• Ο Μητσοτάκης και η Deutsche Bank, το τίμημα για την ΑΚΤΩΡ, τα 64 εκατ. του Εξάρχου, ο Νίκος-Χάρι Πότερ-Κοκλώνης και οι 10 δικηγόροι, γιατί πρέπει να κατεδαφιστούν ΤΩΡΑ 20 κτίρια στην Ακρόπολη και οι νέες business της συζύγου του εφοπλιστή

    Τα «μαγικά» στις επιχειρήσεις του Νίκου -Χάρι Πότερ- Κοκλώνη προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τούτη την περίοδο, οι δραστήριοι εισαγγελείς της Οικονομικής Εισαγγελίας.

    image

    Οι εκλογές του ΜΑΙΟΥ και η Deutsche Bank

    Την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ήταν το Σαββατοκύριακο σχετικά υποτονικές, δυο πράγματα φαίνεται να ενδιαφέρουν την επενδυτική κοινότητα.

    Οι εκλογές και η πορεία των αγορών.

    Τώρα ο wiseman ενημερώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν οι εκλογές θα γίνουν 21 η 28 Μαΐου αν και το πιθανότερο είναι η πρώτη ημερομηνία.

    Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που λέει σε συνομιλητές του είναι ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν 2 Ιουλίου και αυτό φαίνεται να είναι οριστικό.

    Πάντως η επενδυτική κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωαγορών μετά τo θετικό κλείσιμο των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή.

    Θετικό είναι και το γεγονός ότι η μετοχή της Deutsche Bank στην Νέα Υόρκη, after hours, μετά το κλείσιμο της αγοράς, κινήθηκε ελαφρά, ανοδικά κλείνοντάς στα 9,40 δολάρια.

     

    Ελλάκτωρ – Ιντρακάτ: Πέριξ των 210-220 το τίμημα για την ΑΚΤΩΡ

    Δυο από τις μετοχές που θα έχουν σήμερα ενδιαφέρον θα είναι της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 και της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05.

    Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της Ελλάκτωρ προκειμένου να αποφασίσει επι της πρότασης που έχει γίνει από την Intrakat για την εξαγορά του 100% της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ.

    Το ποσό της εξαγοράς συνολικά θα κυμανθεί μεταξύ των 210 – 220 εκατ. ευρώ.

    Στην συνέχεια θα συνεδριάσει και το ΔΣ της Ιντρακατ.

    Σε κάθε περίπτωση η Ελλάκτωρ τις τελευταίες ημέρες σημείωσε άνοδο και βρίσκεται στα 2,10 ευρώ, ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν και η συμπεριφορά της Ιντρακάτ η οποία κινείται στα 1,56 ευρώ.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη θα σας πω ότι η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ της Ιντρακάτ, έγινε στην τιμή των 1,17 ευρώ.

    Άρα η μετοχή βρίσκεται περίπου υψηλοτέρα κατά 35% από την τιμή της ΑΜΚ.

    Not bad για την εταιρεία που ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο με την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ.

     

    Κατεδαφίστε τώρα 20 κτίρια μαζί με το ξενοδοχείο της Cocomat

    Δεν είναι μόνο το γνωστό ξενοδοχείο της Cocomat απέναντι από την Ακρόπολη που πρέπει να κατεδαφιστεί αλλά περίπου 20 κτίρια που είναι πλέον παράνομα , μετά τον ασκό του Αιόλου που άνοιξε με το πρακτικό της 3 τριμελούς επιτροπής συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή του ΣτΕ (προσοχή όχι η ολομέλεια) αποφάσισε μεταξύ άλλων:

