• Με οδηγό την GS το Investor Day της Alpha, τι λέει ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου για τη Μύκονο, γιατί η Goldman αναβάθμισε την Πειραιώς, το call του Καραμούζη και το δύσκολο 10ήμερο του Principote

    Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και το πρόσωπο των ημερών, είναι ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου

    image

    Βασίλης Ψάλτης: Με οδηγό την Goldman Sachs, το Investor Day της Alpha

    Γνωστός για τη μεγάλη προσοχή που δίνει στη λεπτομέρεια, ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, αναμένεται να παρουσιάσει στο Investor Day στις 7 Ιουνίου ένα εμπεριστατωμένο πλάνο με αναθεωρημένους (προς τα πάνω) στόχους κερδοφορίας, αλλά και σημαντικές ποιοτικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της τράπεζας.

    Αρωγός στον Βασίλη Ψάλτη θα είναι η νέα έκθεση της GOLDMAN SACHS με ημερομηνία 5 Ιουλίου 2023, που δίνει νέα τιμή-στόχο στην Alpha Bank τα 1,95 ευρώ από 1,70 ευρώ προηγουμένως.

    Η μετοχή της Alpha Bank την Παρασκευή έκλεισε στα 1,41 με κέρδη 3,02% και όγκο συναλλαγών 7,080,000 μετοχές.

    Όπως μαθαίνω, βασική επιδίωξη του CEO της Alpha Bank ήταν να δώσει βήμα στους στενούς συνεργάτες του και μέλη της Διοικητικής Ομάδας για να παρουσιάσουν τη στρατηγική και τους στόχους κάθε περιοχής ευθύνης, δίνοντας παράλληλα και μία σαφή εικόνα των όσων έχει πετύχει μέχρι σήμερα η Διοίκηση.

    Επίσης, οι Ισίδωρος Πάσσας και Γιάννης Εμίρης θα αναφερθούν στα νέα μοντέλα Retail και Wholesale αντίστοιχα και ο Sergio Oprescu θα περιγράφει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Όμιλος αναφορικά με τη διεθνή του παρουσία.

    Παράλληλα, η Chief Transformation Officer του Ομίλου, Αναστασία Σακελλαρίου, θα περιγράψει τις οργανωτικές αλλαγές που δρομολογούνται στον Όμιλο, ενώ η CHRO Φραγκίσκη Μελίσσα θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στις δράσεις που αναλαμβάνει η τράπεζα για προσέλκυση νέων ταλέντων και ανάδειξης των υφιστάμενων.

    Επί της ουσίας ολόκληρη η επενδυτική κοινότητα στις 7 Ιουνίου θα παρακολουθεί τον Βασίλη Ψάλτη.

     

    Goldman Sachs: Νέα τιμή για την Πειραιώς, από το 1 στα 3,35 ευρώ σε 6 μήνες

    Ολόκληρη η επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί τις ελληνικές μετοχές και ειδικά τις τράπεζες που είναι και το απόλυτο βαρόμετρο.

    Xθες το απόγευμα η Goldman Sachs δημοσιοποίησε νεότερη έκθεση για τον κλάδο όπου και αναβαθμίζει τις τιμές στόχους και των 4 ελληνικών τραπεζών.

    To εντυπωσιακό, όμως, είναι η νέα κίνηση για την Τράπεζα Πειραιώς.

    Ο νέος αναλυτής της GS Mikhail Butkov, αναβαθμίζει τη μετοχή της τράπεζας και δίνει νέα τιμή-στόχο από τα 2,75 ευρώ στα 3,35 ευρώ.

    Γιατί όμως είναι εντυπωσιακό;

    Για τον απλούστατο λόγο ότι τον Δεκέμβριο του 2022, η GOLDMAN SACHS έδινε τιμή-στόχο το 1 ευρώ.

    Δηλαδή μέσα σε διάστημα 6 μηνών το 1 ευρώ έγινε 3,35 ευρώ.

    Ιδιαίτερα θετική είναι η GS και για την Alpha Bank που δίνει νέα τιμή-στόχο τα 1,95 από 1,70 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο τα 6,90 ευρώ από 6,20 ευρώ.

