• The Wiseman

    Μυτιληναίος: Η δίκη, η δικαίωση και πώς η μετοχή απο τα 8 ευρώ πήγε στα 10,68 ευρώ

    • the Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Ο Mυτιληναίος και η μετοχή

    Μια αδικία εναντίον του δυναμικού επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου αποκαταστάθηκε με την βούλα της δικαιοσύνης, η οποία τον απάλλαξε. 

    Η στήλη αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου βάσει της οποίας – μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία και ταλαιπωρία του ισχυρού επιχειρηματία – ότι δεν προκύπτει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που του είχαν αδίκως αποδοθεί! 

    Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η απόφαση του Εισαγγελέα, ο οποίος απάλλαξε τον Ευάγγελο Μυτιληναίο από τις άδικες και χρόνιες εις βάρος του κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν υπόθεση από 15ετίας, η οποία σχετίζονταν με τη διαδικασία του διαγωνισμού ανάθεσης της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο, στην τότε θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, την ΜΕΤΚΑ. 

    Η στήλη επισημαίνει ότι η ίδια υπόθεση είχε κριθεί δικαστικά και στο παρελθόν!  

    Η πρώτη φορά ήταν με δικαστική απόφαση που δικαίωνε την εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίου και η δεύτερη με απαλλακτικό βούλευμα!!! 

    Η δίκη στέρησε απο τον Βαγγέλη Μυτιληναίο το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΕΒ προ 14 μηνών.  

    Το θετικό είναι επίσης οτι εκείνη την εποχή όταν ξεκίνησε η δίκη η μετοχή της εταιρίας ΜΥΤΙΛ -100,00%  βρισκόταν πέριξ των 8 ευρώ ενώ χθες Παρασκευή έκλεισε στα 10,68 ευρώ. 

    Προφανώς οι μέτοχοι της εταιρίας ελληνες και ξένοι δεν πίστεψαν ποτέ τις κατηγορίες εναντίον του CEO της Μυτιληναίος. 

    Ο Κυριάκος, ο Πρεμ και ο Φωκίωνας 

    Ο ιδνοκαναδός επενδυτής και αφεντικό του ομίλου Fairfax Πρεμ Γουάτσα θα συναντηθεί, εκτός απρόοπτου, την Τρίτη με τον Κυριάκο στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνάντηση κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας. 

    Ο Φωκίωνας όσο καιρό βρίσκεται στο τιμόνι της τράπεζας έχει καταφέρει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξυγίανσής της με την πλήρη στήριξη του μετόχου Πρεμ Γουάτσα. 

    Ο CEO της Eurobank αξίζει να αναφερθεί ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον πρωθυπουργό με τον οποίο διατηρεί άριστη σχέση. 

    Σύσκεψη στο Μαξίμου

    Σήμερα το πρωί (Σάββατο) κατά τις 10.00 θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο με βασικό θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση… 

    Εντός της ημέρας θα φιξαριστούν και τα ραντεβού του Σταϊκούρα και των υφυπουργών του με τους εκπροσώπους των δανειστών Ντέκλαν Κοστέλο, Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ) αλλά και με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ…



    ΣΧΟΛΙΑ