• Το νέο έργο έκπληξη 300 εκατ. της Mytilineos, ποιος τραπεζίτης ξυπνάει απο τις 05:30 και γιατί δεν “παίζουν” ξανά οι 120 δόσεις

    Χθες κατά την διάρκεια της ημέρας κυκλοφόρησε μια φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει και πάλι να καθιερώσει τις 100 ή τις 120 δόσεις για τα φορολογικά χρέη

    the wise man
    image
    the wise man

    Όχι στις 120 δόσεις

    Χθες κατά την διάρκεια της ημέρας κυκλοφόρησε μια φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει και πάλι να καθιερώσει νέα ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων για τα φορολογικά χρέη (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κλπ.) που θα δημιουργηθούν λόγω της πανδημίας.

    Αξιόπιστη πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει ολόκληρο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης απάντησε σχετικά ότι «δεν προγραμματίζουμε καμία νέα ρύθμιση χρεών για 120 δόσεις. Κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με τις προ έτους εξαγγελίες ότι σταματάμε τις μακροχρόνιες ρυθμίσεις».

    “Θα ισχύσει μόνο ότι έχει ανακοινωθεί και αφορά την ειδική ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων η οποία θεσπίστηκε ειδικά για τα χρέη της πανδημίας ή εναλλακτικά καθιερώνονται ρυθμίσεις για όσους ήδη έχουν ενταχθεί στις παλαιές ρυθμίσεις των 120 δόσεων” επιμένει η πάντα ενημερωμένη πηγή.

    Το όλο νόημα μήνυμα του «businessman» Πάιατ

    Είναι σαφές ότι έχουν βγει τα «μαχαίρια» μεταξύ Αμερικανών, Κινέζων και Ρώσων για τα γεωπολιτικού αλλά και πολλά υποσχόμενου οικονομικού περιεχομένου «φιλέτα» της Ελλάδος. 

    Στο παρασκήνιο η «σφαγή» είναι σε πλήρη εξέλιξη και, όπως μου λένε, στο Μέγαρο Μαξίμου εκπαιδεύονται στα ακροβατικά καθώς θα τους χρειαστεί η ισορροπία… 

    Κι ενώ το Μαξίμου πονοκεφαλιάζει από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Πειραιά, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και γνωστός σε όλους τους επιχειρηματικούς κύκλους ως «businessman» των αμερικανικών συμφερόντων έβγαλε το… μαχαίρι από το διαδικτυακό βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 

    «Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας θα παραμείνουν σε δυτικά χέρια»! 

    Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…  

    Το… ευχάριστο διάλειμμα Βρανάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Πληροφορούμαι ότι ο μαρκετίας Στηβ Βρανάκης θα συνεχίσει να παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του – για ορισμένο χρονικό διάστημα μου λένε – στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η στήλη έψαξε, ρώτησε γιατί μας εγκατέλειψε ο άνθρωπος της διαφήμισης και της προβολής των brands; 

    Ο Στηβ, λοιπόν, αποφάσισε να γυρίσει στον ιδιωτικό τομέα όπου οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες από τις αποδοχές που του έδινε η κυβέρνηση. 

    Το αν θα επιστρέψει στην Google δεν το γνωρίζει η στήλη, αλλά σίγουρα έχει κλείσει, όπως μου μετέφεραν, ένα πολύ καλό συμβόλαιο… 

    Eurobank: Οι συσκέψεις…θα ξεκινούν πρωί – πρωί 

    Η ευθύνη του μετασχηματισμού της Eurobank πέφτει στις πλάτες του νέου Group Chief Transformation Officer (CTO) και αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου – της τράπεζας και της Holding – Ανδρέα Αθανασόπουλου. 

    Η στήλη σας ενημέρωσε από εχθές ότι ο Αθανασόπουλος έχει ενταχθεί πλήρως στο δυναμικό της τράπεζας, εκ του μακρόθεν βέβαια, αλλά δίνει το «παρών» σε όλα. 

    Υπό την επίβλεψή του, πλην του μετασχηματισμού, εντάσσεται το retail – δάνεια ιδιωτών αλλά και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – και σαφώς το digital. 

    Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ο εργασιομανής Ανδρέας ξυπνάει από τις 5.30 το πρωί. 