    Και τις 3 τράπεζες τις «δίνει» buy.

    Για την Eurobank η νέα τιμή-στόχος είναι το 1,70 ευρώ από 1,55 ευρώ.

    Χόλτερμαν καλεί Πόλσον για Αlpha Bank

    Μπορεί για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προτεραιότητα να αποτελεί η αποεπένδυση στην Εθνική Τράπεζα, ωστόσο, εκεί που καταγράφεται κινητικότητα στο παρασκήνιο είναι η Alpha Bank.

    Aύριο ο Βασίλης Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, πρόκειται να παρουσιάσει στους θεσμικούς επενδυτές το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την τριετία 2023-2025, το οποίο προβλέπει σημαντική αύξηση των χορηγήσεων, αλλά και της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων.

    Το δεύτερο είναι που απασχολεί περισσότερο τους επενδυτές οι οποίοι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Όπως αντιλαμβάνεστε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον μεγαλύτερο μέτοχο της Τράπεζας τον Ολλανδό, Henry Holterman, ο οποίος, μέσω της Reggeborgh, διαθέτει περίπου το 7% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha.

    Όπως μαθαίνω, τα μηνύματα που έχουν λάβει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τις προθέσεις του Ολλανδού επενδυτή αναφορικά με το πακέτο των μετοχών που θα διαθέσει το Ταμείο,  το οποίο φθάνει το 9%.

    Όμως ενώ το ΤΧΣ θα ήθελε για λόγους δημοσίου συμφέροντος να διαθέσει το πακέτο αυτό σε όσο το δυνατό υψηλότερη τιμή, μέσω μίας ανταγωνιστικής διαδικασίας που θα ωθούσε προς τα πάνω την τιμή της μετοχής, o Ηolterman δεν θα ήθελε να μπει σε μία άγονη ανταγωνιστική αντιπαράθεση.

    Άλλωστε είναι νωπή η περιπέτεια που είχε με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Για αυτό, όπως μαθαίνω, ο Χόλτερμαν φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητική επαφή με τον X. Πόλσον -ο οποίος μπορεί να έχει μειώσει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha κάτω από το 5% ωστόσο διαθέτει μία αξιόλογη θέση-  προκειμένου να διακριβώσει κατά πόσο και οι υπό ποιες προϋποθέσεις ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος θα του πωλούσε το πακέτο των μετοχών.

     

    Καψώνι από το ΤΑΙΠΕΔ στους κατασκευαστές με τη σύμβαση της Αττικής Οδού

    Φαίνεται πως όλη την αυστηρότητά του, η οποία, απ’ ό,τι μαθαίνω, αγγίζει τα όρια του αυταρχισμού, ο Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ την εξαντλεί στους υφισταμένους του.

    Αντίθετα είναι πιο «χαλαρός» σε ό,τι έχει να κάνει με προθεσμίες και χρονοδιαγράμματα που αφορούν το Ταμείο και όχι μόνο.

    Ετσι, μόλις την περασμένη Πέμπτη, πριν μπει δηλαδή ο Ιούνιος, εδέησε να στείλει στους οκτώ μνηστήρες το τελικό κ είμενο της σύμβασης για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, επομένως ο διαγωνισμός μπαίνει στην τελική ευθεία.

    Να σας θυμίσω πως το αφήγημα που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στις 10 Ιουλίου και δε θα δοθεί νέα παράταση.

    Ωστόσο, οι Έλληνες κατασκευαστές και τα ξένα funds που διεκδικούν τον οδικό άξονα δεν έχουν την ίδια άποψη, καθώς από ό,τι ακούω θεωρούν ότι πρέπει να  δοθεί παράταση.

    Εξ όσων μπορώ να γνωρίζω από έμπειρο στέλεχος των κατασκευών, τα σχήματα ναι μεν θα είναι έτοιμα να υποβάλουν τις προσφορές τους όταν τους ζητηθεί, αλλά θα ήταν προτιμότερο το ΤΑΙΠΕΔ να δώσει μία μικρή παράταση 15 ημερών, καθώς το τελικό κείμενο της σύμβασης είναι ογκώδες αφού ξεπερνά τις διακόσιες σελίδες, όπως διατυμπάνιζε ο Δημήτρης Πολίτης πριν από έναν χρόνο.

    Δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμα τι απόφαση θα πάρει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά σίγουρα οι ξένοι όμιλοι δε θα έλεγαν όχι σε λίγο παραπάνω χρόνο για να προετοιμαστούν καλύτερα.

    Νίκος Καραμούζης: Το τηλεφώνημα στην οικογένεια Σεπετά της ΕΨΑ

    Το μεγάλο deal με την είσοδο Καραμούζη στην ΕΨΑ έπιασε εξ απήνης την οικογένεια Σεπετά της Βίκος.

    Οι μέτοχοι του 25% της εταιρείας ξαφνικά έμαθαν από δημοσιεύματα ποιος είναι ο νέος μεγαλομέτοχος στη βολιωτική εταιρεία αναψυκτικών που έχουν επενδύσει από το 2012.

    Μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις τηλεφωνικά από τον επικεφαλής του fund SMERC, Νίκο Καραμούζη.

    Όπως μαθαίνει ο Wiseman, υπήρχε ήδη κλεισμένο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να είναι γνωστό το αντικείμενο της συνάντησης, όμως η διαρροή της είδησης οδήγησε εν τέλει σε τηλεφωνική ενημέρωση.

    Η απόφαση η οικογένεια Σεπετά να παραμείνει επενδυτικά στην ΕΨΑ ήρθε άμεσα και έτσι θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενημερωθεί για το business plan της νέας εταιρείας που έχει συσταθεί.

    Οι σχέσεις της οικογένειας Σεπετά με τα αδέλφια Μιχάλη και Πέννυ Τσαούτου που πούλησαν στον Καραμούζη,  ήταν και παραμένουν από τυπικές έως παγωμένες.

    Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κατέχει το 25% της ΕΨΑ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε συμμετοχή της «Βίκος» στη διαδικασία διοίκησης της ΕΨΑ.

    Μάλιστα, όταν είχαν διαρρεύσει οι συζητήσεις της οικογένειας Τσαούτου με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ για ενδεχόμενη συνεργασία και οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, ο επικεφαλής της «Βίκος» Πέτρος Σεπετάς ερωτηθείς σχετικά είχε πει ότι δεν σχεδιάζει πώληση του μετοχικού μεριδίου στην ΕΨΑ.

    Αντίθετα ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας την είχε χαρακτηρίσει ως μια «παθητική επένδυση» και είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και εξαγοράς των μεριδίων Τσαούτου. «Η συμμετοχή μας στην ΕΨΑ είναι μια «παθητική» επένδυση.

    Έγινε πριν την είσοδό μας στην κατηγορία των αναψυκτικών και έκτοτε δεν έχουμε καμία όχληση ούτε είτε για περαιτέρω ανάπτυξη, επέκταση ή ενδεχόμενο εξαγοράς» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Σεπετάς προσθέτοντας «είμαστε ανοιχτοί σε όλα ακόμα και να εξαγοράσουμε όλο το ποσοστό εμείς» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το περιθώριο συνέντευξης τύπου τον περασμένο Νοέμβριο.

    Πουλήσανε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου οι ασφαλιστικές εταιρείες

    Φαίνεται ότι  οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλησαν να αξιοποιήσουν το ράλι που πραγματοποιούν τα ελληνικά ομόλογα.

    Ετσι προχώρησαν σε πωλήσεις ομολόγων, μία κίνηση η οποία έχει ήδη αποτυπωθεί στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου, ενισχύοντας  την αυξημένη κερδοφορία τους.

    Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αξία των ομολόγων που ρευστοποίησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες  στο πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθε στα 198 εκατ. ευρώ. Έτσι η αξία του χαρτοφυλακίου τους, παρά την άνοδο που καταγράφουν οι τιμές των ομολόγων από την αρχή του έτους, υποχώρησε στα 3,46 δισ. ευρώ από 3,63 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2022.

