array(0) {
}
        
    
Menu
0.8%
Τζίρος: 73.85 εκατ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα στατιστικά που δεν θέλουν να βλέπουν συγκεκριμένοι κύκλοι και οι εκπρόσωποι της μιζέριας

            
The Wiseman
the wise man

Οι Σπέτσες, τα 3 πάρτυ και ποιο σκάφος «έκλεψε» την παράσταση

The Wise Man
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 23.08.2019
Η εικονική πραγματικότητα των αδελφών Αθανασιάδου της Ναυτεμπορικής
ΕΠΟΜΕΝΟ • 27.08.2019
Τι πραγματικά έγινε με την Τενέργα, τι σχέση έχει ο Τζώρτζης με την Υγεία και γιατί θέλουν προσοχή τα ΕΛΠΕ

Οι Σπέτσες, ο γάμος , τα βαφτίσια και το μεγάλο σκάφος του Πόλυ Χατζηιωάννου

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο νησί των Σπετσών και στο Πόρτο Χέλι “βρέθηκε” στην κυριολεξία το μισό ΑΕΠ της Ελλάδος. Εφοπλιστές και πολλοί επιχειρηματίες ήταν προσκεκλημένοι σε 3 πάρτυ. Μεταξύ αυτών ο Χάρης Βαφιάς, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Δημήτρης Μελισανίδης , ο Στέλιος Χατζηιωάννου (παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα έχασε τον έλεγχο της EASY HOTELS από αμερικάνικο fund) κλπ. Και φυσικά το σκάφος που έκλεψε την παράσταση ήταν το “γιγαντιαίο” Εσμεράλδα του Πόλυ Χατζηιωάννου. 

Το πρώτο ήταν το πάρτυ που διοργάνωσε η Ισμήνη Παναγιωτίδη της ναυτιλιακής Pavimar με αφορμή την βάφτιση του 2ου τέκνου της. Το πάρτυ έγινε στην οικία της στο Πόρτο Χέλι. Οι 280 καλεσμένοι διασκέδασαν έως το πρωί παρέα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. 

Το δεύτερο ήταν το πάρτυ της οικογένειας Κοροπούλη με αφορμή τον γάμο ενός εκ των επικεφαλής της  Astra Shipmanagement των αδελφών Άρη και Στέφανου Κοροπούλη (Οι αδελφοί Κοροπούλη είναι οι γιοι της Ελένης Μαρτίνου, της αδελφής των , Θανάση, Ντίνου και Ανδρέα, που είναι τα αφεντικά των Eastern Mediterranean Maritime (EastMed), Thenamaris και Minerva Maritime, αντίστοιχα). 

Το τρίτο πάρτυ το διοργάνωσε η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή Μάριου Σταφυλοπάτη, λάτρης της Κουρσεβέλ και των έργων τέχνης (τα οποία κλέβουν την παράσταση στο σπίτι-μουσείο της Εκάλης) και με πολύ επιλεγμένες κοσμικές εμφανίσεις σε δεξιώσεις και φιλανθρωπικά γκαλά, η Μαριάννα Σταφυλοπάτη. 

H Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar, στο σπίτι της στο Πόρτο Χέλι
Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar
H Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar, στο σπίτι της στο Πόρτο Χέλι

Τα πρώτα κέρδη του Diorama του Δημήτρη Δασκαλόπουλου

Τα πρώτα του κέρδη ετοιμάζεται να εγγράψει το private equity fund εγχώριων συμφερόντων (Δημήτρης Δασκαλόπουλος κλπ), Diorama Investment, χάρη σε ένα δαιδαλώδες deal που ενδέχεται να σφραγίσει τη γεωμετρική ανάπτυξη της έμμεσης συμμετοχής του στην εταιρεία music streaming, Akazoo Ltd. 

H Akazoo Ltd αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους servicer’s music streaming, εξυπηρετώντας πάνω από 4 εκατ. πελάτες σε Ευρώπη, Ασία, Ν. Αμερική και Αφρική.  Ιδρύθηκε από την InternetQ Ltd, τον Ιούνιο του 2015 και αγοράστηκε, αμέσως μετά, από την ελληνική InternetQ. 

