• The Wiseman

    Ο λόγος του “μυστικού” γάμου της Όλγας, οι 4 φωτογραφίες της μαγευτικής έπαυλης Μάτσα στις Σπέτσες, η συνέντευξη Μεγάλου στο CNBC και τι συνδέει την Euroxx με την Βιοχάλκο

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το δύσκολο 2021 της Χλόης

    Οι λάτρεις των luxury hotels της πλατείας Συντάγματος και αναφέρομαι στο Μεγάλη Βρετανία, στο King George αλλά και στο νέο απόκτημα της οικογένειας Λασκαρίδη το Athens Capital πρέπει να ενημερωθούν πως παρά την αδιανόητη κρίση που έχει υποστεί το ταμείο των συγκεκριμένων ξενοδοχείων τα αδέλφια Λασκαρίδη, ιδίως ο Θανάσης, έχουν αποφασίσει να τα στηρίξουν με κεφάλαιο κίνησης για τους επόμενους 12 μήνες τουλάχιστον!

    Ένας πονοκέφαλος λιγότερος για την Χλόη Λασκαρίδη που έχει πάρει πάνω της το «τρέξιμο» των ξενοδοχείων.

    Στο μεταξύ η ΛΑΜΨΑ – η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία – μπήκε στο πρόγραμμα δανείων με εγγύηση του δημοσίου και οι τράπεζες της άνοιξαν πιστωτικές γραμμές 25 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία αναμένει να επανέλθει στα έσοδα του 2019 το 2024-25 και ήδη εφαρμόζει πρόγραμμα μείωσης δαπανών.

    Μεταξύ αυτών και την μη ανανέωση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου ενώ τα ξενοδοχεία της πλατείας θα λειτουργούν με δανεικό προσωπικό το ένα από το άλλο.

    Η έπαυλη Μάτσα κόβει την ανάσα…

    Αναμφίβολα ο «μυστικός» γάμος της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον συνθέτη Mίνω Μάτσα είναι το θέμα των ημερών και συζητείται παντού… παρότι οι πληροφορίες, κυρίως οι εικόνες βγαίνουν με το σταγονόμετρο…

    Πηγές μου πάντως, που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση στα όσα λένε, μου μεταφέρουν ότι η όμορφη Όλγα δεν παντρεύτηκε τυχαία την Δευτέρα που μας πέρασε.

    Η απόφαση ήταν εσπευσμένη και ελήφθη προ 15 ημερών.

    Ο κρητικιά βουλευτής, θα έχει να μας πει και άλλα, διπλά χαρμόσυνα νέα, σε λίγους μήνες

    Όμως η στήλη σήμερα έψαξε και σας αποκαλύπτει φωτογραφίες της έπαυλης που διατηρεί η οικογένεια Μάτσα στο όμορφο και αρχοντικό νησί των Σπετσών.

    Η αξία της υπερβαίνει, όπως λένε οι ειδικοί τα 20 -25 εκατ. ευρώ.

    Εκεί που το ζεύγος παρέθεσε δείπνο μετά την τελετή στο δημαρχείο του νησιού.

    Η έπαυλη, περί αυτού πρόκειται και όχι περί βίλας, βρίσκεται κοντά στον όρμο της Ξυλοκέριζας και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, παρακάτω,  «πνίγεται» στο πράσινο με τα πεύκα να φθάνουν μέχρι τον μικρό κόλπο που απλώνεται μπροστά της…

    Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, το οποίο έφτιαξε ο πατέρας του Μίνωα, Μάκης Μάτσας και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω οι κατοικίες διαθέτουν αυτονομία…

    Ο πατέρας, λοιπόν, φρόντισε και τα δύο του παιδιά: τον Μίνω και την Μαργαρίτα φτιάχνοντας από μία έπαυλη στον καθένα συν το κεντρικό σπίτι…

    Η έπαυλη βρίσκεται σε εντυπωσιακό σημείο, σχεδόν κρέμεται πάνω από τον μικρό κολπίσκο και αρχιτεκτονικά δένει απόλυτα με το περιβάλλον αλλά και την αισθητική του νησιού καθώς «δεν κάνει φασαρία», έχει γήινα χρώματα και ήπια δόμηση…

    Από ψηλά αυτό που κυριαρχεί όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι η πισίνα – ολυμπιακών θα έλεγα διαστάσεων, η οποία βρίσκεται στην κόψη του οικοπέδου έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση της ενιαίας γραμμής με την θάλασσα που απλώνεται στα πόδια της έπαυλης.

    Οι κάτοικοι των Σπετσών μιλούν συχνά για τις βραδιές μουσικής και χορού που έχει διοργανώσει η οικογένεια Μάτσα στην έπαυλη της Ξυλοκέριζας, ωστόσο οι δεξιώσεις είναι ήρεμες, χωρίς περιττή βαβούρα, χωρίς νεομοντερισμούς και σαφώς χωρίς πρόσκαιρούς celebrities…Ματσας matsas spetses Ματσας matsas spetses Ματσας matsas spetses

    Η κατοικία της οικογένειας Μάτσα στις Σπέτσες
    Η κατοικία της οικογένειας Μάτσα στις Σπέτσες

     

    Το Πάσχα του 2014 στην έπαυλη Μάτσα

    Επτά χρόνια πριν, δηλαδή στις 24 Απριλίου του 2014 έγραφε, η πάντα έγκυρη Σίβυλλα στο Βήμα της Κυριακής για την διάσημη έπαυλη της οικογένειας Μάτσα (το κείμενο μεταφέρεται αυτούσιο από το μακρινό 2014):

    “Το σπίτι «σκαρφαλωμένο» εκεί ψηλά…

    Η κατοικία του ζεύγους Μάκη και Ρούλας Μάτσα βρίσκεται σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία του νησιού.