    Αντίθετα οι διαχειριστές τους στράφηκαν στα ομολόγα του εξωτερικού πραγματοποιώντας τοποθετήσεις περίπου 160 εκατ. ευρώ.

    Η «εξωστρεφής» αυτή επενδυτική συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών χαρακτηρίζει και τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές.  Και τούτο διότι, ενώ αύξησαν κατά 108 εκατ. τις θέσεις τους σε μετοχές, τοποθέτησαν μόνο 5 εκατ. σε ελληνικούς τίτλους.

    Καρχαρίες, κροκόδειλοι και φάλαινες στην Ανατολική Μεσόγειο…

    …Χιούμορ κάνουμε φυσικά αφού, τουλάχιστον κροκόδειλοι δεν έχουν εμφανιστεί στη Μεσόγειο, «την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού», καθότι τα ερπετά αυτά είναι ποταμίσια και λιμνίσια.

    Απλώς τα κοιτάσματα αερίου της Ανατολικής Μεσογείου που ελέγχονται από το Ισραήλ, πήραν αυτές τις παράξενες ονομασίες από τους Ισραηλινούς: Tanin που θα πει Κροκόδειλος, Katlan που θα πει φάλαινα και Karish που θα πει Καρχαρίας.

    Μας ενδιαφέρουν εμάς αυτά, θα ρωτήσετε; Φυσικά και μας ενδιαφέρουν σας απαντώ.

    Θεωρητικά όλο αυτό το σύστημα θα έπρεπε να αποτελεί κομμάτι του πολυπαραγοντικού έργου East Med που είναι η φιλόδοξη προσπάθεια Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου και (μέχρι πρότινος, διότι πλέον ‘κάνει νερά’) Ιταλίας, να μεταφερθούν τα τεράστια αποθέματα αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στη Δυτική Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

    Το ολίγον φαραωνικό αυτό έργο που θέλει τα χρόνια του για να ωριμάσει, το υπονομεύει ξεκάθαρα η Τουρκία. Ο επανεκλεγείς Ερντογάν διαμήνυσε ξεκάθαρα στην Τζόρτζια Μελόνι την Ιταλίδα Πρωθυπουργό «μην περιμένετε να αγοράσω ιταλικές κορβέτες και φρεγάτες αν δεν αποχωρήσετε από τον East Med και να φτιάξουμε ένα δικό μας… TurkMed!».

    Ο «σουλτανισμός» αυτού του ανθρώπου δεν περιγράφεται όπως καταλαβαίνετε, οπότε χρειάζονται ειδικοί, «χειρουργικοί» χειρισμοί από ελληνικής πλευράς.

    Φεύγοντας από το ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας άφησε πλήρεις φακέλους, οπότε ο υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών Πρέσβυς ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης ασχολήθηκε ενεργά και μάλιστα προχθές είχε κλειστή σύσκεψη για το θέμα.

    Άλλωστε γνωρίζει καλά από αυτά τα περίπλοκα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια, αφού υπηρέτησε ως Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον την περίοδο 2009-2012 ενώ επίσης, υπηρέτησε στις ελληνικές Πρεσβείες Άγκυρας και Λευκωσίας, έως το 2013 που αφυπηρέτησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Επίσης συνέπεσε σημερινός Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ να είναι ένας από τους πιο λαμπρούς διπλωμάτες της χώρας: ο κ. Θεοχάρης Λαλάκος, ο Χάρης για τους φίλους του.

    Έχει «γράψει» πολυετή επιτυχημένη θητεία κατ’ επανάληψη σε κρίσιμα πόστα, όπως Ουάσινγκτον και Άγκυρα (παρακολουθούμενος νυχθημερόν από τη ΜΙΤ, τη μυστική υπηρεσία των Τούρκων!) αλλά και στην Αλεξάνδρεια την εποχή που σκοτώθηκε με το ελικόπτερο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

    Ο κ. Λαλάκος έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να χειρίζεται δεξιοτεχνικά τα περίεργα έως σκοτεινά παιχνίδια της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, παιχνίδια που κινούνται πάντα σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, οπότε και στο θέμα αυτό υπάρχει αισιοδοξία παρά τα προβλήματα.

