• Business

    Νίκος Στασινόπουλος: Ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον δημιουργεί το Green Deal για τις εταιρείες της Viohalco

    • NewsRoom

    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ Viohalco


    Ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις εταιρείες της Viohalco και τις υπηρεσίες που παρέχουν δημιουργούν οι φιλόδοξοι ευρωπαϊκοί στόχοι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και οι πρωτοβουλίες για το νέο Green Deal και τον μετασχηματισμό προς την κυκλική οικονομία, τόνισε  στο μήνυμά τους προς τους μετόχους της Viohalco ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Στασινόπουλος, το οποίο δημοσιεύτηκε στον Ετήσιο Απολογισμό της Viohalco για το 2020.

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα των θετικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δραστηριότητα της Viohalco που δημιουργούνται, αναφέρει,  ότι είναι οι βιώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, η  χρήση του αλουμινίου για πιο ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, τα κυκλικά προϊόντα που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαλκό και χάλυβα, τα καλώδια για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας, οι σωλήνες χάλυβα που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση και η ανάπτυξη των πράσινων κτιρίων, που υπηρετούν άμεσα αυτές τις τάσεις.

    Το κοινό όραμα και οι στρατηγικοί στόχοι των εταιρειών της Viohalco παραμένουν αμετάβλητοι, σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος: η βελτιστοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας και η προσφορά προϊόντων συνεχούς καινοτομίας, η αύξηση της διείσδυσης σε υφιστάμενες και νέες αγορές, η πελατοκεντρική προσέγγιση και η πελατοκεντρική ανάπτυξη προϊόντων, η δημιουργία κινήτρων για τη λειτουργική αποδοτικότητα, με βελτιστοποίηση της αξιοποίησης των παγίων και με έλεγχο του κόστους.

    Ο πρόεδρος της Viohalco τονίζει ότι οι εταιρείες του ομίλου θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν υγιείς επιχειρηματικές πρακτικές με ηθικά υπεύθυνο τρόπο παράλληλα με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Η τρέχουσα κρίση έδειξε ότι η επιδίωξη αυτών των στόχων και η πιστή εφαρμογή του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μπορεί να αντέχει τις απρόσμενες προκλήσεις και τις σημαντικές εξωτερικές πιέσεις.

    Ο ίδιος δηλώνει πεπεισμένος ότι η σταθερή δέσμευση της Viohalco σε αυτούς τους στόχους μαζί με την εστίαση στην υγιεινή και ασφάλεια και την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων θα βοηθήσουν ώστε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να ξεπερνούν αποτελεσματικά κάθε πρόκληση.

    Ανασκόπηση του 2020

    Το 2020 ήταν μια χρονιά προκλήσεων, σημείωσε, όχι μόνο για τη Viohalco και τις εταιρείες της αλλά συνολικά για την οικονομία, τις κοινωνίες και τα κράτη ανά την υφήλιο, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις και η υλοποίηση των εμβολιασμών αναμένεται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς και να επιτρέψουν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονική επιχειρηματική λειτουργία τους.

    Όπως είπε η πανδημία του Covid 19 είχε βαθιά επίπτωση στις επιχειρήσεις και τις αγορές χρήματος παγκοσμίως. Προτεραιότητα για τη Viohalco και τις εταιρείες της ήταν η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων της και χάρη στις δράσεις που ελήφθησαν για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης και την ανθεκτικότητα του διαφοροποιημένου μοντέλου, οι εταιρείες της Viohalco πέτυχαν ισχυρές επιδόσεις το 2020.

    Η χρονιά που πέρασε ήταν σημαντική και από πλευράς επενδύσεων και ο πρόεδρος της Viohalco αναφέρθηκε στον τομέα του αλουμινίου και την εγκατάσταση του νέου τετραπλού έλαστρου tandem στα Οινόφυτα, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης επένδυσης ο τομέας του αλουμινίου τώρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική του δυναμικότητα σε τελικά προϊόντα, σηματοδοτώντας μια νέα αποχή για τον τομέα και ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε νέες αγορές. Επιπρόσθετα ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για πιο βιώσιμα, ανακυκλώσιμα, ελαφρά και ενεργειακά αποδοτικά υλικά σε αγορές όπως η συσκευασία και οι μεταφορές η ΕΛΒΑΛ ξεκίνησε την νέα επένδυση για ένα νέο ψυχρό έλαστρο έξι ράουλων καθώς και μια νέα γραμμή βαφής.

    Ο τομέας του  χαλκού, σημείωσε, επίσης εμφάνισε ισχυρή επίδοση και κατάφερε να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς του σε αγορές κλειδιά αυξάνοντας την κερδοφορία του.

    Για τον κλάδο των καλωδίων η θετική επίδοση αντανακλά την ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, έχοντας να επιδείξει την επιτυχή και ανεμπόδιστη εκτέλεση τεχνικά πολύπλοκων υποβρύχιων και επίγειων ενεργειακών πρότζεκτ.

    Για τη Σωληνουργεία Κορίνθου σημειώνει ότι οι αντίξοες συνθήκες στις διεθνείς ενεργειακές αγορές είχαν επίπτωση στις επιδόσεις του δεύτερου μισού του έτους. Αλλά και στον τομέα του χάλυβα το περιβάλλον της αγοράς εμφάνισε προκλήσεις, που επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας.

    Η κρίση του Covid επίσης επηρέασε τα έσοδα και του τομέα του real estate.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