    «σε περίπτωση που διαπιστώνεται είτε ότι οικοδομική άδεια για την ανέγερση κτιρίου επί ή πλησίον αρχαίου μνημείου έχει εκδοθεί χωρίς την έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού, είτε ότι ο Υπουργός Πολιτισμού έκρινε με πράξη του ότι οι οικοδομικές εργασίες που εκτελούνται ή εκτελέστηκαν βάσει οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε χωρίς την απαιτούμενη από τον αρχαιολογικό νόμο έγκριση, βλάπτουν σοβαρά την προβολή, ανάδειξη και αξιοποίηση του μνημείου αυτού, είτε η τυχόν χορηγηθείσα έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού ανακαλείται εκ των υστέρων, η πολεοδομική υπηρεσία υποχρεούται να ανακαλέσει την εν λόγω οικοδομική άδεια για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αναγομένους στην προστασία των μνημείων, ανεξαρτήτως του χρόνου ο οποίος παρήλθε από την χορήγηση της οικοδομικής άδειας και ασχέτως προς την εν των μεταξύ δημιουργηθείσα, τυχόν, πραγματική κατάσταση, δηλαδή την έναρξη ή την αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών, οι οποίες έγιναν μη νομίμως, παρά την έλλειψη αδείας του Υπουργείου Πολιτισμού.»

    Πρόκειται για μια ερμηνεία, η οποία οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες στην κήρυξη τμήματος του επίμαχου ξενοδοχείου ως αυθαίρετου, στην επιβολή τεράστιων προστίμων και στην εντολή κατεδάφισης και όλα αυτά ενώ οι πάντες συμφωνούν ότι η οικοδομική του άδεια ήταν απολύτως νόμιμη.

    Oμως ο WISEMAN συμφωνεί ότι πρέπει να κατεδαφιστούν επιπλέον 20 κτίρια στην ίδια ακριβώς περιοχή που είναι το ίδιο παράνομα σύμφωνα με την απόφαση της τριμελούς επιτροπής του ΣτΕ.

     

    Oι business με τους Νορβηγούς και τι φοβούνται στο ΚΑΣ και στον Δήμο Αθηναίων;

    Ένα από αυτά είναι που πρέπει να κατεδαφιστεί είναι στην Τσαμη Καρατάση 5-7 το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο ύψος με το επίμαχο ξενοδοχείο της Cocomat και βρίσκεται σχεδόν δίπλα από το ξενοδοχείο.

    Το συγκεκριμένο κτίριο είναι δεκαώροφο ύψους 32 μέτρων.

    Οικοδομήθηκε την δεκαετία του 1990, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ που ίσχυε τότε.

    Όπως ουδείς δεν ασχολείται με το κτίριο αυτό για ένα και μοναδικό λόγο.

    Στο κτίριο αυτό των 32 μέτρων στον τελευταίο όροφο, στεγάζεται μεταξύ άλλων, το Νορβηγικό Ινστιτούτο της Αθήνας, φορέας που συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και έχει πλούσια δράση σε ανασκαφές και λοιπές συναφείς δραστηριότητες, το οποίο Ινστιτούτο παρεμπιπτόντως, το 1988 συνυπέγραφε την διαμαρτυρία για την επικείμενη ανέγερση του κτιρίου των 32 μέτρων.

    Για ποιο λόγο το Yπουργείο και η Πολεοδομία Αθηνών που ελέγχεται άμεσα από τον Δήμο Αθηναίων, δεν αποφασίζουν να γκρεμιστεί και αυτό το κτίριο;

    Μήπως γιατί το υπουργείο Πολιτισμού, η κ. Μενδώνη και το ΚΑΣ δεν τολμούν τα αντιπαρατεθούν με το Νορβηγικό Ινστιτούτο και τον διευθυντή του τον κ. Knut Odegard.

    Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών (νορβηγικά: Det Norske Institutt I Athen‎) είναι ένα από τα 17 ξένα αρχαιολογικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Αθήνα.

    Ο WISEMAN καλεί τον κ. Odegard και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να πάρουν θέση άμεσα.

     

    Τέρνα Ενεργειακή: Κανονικά οι διαδικασίες  με την First Sentier

    Κανονικά συνεχίζονται οι διαδικασίες μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 και του Αυστραλιανού Fund First Sentier για την πώληση της Τερνα Ενεργειακής.

    Αυτό επαναλαμβάνουν, πηγές της αγοράς με γνώση της υπόθεσης .

    Η συμφωνία μεταξύ της ΓΕΚ με του Αυστραλιανού fund φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και αυτή την ώρα η First Sentier συζητά, κυρίως με την Εθνική Τράπεζα, για την δομή της χρηματοδότησης.

    Η τιμή της μετοχής  βρίσκεται στα 18,72 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 2,17 δισ. ευρώ.