    Από το Λονδίνο διαβάζει και στέλνει emails στους στενούς του συνεργάτες εδώ στην Αθήνα. Που να γυρίσει και στην Ελλάδα. 

    Προβλέπω ότι οι πρώτες συναντήσεις στα κεντρικά της Eurobank θα ξεκινούν από τις 06:30 το πρωί!!!

    Άλλωστε όπως λέει και κάποιο στέλεχος της Eurobank (ο οποίος θα είναι υπό τις εντολές του κ. Αθανασόπουλου) και διακρίνεται για το καυστικό του χιούμορ “το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι”.

    Ψάλτης: Τους αποχαιρέτησε θερμά

    Η μεταφορά των εργαζομένων από την Alpha Bank στην Cepal είναι πλέον επίσημο γεγονός και όπως πληροφορείται η στήλη μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με το αμερικανικό fund Davidson Kempner, η εταιρεία θα αλλάξει όνομα… 

    Επιστρέφοντας στην μεταφορά των  στελεχών και του προσωπικού ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Βασίλης Ψάλτης ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τους επί σειρά ετών συνεργάτες του Αρτέμη Θεοδωρίδη, Θόδωρο Αθανασόπουλο και Βαγγέλη Κάββαλο,  οι οποίοι θα αναλάβουν το τιμόνι της νέας Cepal. 

    Attica Bank: Όλα μέλι-γάλα 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα στην Attica Bank και ήταν το πρώτο με την νέα σύνθεση, ως προς το πρόσωπο του προέδρου περίσσευαν τα χαμόγελα, οι αβρότητες και τα εκατέρωθεν κομπλιμέντα μεταξύ του νέου προέδρου Κωνσταντίνου Μακέδου και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη. 

    Μετά από απανωτές περιπέτειες, ταραχές και υπόγεια ρεύματα το συμβούλιο θα σταματήσει πλέον να έχει πολεμική ατμόσφαιρα… 

    Mytilineos: Στην παγκόσμια ελίτ εξειδικευμένων «πράσινων» κατασκευαστών

    Η αγορά πιάστηκε εξαπίνης με το έργο της Mytilineos (Μυτιληναίος) ΜΥΤΙΛ 0,95% 38,08 στην Λιβύη, που ανακοινώθηκε προχθές.

    Tο συγκεκριμένο έργο, θα δώσει 15 εκατ. ευρώ EBITDA για καθένα από τα επόμενα τρία χρόνια.

    Συγχρόνως, έχει πάρει φωτιά και το αλουμίνιο, με την τιμή του να παίζει στα 2.070 δολάρια!!!

    Αλλά έχουμε την αίσθηση ότι οσονούπω θα ανακοινωθεί έργο μαμούθ, περί των 300 εκατ. ευρώ, στην Μεγάλη Βρετανία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το CITY του Λονδίνου, το έργο θα είναι στην αποθήκευση ενέργειας, με αποτέλεσμα ο Μυτιληναίος να μπει στην παγκόσμια ελίτ εξειδικευμένων «πράσινων» κατασκευαστών.

    Επίσης η στήλη πληροφορείται ότι ο Ευάγγελος (Μυτιληναίος) κρύβει κι άλλες πολλές εκπλήξεις στον κατασκευαστικό τομέα… μέσω της ανεξάρτητης μονάδας «Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ομίλου.

    Η επόμενη μεγάλη μάχη που θα δοθεί στην ελληνική αγορά και στην οποία όπως πληροφορείται η στήλη έχει δώσει εντολή εγρήγορσης ο επιχειρηματίας είναι τα έργα υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων.

    Οι μεγάλοι παίχτες έχουν λάβει ήδη θέσεις και απλά αναμένουν την ενεργοποίηση των 32 δισ. ευρώ που θα διαχειρισθεί η κυβέρνηση.

    Όσο για τις κατασκευές, ο έμπειρος Ευάγγελος δηλώνει έντονο «παρών» και ήδη έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία με option να έχει τη δυνατότητα η Mytilineos να κατασκευάσει και τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την Ιόνια Οδό.

    Αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε από την Άνοιξη και μετά, στην post COVID-19 εποχή!

     

    Αποποίηση Ευθύνης:

    Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.