    …και o κλήρος πέφτει στην Energean…

    Στα πολύ σημαντικά αυτά έργα με το αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο εμπλέκεται με άμεσο τρόπο η ελληνική Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα πεδία Karish (τον… Καρχαρία θυμίζουμε) και Tanin (τον… Κροκόδειλο, να συνεννοούμαστε) αλλά τώρα και τη… φάλαινα του Katlan!

    Η Energean που ίδρυσε το 2007 ένας μάλλον «αθόρυβος», αλλά τελικά πολυπράγμων εφοπλιστής, με σημαντικές «άκρες» όπως μου λένε, ο Στάθης Τοπούζογλου.

    Την εταιρεία «τρέχει» καθημερινά χρόνια τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μαθιός Ρήγας.

    Να θυμίσω πως πολύ πρόσφατα ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Israel Katz, παρέδωσε στον Μαθιό Ρήγα την επίσημη σφραγίδα-αναγνώριση του «Επιτρόπου Πετρελαίου» για το νέο κοίτασμα της εταιρείας στο Block 12 στην θάλασσα του Ισραήλ. Πρόκειται για τις ανακαλύψεις της τάξης των 31 BCM βεβαιωμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου και άλλων 37 BCM τις οποίες η Energean είχε ονομάσει «Περιοχή Ολύμπου».

    Το  Karish από πέρσι τον Οκτώβριο παράγει κανονικά αέριο, το Karish North θα ξεκινήσει παραγωγή φέτος, ενώ το Tanin θα αργήσει και πάει μάλλον για το 2030.

    Η Energean, όπως μαθαίνω, επιλέγει να βάλει μπροστά τώρα την ανάπτυξη του Katlan και για οικονομικούς λόγους αλλά και κυρίως επειδή δεν υπόκειται σε εξαγωγικούς περιορισμούς.

    Ο Μαθιός Ρήγας θέλει εξαγωγές προς την Αίγυπτο, την Ιορδανία ή την Κύπρο, προς την οποία, ωστόσο, θα πρέπει να κατασκευαστεί μια νέα υποδομή, ένας υποθαλάσσιος αγωγός που χρειάζεται συνεταίρους.

    Τέλος, μέσα σε 6-7 χρόνια η Energean φιλοδοξεί να καλύπτει περί το 50% της ζήτησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ, καθόλου άσχημα.

    Principote: Θα σκάβουν για 10 ημέρες – Δείτε το video

    Τις τελευταίες ημέρες το mononews.gr πρωταγωνιστεί στις αποκαλύψεις στα όσα συμβαίνουν στη Μύκονο.

    Πρώτοι σας ενημερώσαμε για την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων στο NAMMOS και στο PRINCIPOTE, για το περίφημο πάρτι στη Βίλα με την κοκαΐνη, όπως επίσης και για το λουκέτο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο περίφημο LIO.

    Ενώ λοιπόν η υπόθεση κατεδάφισης φαίνεται να ήταν σχετικά εύκολη για το NAMMOS δεν συμβαίνει το ίδιο για το Principote.

    Η κατάσταση είναι σαφώς περισσότερο σύνθετη, καθώς οι υπεύθυνοι του restaurant είχαν μπαζώσει στην παράλια μια τεράστια έκταση.

    Τα αυθαίρετα αγγίζουν τα 40.000 τ.μ.

    Έτσι τώρα τόνοι τσιμέντο αποκολλώνται από την άμμο της παράλιας στα πλαίσια της κατεδάφισης των αυθαιρέτων στην παραλία του Πάνορμου με πρωτοβουλία των υπευθύνων της επιχείρησης Principote.

    Ευελπιστούν ότι σε διάστημα 10 ημερών θα έχουν γκρεμιστεί όλα τα αυθαίρετα, θα έχει καθαριστεί από τα μπάζα η παραλία για να επιστρέψει στην αρχική της μορφή.

    Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό video:

    Εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου: Μην μασάτε!

    Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και το πρόσωπο των ημερών της είναι δίχως άλλο ο εισαγγελέας Εφετών, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, η αλλιώς ο Έλληνας Ντι Πιέτρο.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, ο Ιταλός εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο πρωταγωνίστησε στη δικαστική ζωή της Ιταλίας την δεκαετία του 1990, με την περίφημη υπόθεση «καθαρά χέρια».

    Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες ο έμπειρος εισαγγελέας όταν αναφέρεται στην υπόθεση της Μυκόνου και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, είναι κατηγορηματικός.

    «Μη μασάτε. Προσπαθούν να γκρεμίσουν λίγο από τις χιλιάδες τετραγωνικά παράνομα που έχουν χτίσει, για να ισχυρισθούν ότι εφαρμόζουν τον νόμο και να δουλέψουν με δικηγορικά τρικ. Δεν θα περάσει όμως», εξηγεί σε όλους τους τόνους.

    Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο έμπειρος, αδιάφθορος και ικανός εισαγγελέας Εφετών δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

    Έμπλεξαν μαζί του!!!

    Μύκονος: Η βίλα της κοκαΐνης

    Μύκονος: Δέκα άτομα, μεταξύ αυτών και ο γιος πασίγνωστου επιχειρηματία της αθηναϊκής νύχτας, φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση «της βίλας με την ΚΟΚΑ» που έφερε στο φως της δημοσιότητας, την Κυριακή το μεσημέρι, το mononews.gr.

    Η υπόθεση αφορά το περίφημο πάρτι που διοργανώθηκε από τον γιo του επιχειρηματία της αθηναϊκής νύχτας, σε πολυτελή βίλα στην Μύκονο και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 300 άτομα.

    Σε μια μυστική επιχείρηση της αστυνομίας στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, παρουσία του Έλληνα «Ντι Πιέτρο», εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, στην περίφημη βίλα, ανακαλύφθηκαν ποσότητες κοκαΐνης καθώς και περίπου 5.000 ευρώ «μαύρα», τα οποία και κατασχέθηκαν.

    Μάλιστα στο δωμάτιο του  Γιώργου Γ………. (γιου του επιχειρηματία της αθηναϊκής νύχτας), σύμφωνα με το πόρισμα, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας και το ποσό των 4.950 ευρώ.

    Το mononews.gr σας παρουσίασε την Δευτέρα τα ξημερώματα, ολόκληρο το πόρισμα της Αστυνομίας για την «βίλα με την ΚΟΚΑ και το μαύρο χρήμα» στη Μύκονο, που συντάχθηκε νωρίς προχθές το πρωί.

    Επειδή όσοι συνελήφθησαν θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στο αυτόφωρο στη Σύρο, δημοσιεύουμε ξανά το πόρισμα της Αστυνομίας.

    Το πόρισμα της Αστυνομίας ΜΥΚΟΝΟΥ

    ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

    Παράβαση  αρθρ.2 παρ.5Δ3 και αρθρ.8 ΥΔ 47829/2017 (εν τοις πράγμασι μετατροπή χώρου κατοικίας σε υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων – κέντρο διασκέδασης)

    Αδίκημα

    Παράβαση αρθρ. 1ΑΔ 3/96 σε συνδ, με αρθρ.10 Ν4637/2019 «Διατάραξη κοινής ησυχίας»

    Παράβαση Ν 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,

    Τροποποιήθηκε και ισχύει

    ΩΡΑ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ : 02¨00΄  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ 04-06-2023

    ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ : Περιοχή Φανάρι Μυκόνου

    ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

    Συνοπτική περιγραφή

    Μεσημβρινές ώρες της 03/06/2023 περιήλθαν στην υπηρεσία μας πληροφορίες αναφορικά με τη διοργάνωση «πάρτι» με ονομασία και θέμα «butterfly», σε βίλα στην περιοχή «Φανάρι» Μυκόνου.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην εν λόγω εκδήλωση θα λάμβανε χώρα εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους συμμετέχοντες.

    Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης προβάλλονταν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Instagram μέσω της σελίδας – κοινότητας- 88butterfly_ofc.

    Ιδρυτής – founder της εν λόγω σελίδας – κοινότητας όπως προέκυψε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram είναι ο Γεώργιος Γ…… με προσωπικό προφίλ «gigou88» το οποίο είναι ξεκλείδωτο – δημόσιο.

    Στις αναρτήσεις που ελάμβαναν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και από τους δύο προαναφερόμενους λογαριασμούς, δίδονταν προς τους ακόλουθους των λογαριασμών διάφορες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του πάρτι, ωστόσο αποκρύπτονταν η ακριβής τοποθεσία τέλεσης.

    Την 20:08 (8:08) ώρα της 03/06/2023, έγινε ανάρτηση στον ανωτέρω λογαριασμό με την οποία δόθηκε η τοποθεσία σε όσους είχαν ήδη λάβει πρόσκληση.

    Συγκεκριμένα δόθηκαν στο κοινό οι συντεταγμένες της βίλας ήτοι: 37.483527,25.327913. όπως εξακριβώσαμε επρόκειτο για πολυτελή ενοικιαζόμενη κατοικία (βίλα) με την επωνυμία “Mykonos Sunset Villas”

    Κατόπιν των ανωτέρω ενημερώθηκε η Κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου και οργανώθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου ελεγχθεί ο χώρος και τα πρόσωπα που θα διοργάνωναν και θα συμμετείχαν στο πάρτι.

    Περί ώρα 02:00 της 04/06/2023, με τη συνδρομή εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:από μεγάλη απόσταση ακούγονταν μετάδοση μουσικής σε πολύ δυνατή ένταση προερχόμενη από τον υπαίθριο χώρο της εκεί κατοικίας, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περίοικων.

    Κατά την είσοδο στον υπαίθριο-ανοιχτό χώρο της κατοικίας, διαπιστώθηκε να μεταδίδεται μουσική προερχόμενη από στερεοφωνικό συγκρότημα συνδεδεμένο με ενισχυτές και ηχεία μεγάλου μεγέθους συναφώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σε λειτουργία παλλόμενα φώτα διαφόρων χρωμάτων, φωτορυθμικά και λέιζερ, τα οποία είχαν εγκατασταθεί σε μεταλλικές ράγες περιμετρικά τοι ανοιχτού χώρου της κατοικίας.

    Επίσης, υπήρχαν κινητοί πάγκοι μπαρ επι των οποίων, γίνονται επεξεργασία, διαχείριση και παρασκευή αλκοολούχων ποτών κοκτέιλ και ροφημάτων, για τελική κατανάλωση από τους παρευρισκόμενους.

    Από τους ίδιους κινητούς πάγκους – μπαρ διατίθονταν επίσης συσκευασμένα – εμφιαλωμένα ποτά και αναψυκτικά τα οποία είχαν μεταφερθεί στον εν λόγω χώρο για σερβίρισμά και τελική διάθεση.

    Η ως άνω επεξεργασία και διάθεση γινόταν δίχως τήρηση των διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας των ποτών, κοκτέιλ και ροφημάτων που παρασκεύαζαν ή διαχειρίζονταν εκεί.

    Όλα τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί, εν τις πράγματι, ο χώρος της κατοικίας σε υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων – κέντρο διασκέδασης.

    Η ένταση του ήχου που εκπέμπονταν και το ύψος της συχνότητας ήταν τόσο μεγάλα, ώστε να προκαλεί τη διατάραξη της κοινής ησυχίας των περιοίκων σε μεγάλη απόσταση από την εν λόγω κατοικία.

    Κατά την προσέγγιση του χώρου και μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσίας μας, η ένταση της μουσικής μειώθηκε αισθητά ενώ υπήρχε κινητικότητα τόσο στους θαμώνες όσο και στους εργαζόμενους.

    Η ιδιότητά μας δηλώθηκε επίσημα και ξεκινήσαμε την έρευνα – έλεγχο.