    Με τις έως τώρα πληροφορίες ( και εάν δεν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή) η  συμφωνία προβλέπει «η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 να εξαγοραστεί σε τιμές άνω των 21 ευρώ ανά μετοχή».

    Ο Κοκλώνης, ο Χάρι Ποτερ, τα μαγικά με τον ΦΠΑ και οι 10 δικηγόροι

    Τα «μαγικά» στις επιχειρήσεις του Νίκου -Χάρι Πότερ- Κοκλώνη προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τούτη την περίοδο, οι δραστήριοι εισαγγελείς της Οικονομικής Εισαγγελίας.

    Τους εισαγγελείς τους απασχολούν πολλαπλά ερωτήματα, μετά το πόρισμα του επικεφαλής της αρχής για το Ξέπλυμα Χαράλαμπου Βουρλιωτη, για την περίφημη υπόθεση του παρουσιαστή και παραγωγού Νίκου Κοκλώνη, ο οποίος πλέον έχει «μπει κανονικά» στο μάτι του κυκλώνα. Βέβαια αυτό που λέει ο ιδιος είναι ότι έχει βάλει μια στρατιά δικηγόρων (περίπου 10) να τον υπερασπιστούν.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η εν λόγω εταιρεία φαίνεται να παρουσιάζει υψηλή διακύμανση των ακαθάριστών εσόδων της για τα έτη 2020 και 2021.

    Tο έτος 2021 η εταιρία δήλωσε, εικονικά εισοδήματα συνολικού ποσού 8.100.000,00€ χωρίς ΦΠΑ, αφού τα ΑΦΜ δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτές νομικές οντότητες, καθώς το ένα έχει 9 μηδενικά και το άλλο δεν είναι έγκυρο σε καμία ενδοκοινοτική χώρα, το οποίο αποτελεί ευφάνταστο τέχνασμα για την καταχώρισή τους.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι τα έξοδα που παρουσιάζει η BARKINGWELL MEDIA A.E. προέρχονται από εταιρίες ιδιοκτησίας του Νίκου Κοκλώνη, αλλά όχι διαχείρισης από τον ίδιο, καθώς η ποινική, προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη για την πληρωμή των χρεών από τις συναλλαγές των εταιριών βαρύνει αποκλειστικά τους διαχειριστές.

    Πρακτικά η BARKINGWELL MEDIA A.E. χρησιμοποιεί τις «εικονικές» εταιρίες, προκειμένου να ιδιοποιηθεί παρανόμως το Φ.Π.Α., είτε με τη μορφή του συμψηφισμού, είτε με τη μορφή της επιστροφής του από το Ελληνικό Δημόσιο, να μειώσει τους φόρους εισοδήματος, καθώς και να απαλλαγεί από τα έξοδα φόρων μισθωτών υπηρεσιών και ασφάλισης.

    Η υπόθεση με τις δυο εταιρείες

    Η εν λόγω εταιρία BARKINGWELL MEDIA A.E. έχει συνάψει σύμβαση για την απασχόληση προσωπικού ενώ φαίνεται να επωφελείται από την «εικονική» εταιρία BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, με την επιστροφή Φ.Π.Α. που λαμβάνει από τα τιμολόγια που εκδίδει αυτή και παράλληλα με τη μείωση του φόρου εισοδήματός της, καθώς και από το γεγονός ότι επιφορτίζεται η εικονική εταιρία με τα έξοδα των φόρων μισθωτών υπηρεσιών επί των αμοιβών του προσωπικού της και της ασφάλισής τους.

    Αναλυτικότερα, η έρευνα της Αρχής στα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων και αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α. της εταιρίας BARKINGWELL MEDIA A.E. διαπίστωσε ότι στις 05/10/2021 και στις 14/12/2022 η εταιρία έλαβε επιστροφή Φ.Π.Α. ποσού 300.000,00€ και 250.000,00€ αντίστοιχα.

    Και στις δύο επιστροφές τα τιμολόγια, βάσει των οποίων αιτήθηκε επιστροφή ΦΠΑ, ήταν, κυρίως, εκδόσεως της εταιρίας BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

    Πώς ο Χάρι- Νίκος Κοκλώνης διπλασίασε τον τζίρο του

    Από την έρευνα της Αρχής φαίνεται ότι η εταιρία BARKINGWELL MEDIA A.E. έχει απασχολήσει 91 άτομα από το 2018 έως το 2022, που ανήκουν στον καλλιτεχνικό, στο δημοσιογραφικό, καθώς και στον τεχνικό κλάδο της τηλεόρασης.

