• Οι επιχειρηματίες τραβούν ρευστότητα, το πρέσινγκ του Κυριάκου στην Κριστίν, η απόφαση του Κ.Αχ. Καραμανλή και η στήριξη στην Aegean από τους μετόχους της

    Πληροφορούμαι ότι οι μέτοχοι της εταιρείας Aegean Air – και μιλάμε για βαριά ονόματα Λασκαρίδης, Βασιλάκης, κλπ – δηλώνουν την στήριξή τους.

    the wise man
    image
    the wise man

    Τραβούν τις γραμμές ρευστότητας οι επιχειρήσεις

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας «τραβούν» τις τελευταίες ημέρες τις γραμμές ρευστότητας που έχουν ανοικτές για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τους οι τράπεζες. 

    Αρκετοί αποθεματοποιούν ένα τμήμα, αγοράζουν δηλαδή προϊόντα και πρώτες ύλες. Στην πρώτη γραμμή αυτών που αποθεματοποιούν μέρος της ρευστότητας που τραβάνε από τις γραμμές χρηματοδότησης που έχουν στις τράπεζες βρίσκονται όπως μαθαίνω οι επιχειρηματίες που εμπορεύονται καύσιμα. 

    Όπως καταλαβαίνετε, η κατάσταση είναι δύσκολη και η καραντίνα αλλάζει όλα μα όλα τα δεδομένα. 

    Την έπεισε ο Κυριάκος 

    Μαθαίνω ότι ο Κυριάκος συνδέθηκε μέσω internet με την Κριστίν και μετά από πολύωρη συνομιλία κατάφερε να την πείσει να μπει η Ελλάδα στο νέο (κορονοϊκό) QE. (Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ)

    Μου λένε μάλιστα ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Η Λαγκάρντ σήκωσε το ΧΑ

    Λοιπόν, αν και δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς τα δεδομένα στην εποχή του κορωνοϊού αλλάζουν ώρα με την ώρα, εχθές το χρηματιστήριο αντέδρασε θετικά στο μπαζούκας που έβγαλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

    Η αγορά συμπαρασύρθηκε στην άνοδο από την αγορά ομολόγων. Σήμερα είναι, όμως, μια άλλη ημέρα, οπότε ψυχραιμία…

    Στήριξη με υγειονομικό υλικό από την Πειραιώς

    Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει μπαράζ ανακοινώσεων από τις τράπεζες για δωρεές στο εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο δοκιμάζεται σκληρά από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. 

    Τον χορό άνοιξε η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

    Στήριξη και από το Ίδρυμα Λάτση και ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Δωρεά ιατρο-τεχνολογικού υλικού στο Θριάσιο νοσοκομείο έκανε και το Ίδρυμα Λάτση ενώ υγειονομικό υλικό πρόσφεραν η Cosco, η εταιρεία Γιώτης κ.ά.  Οπως διαβασατε χθές και ο όμιλος Ελλάκτωρ βάζει ρευστότητα για να βοηθήσει την κατάσταση. Το αφεντικό της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 Σάκης Καλλιτσάντσης βοηθάει έμπρακτα την κατάσταση. 

    Τις επόμενες ημέρες μαθαίνω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ισχυρές εταιρείες. Καλό θα ήταν το ίδιο να πράξουν και οι επιχειρηματίες του κλάδου των σούπερ μάρκετ…

    Ανάσα για την Εθνική 

    Λύθηκε επιτέλους το καυτό θέμα του ΛΕΠΕΤΕ υπέρ του ισολογισμού της Εθνικής Τράπεζας. 

    Οι συνταξιούχοι του Ταμείου εντάσσονται πλέον στον ΕΦΚΑ και η τράπεζα γλύτωσε την καταβολή των 40 εκατ ευρώ το χρόνο όπως προέβλεπε η τροπολογία του πρώην υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του γίγαντα Πετρόπουλου. 

    Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν χάνουν τις παροχές περίθαλψης

    Στην τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για το ΛΕΠΕΤΕ υπάρχει και μια διάταξη που καλύπτει όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους που μεταφέρθηκαν και επίκειται να μεταφερθούν από τις τράπεζες στις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (Intrum, FPS, Cepal).  

    Διατηρούν, λοιπόν, τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης είτε σε είδος είτε σε χρήμα. 

    Κανονικά οι πτήσεις εσωτερικού 

    Μαθαίνω ότι ο Κ. Αχ. Καραμανλή σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό αποφάσισαν και θα το μάθουμε σε λίγες ώρες ότι οι πτήσεις εσωτερικού δεν θα παύσουν, σε αντίθεση με τις πτήσεις εξωτερικού. Επίκεινται ανακοινώσεις…

    Οι μέτοχοι στηρίζουν την Aegean

    Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι η Aegean Air βρίσκεται στο επίκεντρο των επιπτώσεων της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός. 

    Πληροφορούμαι ότι οι μέτοχοι της εταιρείας Aegean Air – και μιλάμε για βαριά ονόματα Λασκαρίδης, Βασιλάκης, κλπ – δηλώνουν την στήριξή τους. Το ίδιο φυσικά έκαναν και στο παρελθόν όποτε χρειάστηκε. 

    Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών