• The Wiseman

    Novo Ordo Seclorum σε ΓΕΚ – ΤΕΝΕΡΓΑ: ‘Ολο το hot παρασκήνιο – Τι ρώτησαν οι ξένοι τον Παύλο Μυλωνά

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Τι συμβαίνει στην ΤΕΝΕΡΓΑ με το YORK 

    Φίλοι αναγνώστες του WISEMAN, η στήλη είναι πολύ χαρούμενη διότι οι πληροφορίες που σας δίνει πάντα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΝΕΡΓ 0,27% 18,30 . Στις 5 Ιουλίου, με άρθρο του ο WISEMAN για την ΤΕΝΕΡΓΑ, αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ότι εδώ και καιρό πουλάει το York στο ταμπλό ΤΕΝΕΡΓΑ (βλέπε το κείμενο στο τέλος του κειμένου) .

    Ενώ άλλες παραχρηματιστηριακές στήλες μας έλεγαν ότι το York δεν έχει πουλήσει και επίκειται placement όλου του πακέτου του York. Για να ξέρετε, την πληροφόρηση την είχαμε από την πλευρά των αγοραστών και όχι από την εταιρεία.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάποιοι έκαναν όνειρα να πάρουν τα χαρτιά του York στα 5.50€. Ακόμα και τώρα υπάρχουν κάποιοι ψευτοαναλυτές, ελάχιστοι, που επειδή η ΤΕΝΕΡΓΑ παίζει με ένα EV/EBITDA 2019e = 9.5 τη θεωρούν ότι είναι ακριβή.

    Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι όπως ο αναλυτής της PIRAEUS SECURITIES που τη θεωρεί βαθιά υποτιμημένη και της δίνει τιμή στόχο στα 10.00€.

    Για να ξέρετε, όσοι τοποθετούνται εδώ και καιρό στην ΤΕΝΕΡΓΑ δεν αγοράζουν το 2019 αλλά αγοράζουν από το 2021 μέχρι το 2025.

    Οι ίδιοι πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει τη μεγαλύτερη προσδοκώμενη απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ενώ το York έχει πουλήσει 4.600.000 μετοχές ανακοινώνοντας χθες ότι το ποσοστό του έπεσε κάτω από το 5%, η μετοχή είναι στα ψηλά της.

    Παρόλο που η είδηση βγήκε στις 16:05 και το χαρτί παίζει στα ψηλά του δεν βγήκε καθόλου προσφορά. Μοναδικός πωλητής είναι το York.

    Αλλά όπως σας γράψαμε και στις 5 Ιουλίου (βλέπε το συνημμένο άρθρο) ότι επειδή οι αγοραστές δεν είναι κορόιδα, αν δεν πάρουν όλα τα χαρτιά του York, η μετοχή δεν πρόκειται να κάνει ράλι.

    Μάλιστα οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές ανυπομονούν να έρθει πτώση στα ξένα χρηματιστήρια για να μπορέσουν να ψωνίσουν και τα τελευταία χαρτιά του York όσο πιο κοντά γίνεται στη μέση τους τιμή που είναι τα 6.80€.

    Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ακόμα ότι το York μόνο μια φορά έχει πουλήσει σε μορφή στυλ πακέτου και αυτό ήταν στα 6.50€, 300.000 μετοχές, που και εκεί η μετοχή έπαιζε στα 6.50€ και δεν τα πούλησε ούτε καν  με μικρό discount στα 6.45€.

    Ήθελε τιμή market.

    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έφυγαν οι μέτοχοι του placement στα 4.35€, 11.500.000 μετοχές, και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει μηδενίσει και το York πουλώντας συνολικά 10.271.771 μετοχές.

    Αν σε οποιαδήποτε άλλη μετοχή έβγαινε προς πώληση το 19% του μετοχικού κεφαλαίου όχι με τη μορφή πακέτου, αλλά στο ταμπλό όπως στην ΤΕΝΕΡΓΑ, η μετοχή θα είχε βυθιστεί.

    Οι ξένοι θεσμικοί που τοποθετούνται στην ΤΕΝΕΡΓΑ είναι πανίσχυροι και το έχουν δείξει άλλωστε ήδη στο ταμπλό.

    Ο στόχος τους είναι μετά τον μηδενισμό της θέσης του York που το επίσημο free float θα έχει αυξηθεί από το 30% στο 40% ο στόχος τους είναι η μετοχή να μπει στον δείκτη MSCI.

    Όλα αυτά φυσικά είναι σε γνώση και του επικεφαλής κ. Γιώργου Περιστέρη και του ιδρυτή και μεγαλομετόχου της VolkerWessels, Ολλανδού στην καταγωγή Ντικ Γουέσελς, και επισφραγίστηκαν με την ρητή δέσμευση του κ. Περιστέρη στη Γενική Συνέλευση ότι δεν πρόκειται να γίνει συγχώνευση μεταξύ ΓΕΚ ΚΑΙ ΤΕΝΕΡΓΑ.