    Ειδικότερα, τα έτη 2018, 2019, 2020,2021 και 2022 απασχόλησε 1, 1, 71, 0 και 18 εργαζόμενους αντίστοιχα.

    Συγκρινόμενα τα άτομα που απασχόλησε ανά έτος με τα ακαθάριστα έσοδα που παρουσίασε το αντίστοιχο έτος υπάρχει μεγάλη ανακολουθία, καθώς το 2020 απασχόλησε 71 άτομα και δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 4.623.216,62€ και το 2021 που είχε ακαθάριστα έσοδα 7.970.000 € δεν απασχόλησε κανένα εργαζόμενο.

    Δηλαδή η εταιρία BARKINGWELL MEDIA A.E. το 2021 πέτυχε να διπλασιάσει το τζίρο της χωρίς να απασχολήσει εργαζόμενους!!

    Τράπεζα Αττικής: 64 εκατ. βάζει ο Εξάρχου 

    Τις τελευταίες ημέρες έφθασαν ψίθυροι στα αυτιά μου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) οι  οποίοι περιέχουν μία «γκρίνια» για την επιχειρούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

    Και πιο συγκεκριμένα  τρόπος με τον οποίον ο μοναδικός ιδιώτης επενδυτής, η Thrinvest των Μπάκου – Καυμενάκη και Εξάρχου θα συμμετάσχει στην αύξηση.

    Όπως έχει ήδη γνωστό η Thrinvest σε αυτή την φάση προτίθεται να μπει στην αύξηση με ένα ποσό της τάξεως των 60 με 64  εκατ. ευρώ.

    Είναι δε η μοναδική προσφορά που μετά από την κατ΄ εφημισμό αποχώρηση της Ellington (αμφιβάλλουμε αν ποτέ πραγματικά ήρθε για να λέμε σήμερα ότι έφυγε)  βρέθηκε να βάλει ζεστό χρήμα στην Τράπεζα.

    Φημολογείται λοιπόν ότι την πόρτα του ΤΧΣ την «χτύπησαν» τουλάχιστον δέκα (!) επενδυτές οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Αττικής.

    Βέβαια για να μην έχουμε αυταπάτες απώτερος στόχος όλων τους, ήταν η μεγάλη δουλειά που θα ανοίξει με την πώληση και διαχείριση των κόκκινων δανείων 2,6 δις. ευρώ της Τράπεζας.

    Δεν μπορώ να ξέρω τι απέγιναν, όλοι αυτοί και αν το ενδιαφέρον για την Τράπεζα ήταν πραγματικό.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις οι Αμερικάνοι λένε με κυνισμό money talk bullshit walk.

    Και εν προκειμένω τα μόνα χρήματα που βλέπουμε είναι αυτά τα 64 εκατ .ευρώ που δεσμεύτηκε να βάλει ο Αλέξανδρος Εξάρχου  ενώπιον του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη Τρίτη 21 Μαρτίου.

    Το Δημόσιο προφανώς στην περίπτωση της Αττικής  έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για να κρατηθεί όρθια η Τράπεζα καθώς μόνο στις δύο αυξήσεις κεφαλαιου (την πρώτη που έγινε το 2021 και αυτή που έπεται) θα έχει έχει διαθέσει περίπου μισό δις. ευρώ , χωρις να υπολογίσουμε τα warrants που προήλθαν από την μετατροπή του Αναβαλλόμενου Φόρου (DTC).

    Αν όλο αυτό συνιστά κρατική ενίσχυση αρμόδια είναι να το κρίνει η αρμόδια Επιτροπή της Κομισιόν.

    Όμως σε κάθε περίπτωση η διατήρηση και εξυγίανση της Τράπεζας αποτελεί μία πολιτική απόφαση,  για την οποία δεν βλέπω να βάζει πλάτη άλλος ιδιώτης επενδυτής,

    Αstir 1: Στο τέλος της εβδομάδας οι προσφορές

    Mια και είμαστε στην Τράπεζα Αττικής εν αναμονή της συμφωνίας των μετόχων για την ΑΜΚ, να σας ενημερώσω ότι με πολύ γρήγορους ρυθμούς η Ελένη Βρεττού προωθεί την πώληση του πακέτου κόκκινων δανείων του Astir1.

