• Ο χαλαρός ΠΘ, ο Πατέλης και ο πρωινός καφές, τα τηλέφωνα του Δημητριάδη, ο αιφνιδιασμός της Κεφαλογιάννη και οι αραχτοί των 220.000 ευρώ του ΤΧΣ

    Οι νέες διακρίσεις του Στάθη Ποταμίτη και σε ποιο deal ήταν νομικός σύμβουλος ο Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο απόλυτος αιφνιδιασμός της Κεφαλογιάννη 

    Νομίζω ότι η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη τους αιφνιδίασε όλους.

    Η στήλη, επειδή της αρέσει να διπλοτσεκάρει τα πάντα, μόλις έμαθε χθες το πρωί ότι η Κεφαλογιάννη θα παντρευτεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, «έκανε» μερικά τηλέφωνα αλλά οι περισσότερες πηγές της είχαν άγνοια για τον «μυστικό γάμο» της βουλευτού.

    Τελικά όμως το νέο επιβεβαιώθηκε και ο Wiseman πρώτος, στις 00:01, σας ενημέρωσε για τον γάμο στις Σπέτσες της όμορφης κρητικιάς, με τον Μίνω Μάτσα.

    H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη  και ο αγαπημένος συνθέτης παντρεύτηκαν παρουσία του δημάρχου Σπετσών με κουμπάρες την Τζένη Μήτση (μητέρα της Χριστίνας Μήτση) και την ξαδέλφη της Χρυσή Βαρδινογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

    Το παρών έδωσαν  μόνο οι δύο οικογένειες, η μητέρα της πρώην υπουργού Ελένη Βαρδινογιάννη και οι δύο αδελφές της, Χριστίνα Κεφαλογιάννη και Δανάη Κεφαλογιάννη-Στασινοπούλου, οι γονείς  και η αδελφή του Μίνω Μάτσα, Μαργαρίτα Μάτσα με τον σύζυγό της. Παρών ήταν επίσης και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.

    Ακολούθησε τραπέζι  στην γνωστή εξοχική κατοικία  Μάτσα στις Σπέτσες.

    Μαξίμου Ι: Σύσκεψη… espresso

    Ο πιο σύντομος πρωινός καφές σερβιρίστηκε εχθές το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η στήλη πληροφορείται ότι παρά την απεργία της Πρωτομαγιάς, ο Κυριάκος και οι στενοί συνεργάτες του βρέθηκαν στο Μέγαρο ήπιαν τον καθιερωμένο πρωινό καφέ, σχολίασαν με χαλαρή όμως διάθεση τα ξένα αλλά και τα δημοσιεύματα του ελληνικού Tύπου και έδωσαν ραντεβού για σήμερα το πρωί…

    Ο αυτόπτης μάρτυράς μου, μου μετέφερε ότι η συνάντηση ήταν πράγματι χαλαρή. Tον τόνο μάλιστα έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αμέσως μετά τον καφέ… espresso έφυγε αμέσως προκειμένου να απολαύσει λίγες ακόμη ήσυχες οικογενειακές στιγμές.

    Το αν πήγε για ποδήλατο ή κάποιο άλλο σπορ, θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Με το που εγκατέλειψε το Μαξίμου ο Κυριάκος άρχισαν να σκορπίζουν ένας – ένας και γρήγορα, όπως μου είπε το πουλάκι μου και οι συνεργάτες του.

    Βέβαια, ο Κυριάκος κλείνοντας την γρήγορη συνάντηση τους είπε πως από σήμερα αρχίζει εντατική δουλειά με αιχμή την οικονομία και τον τουρισμό…

    Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

    Μαξίμου ΙΙ: Ο Αλέξης, το Τύπος και η σειρά προτεραιότητας

    Μένοντας στα του Μεγάρου Μαξίμου και στα του πρωινού καφέ, έχω να σας αποκαλύψω τι συμβαίνει την ώρα που ενημερώνουν τον Κυριάκο για τα δημοσιεύματα του έντυπου και ελληνικού Tύπου.

    Έχουμε και λέμε: Η ενημέρωση ξεκινά με τα δημοσιεύματα στον ξένο Tύπο, είτε πρόκειται για πολιτικά είτε για θέματα της οικονομίας.

    Την σκυτάλη παίρνουν τα αντιπολιτευόμενα δημοσιεύματα (έντυπος και ηλεκτρονικός Tύπος) και η ενημέρωση κλείνει με τον «συμπολιτευόμενο» Τύπο.

    Το πολυδύναμο γραφείο Tύπου -είναι γεγονός πως είναι πολλοί- του Μεγάρου ασχολείται με τα ξένα και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ως προς τα δημοσιεύματα με πολιτικό, κοινωνικό χαρακτήρα.

    Τα οικονομικά, τα οποία από την φύση τους είναι πιο δύσκολα διότι σε ορισμένα σημεία μπορούν να γίνουν τεχνοκρατικά δεν τα ακουμπά κανένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Μέγαρο…

    Με αυτά ασχολείται αποκλειστικά και μόνο ο Οικονομικός Σύμβουλος του Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης.

    Ο Αλέξης, λοιπόν, έχει στα χέρια του από νωρίς το πρωί όλα τα δημοσιεύματα (ξένα και ελληνικά) του οικονομικού τύπου και εκείνος ενημερώνει τον Πρωθυπουργό.

    Μαξίμου ΙΙΙ: Τα τηλέφωνα του Γρηγόρη

    Δεν ξέρω ποιοι έφυγαν από τα γραφεία τους μόλις ο Μητσοτάκης την «έκανε» από το Μαξίμου, αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης έμεινε εκεί έως το μεσημέρι.

    Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυς μου είπε ότι άρχισε τα τηλέφωνα και δεν έλεγε να σταματήσει…

    Ελλάκτωρ: Ηρεμία μεν, «μαχαίρι» δε…

    Πληροφορούμαι ότι στο στρατηγείο της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 στην Κάτω Κηφισιά έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό – ομολογουμένως έγινε γρήγορα – η ομαλότητα στην καθημερινότητα ωστόσο οι εργαζόμενοι ψιλο-βράζουν καθώς ψιθυρίζεται έντονα ότι ετοιμάζονται περικοπές και πακέτο εθελουσίας…

    Το λειτουργικό κόστος της εταιρείας είναι – παρά τις χειρουργικές μειώσεις και περικοπές που έκανε ο Σάκης Καλλιντσάτσης – μεγάλο και πρέπει να συμμαζευτεί λένε οι διοικούντες, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους πλέον όλα τα οικονομικά στοιχεία και τις λίστες με τους μισθούς και τα μπόνους… που δίνονταν αφειδώς όπως ακούω.

    Το πρόγραμμα εθελουσίας, μαθαίνω ότι θα είναι έτοιμο σύντομα και θα διατρέχει τους εργαζόμενους της εταιρείας αλλά και όλων των θυγατρικών αυτής…

    Το δίδυμο Γιώργος Μυλωνογιάννης και Άρης Ξενόφος πέραν της σπατάλης που θέλουν να συμμαζέψουν έχουν αρχίσει και φτιάχνουν το επενδυτικό πλάνο της επόμενης 4ετίας σε συνεργασία βέβαια με τον Ολλανδό Henry Holterman.

    «Ξυπνούν» οι ισχυροί επιχειρηματίες…

    Η είδηση του μήνα ήρθε από τα χείλη του επιχειρηματία Νίκου Στασινόπουλου. Του ισχυρού μετόχου και πατριάρχη του κολοσσού της Βιοχάλκο .

    Εν ολίγοις είπε ότι η Ελλάδα περιμένει ένα μεγάλο επενδυτικό «μπουμ» και πως η εμπιστοσύνη ξένων και Ελλήνων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχει χτυπήσει limit up.

    Επιπρόσθετα εξήγησε πως η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει να ξυπνά και το new green deal υπόσχεται κέρδη και υψηλές αποδόσεις.

    Πράγματι στο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν μετά τον Ιούνιο μπαράζ επενδυτικών σχεδίων τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές…

    Άντε, να ξεκολλήσουμε!

    ΤΧΣ: Οι αραχτοί με τα 220.000 ευρώ μισθό!

    Έξαλλοι μαθαίνω ότι είναι στην κυβέρνηση και δη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους διοικούντες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γεγονός που κάνει την ανάγκη εξουδετέρωσής του ακόμη μεγαλύτερη…

    Τα νεύρα τσίτωσαν στις συνομιλίες που γίνονταν μέσα στον Απρίλιο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών με τη διοίκηση του Ταμείου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς.

    Όπως έλεγε και στην στήλη κορυφαίο στέλεχος που συμμετείχε στις συζητήσεις: «Δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

    Έχουν ύφος πολλών καρδιναλίων και καμία επαφή με την πραγματικότητα…

    Νομίζουν ότι διοικούν ένα κλειστό ισχυρό club…

    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν τους μισθούς των 220.000 ευρώ το χρόνο»!

    Όπως καταλαβαίνετε το ξήλωμα του ΤΧΣ που δεν είναι εύκολο καθώς έχουν πλάτες εκτός Ελλάδος θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις και πολλά επεισόδια…

    Ο ισχυρός Avvocato

    Λοιπόν για όσους δεν το ξέρετε υπάρχει η  λίστα legal 500 που βαθμολογεί τις δικηγορικές εταιρείες παγκοσμίως.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι η δικηγορική εταιρεία του Στάθη Ποταμίτη, POTAMITISVEKRIS, βαθμολογήθηκε με Tier1 στην prestigious λίστα #legal500.

    Ο  Avvocato των εφοπλιστών

    Και μιας και “πιάσαμε” τους δικηγόρους, μου λένε ότι ο νομικός σύμβουλος πολλών εφοπλιστών και funds Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης είναι ιδιαίτερα δραστήριος στις δικηγορικές business, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Για παράδειγμα είναι νομικός σύμβουλος του fund Cross Ocean Partners, της οικογένειας του Νίκου Μουνδρέα κλπ.

    Οι νομικές πηγές μου, αναφέρουν τώρα, ότι ήταν ο νομικός σύμβουλος ενός σημαντικού deal που έγινε στην ακτοπλοΐα.

    Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets αγόρασε τέσσερα πλοία από την εταιρεία Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, ενισχύοντας τη θέση του στο Αιγαίο.

    Πιο συγκεκριμένα, αγόρασε τρία ταχύπλοα: Superrunner που εκτελούσε το δρομολόγια Ηράκλειο-Σαντορίνη-Μύκονο και τα Super Speed και Super Cat που έκαναν δρομολόγια από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες.

    Επίσης, αγόρασε το συμβατικό SuperFerry II.

    Η ΑΧΙΑ και η Βιοχάλκο

    Ίσως δεν το προσέξατε αλλά η AXIA Ventures Group (“AXIA”) ενήργησε ως Joint Global Coordinator και Joint Bookrunner κατά το placement της ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ από την Βιοχάλκο.  Η Viohalco S.A. («Viohalco») ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου την επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση 25.000.000 μετοχών στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. («ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ή η «Εταιρεία») μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών σε τιμή €2 ανά μετοχή.

    Το ακαθάριστο εισόδημα της Viohalco από τη συναλλαγή ανέρχεται σε €50.000.000, ενώ η τοποθέτηση αντιπροσώπευε το 6,66% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.