Μετά την απόκτησή της, η ελληνική InternetQ εισέφερε στην Akazoo την ομώνυμη πλατφόρμα λογισμικού αξίας 10,7 εκατ. ευρώ. 

Εν συνεχεία, ο όμιλος InternetQ εισέφερε το 100% της συμμετοχής της στην Akazoo Ltd στην R&R Music Ltd, αποκτώντας το 82,5% του μετοχικού της κεφαλαίου, το οποίο έπεσε στο 67,73% μετά την αύξηση κεφαλαίου, ύψους 17 εκατ. ευρώ που κάλυψε η Tosca fund, ένας από τους μετόχους μειοψηφίας της R&R Music. 

Η R&R Music μετονομάστηκε εκ νέου σε Akazoo με έδρα πλέον την Μεγάλη Βρετανία, ενώ εν τω μεταξύ το 67,73% που ήλεγχε η ελληνική Internet Q μεταβιβάστηκε, μέσω ανταλλαγής, στη μητρική της κυπριακή InternetQ Ltd, στην οποία συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό η Diorama.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μεταξύ Akazoo Ltd και Modern Media Acquisition προβλέπει τη συνένωση των δύο εταιρειών με εισφορά των μετοχών τους σε μια νέα κοινή εταιρεία συμμετοχών, με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία εν συνεχεία θα προχωρήσει σε IPO για την εισαγωγή της στο Nasdaq.   

Το συνολικό deal αξίας 469 εκατ. δολαρίων πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η Modern Media Acquisition αποτελεί όχημα ειδικού σκοπού, που συστάθηκε από το private equity fund Macquarie και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της MMDM’s, L. Dickey, με στόχο να προχωρήσει σε εξαγορά. 

Διαφορετικά, θα πρέπει να επιστρέψει στους επενδυτές 211 εκατ. δολάρια. 

Όσοι από τους επενδυτές έχουν δεσμευτεί να βάλουν κεφάλαια στην Modern Media Acquisition, θα λάβουν μια νέα μετοχή της εταιρείας συμμετοχών για κάθε υφιστάμενη μετοχή της Modern Media Acquisition, την οποία θα εισφέρουν. 

Οι μέτοχοί της Akazoo ( InternetQ, Tosca fund) θα λάβουν μετοχές της νέας εταιρείας συμμετοχών, που θα αντιστοιχούν σε αξία επιχείρησης 380 εκατ. δολαρίων ( μείον οποιαδήποτε πληρωμή σε μετρητά). 

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι μέτοχοι της Akazoo θα λάβουν μετρητά ύψους 20 εκατ. δολαρίων για να ανταλλάξουν μέρος των μετοχών τους, στο βαθμό που τα διαθέσιμα μετρητά της Modern Media Acquisition, μετά την καταβολή των εξόδων ξεπερνούν τα 110 εκατ. δολάρια.

Το private equity fund Diorama Investments απέκτησε, στο τέλος του 2015, στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην InternetQ αγοράζοντας ποσοστό μετοχών από υφιστάμενο μέτοχο, έναντι τιμήματος 12 εκατ. ευρώ. 

Ακολούθησε αύξηση κεφαλαίου στην οποία άσκησε τα δικαιώματά που του αναλογούσαν. 

Η αξία της επένδυσής του έχει πολλαπλασιασθεί με βάση το enterprise value της Akazoo, θυγατρική κατά 67,73% της InternetQ. 

Είναι περίπου βέβαιο ότι τόσο η Tosca, ως απευθείας μέτοχος μειοψηφίας της Akazoo, όσο και η Diorama ως έμμεσος μέτοχος μέσω της InternetQ θα αποεπενδυθούν, εγγράφοντας υψηλές αποδόσεις για τους επενδυτές τους. 

