• Ο εκδότης που παίζει άμυνα, οι ΜΕΓΑΛΕΣ φιλίες που δοκιμάζονται, ποια δάνεια μετρούν στα war rooms και γιατί στο μικροσκόπιο του Κυριάκου είναι οι τραπεζίτες

    Προ ημερών εκδότης αποφάσισε να παίξει άμυνα και να μειώσει μισθούς

    the wise man
    image
    the wise man

    Η κρίση δοκιμάζει μεγάλες φιλίες και σχέσεις

    Για οποιους νομίζουν οτι μπορούν εξαιτίας της κρίσης να κρύβονται πίσω απο τις φιλίες ένα μόνο τους λέω: Οτι αυτή την ώρα δοκιμάζονται ΜΕΓΑΛΕΣ σχέσεις και φιλίες. Όταν έλθει η ώρα θα μετρηθούν οι δυνατοί και οι αδύναμοι. Φυσικά κάποιοι θα βγουν στην σέντρα πολύ νωρίτερα…Και δεν πρέπει να κρύβονται πίσω απο τις ΜΕΓΑΛΕΣ φιλίες.

    Ο εκδότης και τα χαζά αριστερά παιδιά

    Προ ημερών εκδότης αποφάσισε να παίξει άμυνα και να μειώσει μισθούς. Κατι αριστερά παιδιά εξαιτίας αυτού του λόγου έχουν βγει στα κάγκελα. Για καθήστε καλά. Μην σας πάρουν οι κατάρες…

    Οι επιχειρήσεις πρέπει να ζήσουν και μετά τον Σεπτέμβριο. Και οι αποφάσεις θα είναι σκληρές για όλους. Οποιος δεν θέλει, έξω απο την πόρτα…

    Απλά και ωραία. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι οι ενδιαφερόμενοι δεν είπαν κουβέντα. Τους απέξω τι τους νοιάζει;

    Μετρούν τα δάνεια στα war rooms

    Άλλη ομάδα τραπεζικών στελεχών έχει… ανοίξει τις τελευταίες ημέρες τα δανειακά χαρτοφυλάκια των επιχειρηματιών που πλήττονται.

    Η στήλη πληροφορείται ότι στα «War rooms» που έχουν στηθεί υπάρχει απευθείας σύνδεση (on line) με τους επιχειρηματίες που κλονίζονται και μιλάμε για μεγάλα ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου, του ταξιδιού, της ενοικίασης αυτοκινήτων κ.ά.

    Τα war rooms μετρανε τις δυνάμεις τους κάθε απόγευμα και έχουν βάλει όριο , αυστηρής περικοπής δαπανών, εως την 31η Μαιου. Εως τοτε αυστηρή άμυνα.

    Η ωμή αλήθεια από την Κριστίν

    Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι δεν πολεμάται μόνο με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Eurogroup. Και δεν αναφέρομαι μόνο για την Ελλάδα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και το μόνο που θα σώσει τις κοινωνίες αλλά και τις οικονομίες είναι η εξεύρεση του φαρμάκου… 

    Ελπίδες γεννώνται από την Κίνα μέχρι την Γαλλία οπότε ας κάνουμε υπομονή…  

    Μένοντας στα της οικονομίας και της καταστροφής που προκαλούν οι βόλτες του κορωνοϊού ανά την υφήλιο η στήλη επιλέγει να αναδείξει το sos που έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσα από την οθόνη του υπολογιστή της προς τους ηγέτες της Ευρώπης: «Για κάθε μήνα καραντίνας η Ευρώπη χάνει το 2% του ΑΕΠ της». 

    Όπερ μεθερμηνευόμενο: το ΑΕΠ της Ευρώπης είναι 18 τρις ευρώ, άρα για κάθε ένα μήνα καραντίνας θα γίνονται καπνός 360 δις ευρώ! Νομίζω ότι η διαπίστωση της Κριστίν τα λέει όλα!

    Έλεος πια με τους Γερμανούς

    Την στιγμή που η Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως να διερευνηθεί το θέμα της διάθεσης των 400 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης – όπως πιέζουν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί – στις εθνικές κυβερνήσεις, η γερμανική ελίτ αντιδρά και βάζει εμπόδια… 

    Ουρά και οι Ολλανδοί. Μα δεν έχουν καταλάβει ότι το θέμα δεν αφορά τα μνημόνια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας αλλά και το ίδιο τους το σπίτι; Τι να πω, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. 

    Μήπως ήρθε η ώρα για το μπαζούκας του OMT;

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαθέτει ένα όπλο που δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Πρόκειται για το Outright Monetary Transaction, με το οποίο επί της ουσίας θα αγοράζει ομόλογα μιας χώρας απευθείας. 

    Το μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι, ήδη δέχεται πιέσεις να το εφαρμόσει αλλά περιμένει το OK από το Βερολίνο… Μήπως λέω εγώ τώρα ήρθε η ώρα της υπέρβασης για την τράπεζα  και τους ηγέτες του ευρώ;

    Ο Μητσοτάκης και οι τραπεζίτες

    Πληροφορούμαι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει να δει πως θα αντιδράσουν επί της ουσίας οι τράπεζες στις γραμμές ρευστότητας από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που άνοιξαν εχθές ο Σταϊκούρας και ο Άδωνις. 

    Και μου λένε ότι έχει βάλει τους τραπεζίτες στο μικροσκόπιο προκειμένου να δει αν θα διευκολύνουν πάση θυσία και αν κάνουν ότι χρειασθεί για να στηρίξουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από τον κορωνοϊό. 

    Συμφωνεί μαζί τους ότι πρέπει να αποκλείσουν από την στήριξη τους κατ` επάγγελμα στρατηγικούς κακοπληρωτές, ωστόσο περιμένει γενναίες αποφάσεις για τους πληγέντες.  

    “Αγκαλιά” με τους κωδικούς

    «Αγκαλιά», πράξη απαγορευμένη στην εποχή του κορωνοϊού, είναι οι τραπεζίτες με τους Κωδικούς των εταιρειών που τους έστειλε το οικονομικό επιτελείο. Έναν-έναν τους σκανάρουν για να γίνει η ομαδοποίηση των επιχειρήσεων που θα στηριχθούν…