    Χρειάζεται αρκετός κόπος για να φθάσει κανείς σε ένα σπίτι το οποίο θεωρείται από τα ωραιότερα των Σπετσών.  Κοντά σε αυτό της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Το gathering ανήμερα του Πάσχα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια.

    Επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, οικονομολόγοι συγκεντρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά στην οικία Μάτσα.

    Ο Πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος καθόταν σε ένα από τα γιορτινά στρωμένα τραπέζια μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας κ. Δημήτρη Μαντζούνη.

    Σε άλλο τραπέζι ο κ. Βύρων Μπαλλής, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, τα ζεύγη Θεοχαράκη, Τσατσάκη, Δασκαλάκη κ.α.

    Μου έκανε εντύπωση το πράσινο t-shirt τους Προέδρου της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλου, big fan των Σπετσών και παλαιότερα της ιστιοπλοΐας.

    Το μενού περιελάμβανε τα πατροπαράδοτα ψητά αρνιά, κοκορέτσια πολλές σαλάτες και παγωμένα κρασιά.

    Μια μικρή ορχήστρα κρατούσε μελωδική συντροφιά στους καλεσμένους.

    Αργότερα όμως οι περισσότεροι ακολούθησαν dance ρυθμούς.

    Πριν καταλήξουν το βράδυ στο “Tole”, το “Bikini” και άλλα trendy spots…”

    Η μετοχή της ΕΛ.ΧΑ και το δίδυμο Euroxx- Axia

    Σημείο ισορροπίας αναζητεί η μετοχή της Ελβάλ/Χαλκόρ (θυγατρική της Βιοχάλκο του ομίλου Στασινόπουλου)  μετά από το πρόσφατο placement, που άνοιξε το δρόμο για την είσοδο νέων επενδυτών.

    Η άκρως επιτυχημένη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης είχε τη διαχειριστική «σφραγίδα» της Euroxx χρηματιστηριακής, η οποία μαζί με την Axia Ventures, έφεραν σε πέρας την αποστολή τους.

    Ενεργώντας με τη γνώριμη και υψηλών προδιαγραφών, επαγγελματική τους επάρκεια.

    H συνολική αξία του placement διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ, καθώς διατέθηκαν 25 εκατ. μετοχές της Ελβάλ/Χαλκόρ (το 6,959% της εταιρείας) στην τιμή των 2 ευρώ η μία.

    Έπειτα από την ισχυρή ζήτηση που εκφράστηκε, το…μοίρασμα των μετοχών έγινε προ ημερών με 34 «πακέτα», παραλήπτες των οποίων ήταν διεθνή funds, εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια, αλλά και ορισμένα ελληνικά family offices.

    Το νέο «επενδυτικό αίμα» που μπήκε στη μετοχή, έχει μεσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα διακράτησης, εμπιστευόμενο τις θετικές προοπτικές που έχει μπροστά της η Ελβάλ/Χαλκόρ, του ομίλου της Viohalco.

    Την ημέρα που πέρασαν χρηματιστηριακά τα «πακέτα» του placement (27 Απριλίου) η μετοχή είχε κλείσει στα 2,165 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 6,88%.

    Στη μεθεπόμενη συνεδρίαση ( 29/4) το «χαρτί» πήγε στα 2,20 ευρώ, ενώ χθες έκλεισε στα 2,15 ευρώ, με πτώση 2,27%.

    Ο Μεγάλου και η δημοσιογράφος τραπεζίτισσα

    Χθες το αφεντικό της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη CNBC όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην Ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας .

    Δήλωσε αισιόδοξος ότι το τελικό μέγεθος των επιπτώσεων της πανδημίας στο τραπεζικό σύστημα θα είναι χαμηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Και τόνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς τα τελευταία 4 χρόνια προχώρησε σε μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση, η οποία άλλαξε την εικόνα της.

    «Η πρόοδος ήταν σημαντική και καταγράφηκε σε όλα τα επίπεδα πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πάντως η δημοσιογράφος του καναλιού φάνηκε ιδιαίτερα ενημερωμένη για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς η πρώτη της ερώτηση ήταν ιδιαίτερα εύστοχη.

    «Αν κοιτάξω πίσω στην τελευταία δεκαετία περίπου η τράπεζά σας έχει υποστεί πραγματικά ένα τεράστιο μετασχηματισμό. Η τράπεζα  η οποία όχι πολύ καιρό πριν, θεωρούνταν ως αχίλλειος πτέρνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά φυσικά έχουν επέλθει τεράστιες αλλαγές από τότε.  Τι θα λέγατε όσον αφορά την πορεία σας προς τη βιώσιμη κερδοφορία; » ρώτησε η Julianna Tatelbaum του CNBC.

    Πριν ασχοληθεί με την δημοσιογραφία το 2018 η Tatelbaum εργαζόταν για 10 χρόνια στο investment banking στην Deutsche Bank σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

    Άρα πρόκειται για μια δημοσιογράφο που την ξέρει την δουλειά.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