Σημειώνεται ότι βασικός επενδυτής στο Diorama είναι ο Δ. Δασκαλόπουλος ο οποίος έβαλε περίπου 50 εκατ. ευρώ από τα 135 εκατ. ευρώ, που συγκέντρωσε το fund.  

Η DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ αποτελεί τον αποκλειστικό διαχειριστή του Diorama Investments.

Η Χαλυβουργική 

Απλήρωτοι για δύο μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική, ενώ καθυστέρηση υπάρχει και στην έκδοση της απόφασης επί της έφεσης που έχουν ασκήσει τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, η οποία όπως υποστηρίζουν, θα έδινε λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη βιομηχανία. 

Με ανακοίνωση του στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής αναφέρει «με λύπη παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες να γινόμαστε μάρτυρες μιας εργατικής και ανθρώπινης εξαθλίωσης αλλά και μιας τιμωρητικής τακτικής που όμοια της δεν έχει καταγραφεί στα ιστορικά εργατικά χρονικά της χώρας. 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες που δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων στην Χαλυβουργική με συνέπεια, εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας να ζούμε την απόλυτη φτωχοποίηση” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

the wise man
the wise man

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει με την Alpha Bank, οι εκπλήξεις 🧿 σε Ευρώπη, Intralot και Metlen, το short συμβόλαιο του εκδότη 🤑 και η CrediaBank, η πρόταση του Πιέρ, ένα σοβαρό επεισόδιο με Κικίλια, το κόλπο του Πλεύρη και ένα hot υπουργικό quiz από την Πάρο
O Wiseman επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου
Ποιοι μιλάνε για τον Greg, xορεύοντας με τους ισχυρούς των μετοχών, το hot παρασκήνιο για την ΕΧΑΕ κι ο ρόλος του Πιέρ, γιατί πούλησαν Γερμανός-Κάτσος και τα ολέθρια λάθη του Λάτση, το νέο deal Σαραντίτη, η μάχη TITAN-MOH και τα ερωτικά μηνύματα βουλευτή
Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior
Οι τράπεζες και το νέο ράλι, τι συμβαίνει σε Ιατρικό-ΑΕΜ, ποιοι έστησαν το κόλπο στην ΕΥΔΑΠ, οι πράσινοι ατσίδες και το θαύμα της ΤΕΧΑΝ, το beef Μιχάλη – Μαζαράκη και τι μας φέρνει η Κίμπερλι από ΗΠΑ
Οι αντοχές της METLEN, το γεύμα Στουρνάρα – Πιέρ με τον «μίστερ Euronext», η ασταμάτητη Βρεττού, ξένος στην ΑΕΜ, η εντολή Κ.Μ. στην Οικονομική Αστυνομία, εισαγγελέας για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης και κάτι αλλάζει στο Κολλέγιο
Ο ενθουσιασμός για μετοχές, όλα τα μυστικά της Metlen και τι θα γίνει σήμερα, ο Λύκος και το λαγούμι, η επιτυχία της StiQ, οι άγνωστοι μικροεφοπλιστές, και το σχόλιο του ολιγάρχη για το νέο σκάφος του Νouveau
Ο… αυτόκλητος «mister 550.000 ευρώ», οι νέες business των εργολάβων, οι άσχετοι Τσέχοι που «χτυπούν» την Aegean, η «καρφάρα» του Κ.Μ. και όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο
Το ράλι προς τις 2.000 μονάδες, το «πάρτι» ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ λόγω Στάσση, πάνω από 90% η αποδοχή του προέδρου Βαγγέλη, ο σπρίντερ Πιέρ, το λαχείο για ΟΠΑΠ – Brightstar και οι νέες business του Πολέμη
Το σχέδιο του Κ.Μ. για το νερό και ο Στάσσης, πόσο ισχύουν οι φήμες για deal Μυλωνά, πώς η Generali πήρε την Ευρωκλινική, η κίνηση – ματ Κυριακού, πότε θα γίνουν εκλογές και το πάρτι έκπληξη του Τίμου Μελισσάρη στις Σπέτσες