    Eτσι λοιπόν  το  αργότερο μέχρι το τέλος αυτής της  εβδομάδας, αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για το έργο Astir I της Attica Bank, ύψους 350 εκατ. ευρώ.

    Η ολοκλήρωση του project πέραν από την αυταπόδεικτη συμβολική σημασία που έχει , θα  συμβάλλει στην στη μείωση του δείκτη NPE στο 35% έως το 2025.

    Όπως μαθαίνω από την αγορά υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πακέτο των  απαιτήσεων , γεγονός που αν επιβεβαιωθεί δίνει τη δυνατότητα στην διοίκηση της Αττικής να προχωρήσει και με την  πώληση των υπολοίπων χαρτοφυλακίων (Metexelixis και Omega) αξίας άνω των 2,3 δισ. ευρώ.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα  επιβεβαίωσε ότι το 2022 θα επιβαρυνθεί με ζημιές 330 εκατ. ευρώ από την ταξινόμηση των προς πώληση χαρτοφυλακίων και την κράτηση πρόσθετων προβλέψεων.

    Βέβαια το  ακριβές ποσό της χρέωσης, ωστόσο, θα γίνει γνωστό μόνο μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

    Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του, o Aλέξανδρος Εξάρχου επεσήμανε ότι  αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Thrivest ( σ.σ. στην ΑΜΚ της Attica Bank) είναι οι υφιστάμενοι μέτοχοι να δεσμευτούν για την εξυγίανση της τράπεζας , και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να διατεθούν επαρκή κεφάλαια για να καθαρίσει η Τράπεζα από την κληρονομιά (σ.σ των κόκκινων δανείων) του παρελθόντος.

    Μιράντα ΞαφάΚόντρα στο ΔΝΤ  

    Δεν είμαι διόλου βέβαιος ότι η «Η τραπεζική κρίση εκτονώνεται» όπως απεφάνθη σε άρθρο της η κυρία Μιράντα Ξαφά.

    Η προειδοποίηση που απεύθυνε χθες τα χαράματα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα συνιστώντας επιφυλακή εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας που επικρατεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την πτώχευση της Silicon Valley Bank (SVB) στις 10 Μαρτίου, και όσα ακολούθησαν στην Ελβετία την προηγούμενη εβδομάδα, εμένα πάντως με ανησύχησε.

    Μπορεί και άλλοι να διαβεβαιώνουν μετά και στο στραπάτσο που έπαθε η Deutsche Bank στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ότι οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες είναι θωρακισμένες με επαρκή κεφάλαια, αλλά όταν το ΔΝΤ χτυπάει καμπανάκι διαπιστώνοντας ότι «οι κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν αυξηθεί», δεν μπορείς να προσποίησε ότι ….. πέρα βρέχει.

    Ολο αυτό βέβαια είναι ολίγον αντιφατικό μία που οι τράπεζες που έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα ετοιμάζονταν να μας εκπλήξουν φέτος με τα κέρδη τους,

    «Προίκα» στο Ταμείο της ΑΚΤΩΡ

    Ζεστό χρήμα αναμένεται να μπει στα ταμεία της ΑΚΤΩΡ, καθώς από ότι μαθαίνω θα λάβει σύντομα 1,2 εκατ. Ευρώ για έργα που αφορούν το μετρό Θεσσαλονίκης.

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ημέρες  λόγω της εξαγοράς της από την Intrakat, έχει κληθεί από την Αττικό Μετρό να πληρωθεί για τα έργα που αφορούν την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς της Καλαμαριά.

    Πρόκειται για ένα έργο που εκτελείται παράλληλα με αυτό της βασικής γραμμής και αφορά στην κατασκευή υπόγειας γραμμής 4,7 χιλιομέτρων και πιο συγκεκριμένα πέντε σταθμών (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα).