    Εντός της βίλας υπήρχαν περί τα 300 άτομα, ως επι το πλείστων ελληνικής υπηκοότητας.

    Ο διοργανωτής

    Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν οι:

    * Γ……. Γεώργιος του Δημήτρη ως διοργανωτής

    * Κ….… Προκόπιος του Ιωάννη ως εργαζόμενος

    * Α…….Άγγελος του Ευστρατίου ως εργαζόμενος

    * Τ……. Θρασύβουλος- Ανδρέας του Ιωάννη ως εργαζόμενος

    * Μ..…… Ιβάν του Κωνσταντίνου, ως εργαζόμενος

    * Α…….. Φώτης του Απόστολου ως εργαζόμενος

    * Π……. Αλέξανδρος του Μιχαήλ ως εργαζόμενος

    * Μ……. Γεώργιος του Δημητρίου ως εργαζόμενος

    Επίσης, εντοπίστηκαν οι:

    * Γ……….. Αλέξανδρος του Αναργύρου ο οποίος κατείχε μια (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία πιθανόν κοκαΐνη μεικτού συνολικού βάρους 5 δέκατων του γραμμαρίου (0,5)gr, και

    * Α………Ροδούλα του Αλκιβιάδη, η οποία δήλωσε ότι είναι προσωρινά υπεύθυνη του χώρου κατοικίας και ότι ο χώρος διαχειρίζεται από την εταιρεία Mykonos ……………… Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με ΑΦΜ 80……….., με νόμιμο εκπρόσωπο τον αδελφό της, Α……..….Απόστολο του Αλκιβιάδη και της Δήμητρας, γεν. το 196….. στην Αθήνα.

    Λοιπές πληροφορίες

    Από την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια της έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

    1. Τρεις (3) κονσόλες ήχου
    2. Ένας (1) ενισχυτής ήχου
    3. Τρείς (3) φορητές Η/Υ
    4. Δύο (2) φωτορυθμικά συστήματα
    5. Μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας και το ποσό των 4,950 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν στο δωμάτιο διανομής του Γ……………. Γεώργιου.
    6. Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία , πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού συνολικού βάρους πέντε δέκατων του γραμμαρίου (0,5gr), την οποία είχε στην κατοχή του ο Γ………… Αλέξανδρος,
    7. Δύο (2) συσκευασίες DEPON περιέχουσες ουσία χρώμα ροζ, πιθανόν ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα κοκαΐνη εκ των οποίων η μία α) μεικτού συνολικού βάρους δέκα κόμμα δύο 10,2 γραμμαρίων με τη συσκευασία και η έτερη β) μεικτού συνολικού βάρους δέκα κόμμα οκτώ, (10,8) γραμμαρίων με τη συσκευασία
    8. Μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα άγνωστη ναρκωτική ουσία συνολικού μεικτού βάρους 4 γραμμαρίων
    9. Τρία αυτοσχέδια τσιγαριλίκια ακατέργαστης κάνναβής που βρέθηκαν επιμελώς κριμένα σε κλιματιστική μονάδα πλησίον της εξωτερικής τουαλέτας της βίλας.
    10.  Τέσσερις νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ουσία χρώματος ροζ, πιθανόν ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα κοκαΐνη που βρέθηκαν επιμελώς κριμένες σε κλιματιστική μονάδα πλησίον της εξωτερικής τουαλέτας της βίλας και συγκεκριμένα α) μια συνολικού μεικτού βάρους 1,1 γραμμαρίων με τη συσκευασία β) μια συνολικού μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων με τη συσκευασία, γ) μια συνολικού μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων με τη συσκευασία δ) μια συνολικού μεικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων με τη συσκευασία
    11.  Δύο (2) σακούλες βραχιόλακια εισόδου στο πάρτι. Τα εν λόγω ήταν σε δύο χρώματα και ανέγραφαν επ’αυτών το διακριτικό “SIROC, JMK, 3YEARS ANNIVERSARY” και έφεραν λογότυπο την πεταλούδα του χρήση μέσω κοινωνικής δικτύωσης INSTAGRAM “88BATERFLY_OFC”.

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.