• The Wiseman

    Οι νέες δουλειές του Ιβάν και ο νέος πλειστηριασμός ακινήτου της οικογένειας Παρασκευαϊδη. Καμία εμπλοκή για JP AVAX

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η «προληπτική γραμμή», η «καθαρή έξοδος» και η πραγματικότητα: Με σεβασμό παρακολουθούμε τους τραπεζίτες, όπως ο Γ. Στουρνάρας, που επισημαίνουν πως δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η «προληπτική γραμμή» μετά τη λήξη του μνημονίου. Και τους επιχειρηματίες που, μέσω ΣΕΒ, ανησυχούν πως θα ατονήσει η «μεταρρυθμιστική προσπάθεια» μετά τον Αύγουστο. Έχουμε, όμως, μια απορία: Καλά, δεν έχουν αντιληφθεί πως η «μεταρρυθμιστική προσπάθεια» έχει ατονήσει εδώ και μήνες και πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να βουτήξουμε όλοι μαζί στη λάσπη ώστε να πάμε σε εκλογές με τη μικρότερη δυνατή ορατότητα; Οι μονότονες δηλώσεις διαφόρων υπουργών για επενδύσεις, πετρέλαια, αγωγούς και άλλα τέτοια ουδόλως συγκινούν όσους βλέπουν λίγους μήνες πιο μακριά από το σήμερα.

    Τη Δευτέρα η μεταβίβαση του ΟΛΘ, την Πέμπτη το πάρτι!

    Την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συναλλαγή για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στη South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited και την ίδια ημέρα θα καταβληθούν τα 231,92 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ. Πανηγυρικές τελετές και τέτοια μην περιμένετε, ούτε τις μεγάλες επιταγές και τις φωτογραφήσεις τύπου Fraport.

    Την Πέμπτη, όμως, έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη η σχετική πανηγυρική εκδήλωση για την είσοδο του νέου επενδυτή στον οργανισμό του λιμανιού.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό στην SEGT ελέγχει η γερμανική «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» με 47%, ενώ την τεχνογνωσία για τη λειτουργία του ΟΛΘ παρέχει η γαλλική Terminal Link SAS που ανήκει στον όμιλο CMA-CGM και το 20% έχει η «Belterra Investments Ltd.» του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.

    Για τα ονόματα που θα συμμετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο φαίνεται πως δίνεται ακόμα μάχη. Ειδικά για ένα από τα ονόματα που συμμετέχουν και στο σημερινό Δ.Σ. και δε λέει να φύγει!

    the wise man
    the wise man

    Οι άλλες δουλειές που χτυπάει ο Ιβάν στη συμπρωτεύουσα

    Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και για τους συνεταίρους με τους οποίους θα διεκδικήσει ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη την Εγνατία Οδό.

    Το σχήμα Deutsche Invest και Belterra Investments εκδήλωσε ενδιαφέρον στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά με την παρούσα σύνθεση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει στο επόμενο στάδιο.

    Το τεύχος του διαγωνισμού προβλέπει πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τεχνογνωσία στη διαχείριση οδικών αξόνων που δεν διαθέτει η κοινοπραξία των Γερμανών με τον Ιβάν Σαββίδη.

    Πιο εύκολη είναι η υπόθεση με το μεγάλο εμπορευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πρώην οικόπεδο Γκόνου, που διεκδικεί η ίδια η SEGT (δηλαδή οι νέοι μεγαλομέτοχοι του ΟΛΘ), με αντίπαλο τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Το πιθανότερο είναι, όμως, να έχει παραχωρηθεί η Εγνατία Οδός και ακόμα να περιμένουν οι υποψήφιοι για το εμπορευματικό κέντρο…

    Μετά το ΛΗΔΡΑ και δεύτερο ακίνητο της οικογένειας Παρασκευαϊδη στο σφυρί

    Μετά το ακίνητο που στέγαζε το ξενοδοχείο ΛΗΔΡΑ στη Λεωφόρο Συγγρού, η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό και δεύτερο κτίριο της οικογένειας Παρασκευαϊδη στην ίδια περιοχή.

    Πρόκειται για το τετραόροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων σε πάροδο της Συγγρού (Πύρρας 4) το οποίο στέγαζε εταιρείες του ομίλου Παρασκευαϊδη όπως η υπο εκκαθάριση Spectrum Networks, κ.α. Η αξία του κτιρίου έχει αποτιμηθεί κοντά στα 1,15 εκατ. ευρώ με τον πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

    Και αυτό το ακίνητο ανήκει στην ΑΣΤΥ την εταιρεία του ομίλου Παρασκευαϊδη που ήταν ιδιοκτήτης του ΛΗΔΡΑ.

    Η πώληση του ΛΗΔΡΑ πέρασε, επίσης, από πολλές περιπέτειες μέχρι να καταλήξει σε σχήμα υπό την αμερικανική Hines, την Henderson Park στο οποίο συμμετέχουν και αραβικά κεφάλαια.

    Τη διαχείριση του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει ο όμιλος του Γ. Ν. Δασκαλαντωνάκη.

    Πριν από λίγες ημέρες η «Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.» επέλεξε την ΑΚΤΩΡ για τις εργασίες ανακαίνισης που θα κοστίσουν γύρω στα 15 εκατ. ευρώ.

    Πιο ξεκάθαρη η εικόνα στην J&P ΑΒΑΞ

    Τα προβλήματα της οικογένειας Παρασκευαϊδη σε Κύπρο και Ελλάδα, που οδήγησαν στους πλειστηριασμούς, φαίνεται πως δεν έχουν αντίκτυπο στη δραστηριότητα της J&P ΑΒΑΞ, θυγατρικής του ιστορικού κυπριακού ομίλου J&P.

    Η J&P, που ίδρυσαν το 1941 ο Γώγος Παρασκευαϊδης και ο Στέλιος Ιωάννου, δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τις ενδοοικογενειακές έριδες και τα άλλα παρατράγουδα.

    Όμως, στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, όπως λένε παράγοντες του κατασκευαστικού κλάδου.

    Στο πλαίσιο της κατανομής αρμοδιοτήτων / θυγατρικών, «η Ελλάδα ελέγχεται πλέον συνολικά από την πλευρά του Δάκη Ιωάννου» υποστηρίζουν.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