ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

Managing Partner, PotamitisVekris

Από τους εκπροσώπους του νομικού κόσμου που άφησαν το δικό τους στίγμα τη χρονιά που πέρασε ήταν και ο Στάθης Ποταμίτης, ο οποίος το 2020 ανέλαβε την ευθύνη του συντονισμού της ομάδας των Νομικών που ήταν υπεύθυνοι για τη σύνταξη του νέου πλαισίου αφερεγγυότητας, του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας. Ένα «στοίχημα» τεράστιας σημασίας εν μέσω της πανδημίας και των πρωτόγνωρων συνθηκών για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την οικονομία εν γένει.

Ο Στάθης Ποταμίτης σπούδασε Νομικά στον Καναδά μετά από σπουδές στην Φιλοσοφία, με εξειδίκευση στον Πλωτίνο.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος στην Νέα Υόρκη όπου παρέμεινε επί πενταετία. Ήταν ο πρώτος νομικός διευθυντής της Τράπεζας Εγνατίας και στη συνέχεια ίδρυσε δικηγορικό γραφείο που εξελίχθηκε στην POTAMITISVEKRIS, μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της χώρας.

Έχει ασχοληθεί με θέματα κεφαλαιαγοράς, χρηματοδοτήσεων, εταιρικής διακυβέρνησης και συναλλαγών, καθώς και με τη διεθνή διαιτησία. Μεταξύ άλλων εκπροσώπησε τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων σε διεθνή διαιτησία κατά την Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας που το 2007 δικαίωσε πανηγυρικά την ελληνική πλευρά και της επιδίκασε μεγάλου ύψους αποζημίωση.

Από το 2010 επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε θέματα αφερεγγυότητας. Το 2014 συμμετέχει στη σύνταξη του Νόμου Δένδια που εισήγαγε την διαδικασία της ειδικής διαχείρισης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές υποθέσεις εξυγίανσης, μεταξύ άλλων σε δυο από τις μεγαλύτερες, την υπόθεση Μαρινόπουλου και την υπόθεση Folli Follie. Το 2018 συμμετέχει στην ομάδα ειδικών που υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προετοιμασία της πρώτης Οδηγίας που ρυθμίζει θέματα εταιρικής εξυγίανσης και δεύτερης ευκαιρίας.

Τον ενδιαφέρουν θέματα περιβάλλοντος και αρχιτεκτονικής και υπηρετεί επί χρόνια ως νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και κατά καιρούς ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα