιχειρηματίας βρέθηκε στην εταιρεία του μετά από ένα πολύωρο, εξαντλητικό με την καλή έννοια πάρτι, το οποίο είχε κοστίσει πολλά λεφτά!

    Το πάρτι είχε γίνει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  προς τιμήν της συζύγου του Καίτης, η οποία γιόρταζε από το 2014 και μετά τα γενέθλιά της, στην glamour έπαυλη των Σπετσών.

    Το ελικόπτερο, μάλιστα, την ημέρα του πάρτι ζάλιζε σε σημείο ενόχλησης τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές – κυρίως από την γενιά του old money.

    Κι αυτό διότι έκοβε βόλτες συνέχεια πάνω από το γραφικό νησί καθώς μετέφερε καλεσμένους τόσο από τα Βόρεια Προάστια των Αθηνών όσο και από τις βίλες των εκατομμυρίων ευρώ που πνίγουν το Πόρτο Χέλι.

    Η μανία της οικογένειας με το ελικόπτερο ήταν γνωστή και στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου όπου οι θαμώνες των πανέμορφων παραλιών προσπαθούσαν κάθε καλοκαίρι να μαντέψουν αν το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από τα κεφάλια τους ήταν των Κουτσολιούτσων ή άλλης γνωστής οικογένειας του old money που διατηρεί έπαυλη στο νησί.

    Μόνο που για τους άνδρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα έφερε έτσι η ζωή και πλέον το μόνο ελικόπτερο που θα βλέπουν από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρίσκεται ο Δημήτρης και Τρικάλων (που βρίσκεται ο Τζώρτζης) είναι αυτό της ελληνικής αστυνομίας…

    Το ελικόπτερο της Folli Follie έχει προσγειωθεί στα γραφεία της εταιρείας. (Φωτό Τρίτη 29 Αυγούστου 2017)

     

    Το πρώην ζεύγος Μανδύλα και η θυρίδα

    Η μία εκ των θυρίδων που άνοιξαν στο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Ψυχικού ανήκει στην κα Κάτια Αγάθου-Μανδύλα, η οποία υπήρξε σύζυγος του Βασίλη Μανδύλα, εκ των πλέον ισχυρών επιχειρηματιών της χώρας.

    Το ζευγάρι έχει χωρίσει εδώ και καιρό (όχι και τόσο φιλικά) ωστόσο όπως πληροφορούμαι η είδηση του ριφιφί τους τάραξε και τους δύο με την ίδια ένταση.

    Ωστόσο, το γεγονός μου λένε ότι τους συντάραξε…

    Η οικογένεια Μανδύλα (πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη, Λάνα, Θωμά) είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της VW/Audi στην Ελλάδα με τις εταιρείες Kosmocar και την θυγατρική της, Karenta.

    Επίσης είναι αντιπρόσωποι στις φίρμες Skoda, Bentley και στις μοτοσικλέτες Ducati.

    Μάλιστα η κ. Λάνα Μανδύλα έχει γράψει και ένα βιβλίο προς τιμή του πατέρα της, Γιάννη, ο οποίος μεγαλούργησε στη Νιγηρία, με τίτλο «Για τον πατέρα μου».

    Το βιβλίο εκδόθηκε το 2013.

    Η κ. Λάνα Μανδύλα γράφει μεταξύ άλλων για τον πατέρα της:

    “Στις 22 Νοεμβρίου 2013, ο πατέρας µου, αν ζούσε, θα συµπλήρωνε τα εκατό του χρόνια. Στην καρδιά µου θα είναι πάντα ζωντανός, και αυτή την επέτειο θέλω να γιορτάσω.

    Ορµώµενη από αυτό το γεγονός, αποφάσισα να του κάνω ένα δώρο, έστω και µετά θάνατον, και έτσι άρχισα να γράφω όλα όσα µου έρχονταν στο νου καθώς τον σκεφτόµουν, καθώς έβλεπα φωτογραφίες του και µάζευα σκόρπια σηµειώµατα και επιστολές του.

    Περνώντας τα χρόνια οι µεγαλύτεροι φεύγουν και οι νεότεροι περιµένουν να µάθουν γεγονότα, να ακούσουν για πρόσωπα…”

    Το ‘’2 στα 2’’ έκανε η Euroxx

    Μπορεί λόγω των καταστάσεων της πανδημίας οι συνθήκες να είναι δύσκολες στον ευρύτερο επενδυτικό τομέα, αλλά η Euroxx χρηματιστηριακή κατάφερε να κάνει με επιτυχία το ‘’2 στα 2’’ σαν χρηματιστηριακός σύμβουλος σε ισάριθμα deals.

    Βασιζόμενη στην εμπειρίας της και στο υψηλών προδιαγραφών στελεχιακό της δυναμικό, η χρηματιστηριακή ήταν σύμβουλους του CVC Capital στην μεγάλη εξαγορά της Vivartia.

    Δουλειά σύνθετη και με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις. Τις οποίες η Euroxx έφερε αισίως εις πέρας. Συμβάλλοντας  αποφασιστικά στο να ‘’κλειδώσει’’ η μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία της εφετινής χρονιάς, που με όρους συνολικής αξίας (Enterprice value) αποτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ.

    Λίγες μέρες νωρίτερα και πάλι ώς χρηματιστηριακός σύμβουλος (της MIG αυτήν τη φορά) , η Euroxx κατάφερε να ολοκληρώσει την πώληση της τεχνολογικής Singular Logic.

    Σε πείσμα της αγοράς που δεν έβλεπε…φώς, όχι μόνο έφτασε στο τέλος αλλά πέτυχε κι ένα τίμημα ( 18 εκατ. ευρώ) που πριν από λίγο καιρό φάνταζε αδιανόητο.

    Μετά από όλα αυτά, δεν μένει παρά να διευρύνει κι άλλο το ‘’σερί’ των επιτυχιών…

    Συναγερμός στην Ελλάκτωρ

    Η άριστη συμπεριφορά της μετοχής της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57 τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύει ότι άπαντες αναμένουν τις εξελίξεις.

    Οι εξελίξεις τρέχουν και χθες έκλεισε με κέρδη 0,71% στα 1,71 ευρώ.

    Ο όγκος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 1,23 εκατ. μετοχές.

    Χθες υπήρξε μια αόριστη φημολογία ότι η συμφωνία έκλεισε στο μέτωπο των μετοχών που έχει ενεχυριάσει το Farallon fund (25% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ) χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τους πλέον ενδιαφερόμενους.

    Οι τραπεζίτες πάντως τηρούν απόλυτη σιωπή.



    ΣΧΟΛΙΑ