    Και μιας και αναφέρομαι στο μετρό της συμπρωτεύουσας να σας πω πως η ΑΚΤΩΡ φαίνεται να κυριαρχεί στα εργοτάξια του μετρό καθώς εκτός από τη βασική γραμμή και την παραπάνω επέκταση έχει αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση για τρία έτη, ενώ πρόσφατα υπέγραψε μαζί με τη Hitachi τη σύμβαση για 15 νέους συρμούς αξίας άνω των 170 εκατ. ευρώ και τις πρόδρομες εργασίες για τη βορειοδυτική επέκταση.

    Πώς ρύθμισε η Eurobank την οφειλή Παπαθανάση 

    Την εκδοχή του Νίκου Παπαθανάση για το τρόπο με τον οποίο ρυθμίστηκε η απαίτηση που είχε η Εurobank , επιβεβαιώνει και επισήμως η Τράπεζα.  Το Δεκέμβριο του 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή (Παπαθανάσης)  για τη μεταβίβαση με γονική παροχή (2010) του ½ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 102,5 τ.μ., 4ου ορόφου, στη Ν. Σμύρνη, με θέση στάθμευσης και αποθήκη.

    Όμως το διαμέρισμα βαρυνόταν ήδη με πρώτη προσημείωση υπέρ άλλου πιστωτικού ιδρύματος.  Το 2020, εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή την αγωγή.

    Ασκήθηκε έφεση από τον Εγγυητή και λίγο αργότερα καταρτίστηκε συμφωνία μεταξύ του Εγγυητή και της  doValue Greece, ως διαχειρίστρια του ειδικού διαδόχου της Τράπεζας, για την καταβολή από τον Εγγυητή ποσού (το οποίο ωστόσο δεν διευκρινίζεται επακριβώς)  σε μετρητά.

    Το σχετικό ποσό όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση της Eurobank  υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης, λαμβανομένου υπόψη και της ύπαρξης προσημείωσης υπέρ άλλου πιστωτή που προηγείται στη σειρά κατάταξης.

     

     

    Στο Αttica η Έμιλυ Βαφειά

    Η Έμιλυ Βαφειά έχει αποδειχθεί ασίγαστη δημιουργός.

    Σχεδιάζει τη μία σειρά μετά την άλλη, ευφάνταστα είδη σπιτιού και επιτοίχια έργα: Παιγνιώδεις φωτογραφίες εμβληματικών σημείων του δυτικού πολιτισμού (όπερα του Παρισιού), τεχνολογικά πειραγμένες, σε πλέξι γκλας.

    Όταν τελειώνει η μία συλλογή, συλλαμβάνει αμέσως την επόμενη. Τα art de la table κομμάτια της γίνονται ανάρπαστα.

    Θα τη βρείτε στο ίνσταγκραμ αλλά για λίγο και …ζωντανά. Πού; Μα φυσικά στο πάνθεον της σύγχρονης αγοράς, ήτοι το Attica.

    Το όνομα Έμιλυ Βαφειά θυμίζει κάτι.

    Απλούστατα διότι έχει παντρευτεί τον Χάρη Βαφειά της ναυτιλιακής Stealth Maritime Corp.

    Τον παντρεύτηκε πολύ νεαρή 22 ετών.

    Στα 23 της απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

    Σύντομα γέννησε και το δεύτερο.

    Αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να παραμείνει απλώς «διακοσμητική», παρά την ομορφιά της.  Εξάλλου, οι γονείς της πάντα επέμεναν: «Θα σπουδάσεις κάτι σοβαρό!».

    Όπερ και πραγματοποιήθηκε.

    Διότι το κορίτσι τους μετά το IB του Μωραΐτη, σπούδασε στο Westminister και μετά στο περίφημο Central St. Martins College of Art and Design.

    Σύζυγος και μητέρα πλέον, αλλά το δημιουργικό σαράκι δεν μπορούσε να την αφήσει ήσυχη.

    Παράλληλα με το μεγάλωμα των παιδιών της και τις απαιτητικές υποχρεώσεις της οικογένειας, εμβάθυνε στη δημιουργία.

    Εξάλλου it runs in the family.

    Η πεθερά της Νινέτα Βαφειά, πιανίστα εξ απαλών ονύχων (εξαιρετικά απαιτητική τέχνη η μουσική) αλλά και ερασιτέχνης ηθοποιός.

    Ανεβάζει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

    Και εις ανώτερα, διότι το αξίζει.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη εάν οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιηθούν για την αγορά η πώληση κινητών αξιών.