    Έτσι, ο δρόμος για τον MSCI είναι ορθάνοιχτος.

    Η πρόσφατη κίνηση της ΓΕΚ έγκειται στο γεγονός ότι ο Ολλανδός πολύ σύντομα θα πάρει και άλλο ποσοστό στη ΓΕΚ από το York χωρίς να χρειάζεται να κάνει δημόσια πρόταση και το μικρό stock overhang που θα υπάρχει θα το πουλήσει το York στο ταμπλό.

    Ο Ολλανδός δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη στη διοίκηση Περιστέρη και στο όραμά της. Σκεφτείτε ότι επενδύει με ορίζοντα μίνιμουμ το 2026 που θα ξεκινήσουν τα πρώτα έσοδα από το αεροδρόμιο στο Καστέλι στην Κρήτη.

    Φυσικά, η ψήφος εμπιστοσύνης του Ολλανδού στη ΓΕΚ είναι και έμμεση ψήφος εμπιστοσύνης στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ γιατί αυτή είναι το πετράδι του στέμματος.

    Η νέα τάξη πραγμάτων (NOVO ORDO SECLORUM) στη ΓΕΚ και στη Τέρνα Ενεργειακή  έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ολλανδού και του κ. Περιστέρη.

     

    Το δημοσίευμα του mononews.gr στις 5 Ιουλίου 2019

     

     

    Τι ρώτησαν οι ξένοι τον Μυλωνά στο Λονδίνο

    Με ιδιαίτερη άνεση και αισιοδοξία αντιμετώπισαν οι επενδυτές και οι fund managers τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 2,91% 7,43 Παύλο Μυλωνά στις συναντήσεις που έγιναν την Τετάρτη στο Λονδίνο…

    Το πρόγραμμα του CEO της Εθνικής ήταν, όπως μαθαίνουμε ιδιαίτερα απαιτητικό, με απανωτά ραντεβού, ωστόσο τον αποζημίωσε το θερμό κλίμα που συνάντησε στα ραντεβού…

    Η στήλη πληροφορείται ότι πολλές από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Παύλος αφορούσαν την νέα κυβέρνηση… «Πότε θα γίνουν οι αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων;», ρώτησαν αρκετοί και το team της Εθνικής έδωσε απαντήσεις με βάση τα όσα έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος έως τώρα… «Είναι θετικό ότι ο πρωθυπουργός σας γνωρίζει το πώς λειτουργούν οι αγορές και τι θέλουν οι επενδυτές», ανέφεραν άλλοι.

    Από τους διαλόγους για την ανάγκη επενδυτικού σοκ στην ελληνική οικονομία δεν έλειψαν και οι αναφορές στην επένδυση του Ελληνικού, η οποία έχει ιδιαίτερη σημειολογία για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα…

    Πέραν όμως της γενικότερης ευφορίας για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης αλλά και για τα όσα έχει πει έως σήμερα για την φορολογία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη ο Κυριακός, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κλήθηκε να απαντήσει: Ποιες ενέργειες θα κάνει η Εθνική για να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Πως θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της; Ποια συστημική λύση προωθείται για την ολιστική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων;

    Οι απαντήσεις κρίθηκαν – εκ του αποτελέσματος θετικές τουλάχιστον επί του παρόντος – εξ ου και η απόδοση του ομολόγου Tier II κλείδωσε στο 8,25% και οι προσφορές έφθασαν τα 1,7 δις ευρώ.

     

    Η… μοναξιά του Σταϊκούρα

    Όσοι –στελέχη της δημόσιας διοίκησης – πήγαν εχθές στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα διαπίστωσαν ότι ο υπουργός δεν έχει ακόμη επιτελείο από συνεργάτες… Ήταν μόνος του χωμένος μέσα σε φακέλους και όπως είπε στους συνομιλητές του το μόνο  με το οποίο ασχολείται αυτές τις ημέρες είναι το φορολογικό νομοσχέδιο…

    Σήμερα μάλιστα θα γίνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το φορολογικό και όπως πληροφορούμε υπάρχουν έτοιμες διατάξεις… οι οποίες θα παρουσιασθούν στα στελέχη των δανειστών την Τρίτη…

    Εις εκ των επισκεπτών στο γραφείο του Σταϊκούρα – στον 6ο όροφο του υπουργείου – μπήκε στο πειρασμό και τον ρώτησε: «πότε θα έρθουν οι συνεργάτες σας;»…  για να πάρουν την απάντηση: «Κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο»…

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι συνεργάτες των υπουργών υποδεικνύονται από το κεντρικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και όχι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργικού γραφείου! Νέα ήθη, νέα έθιμα…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