• Οι προσευχές στην HSBC, πού βολτάρει ο Δομαζάκις και ποιοι παίκτες τρόμαξαν από την πρώτη ημέρα του MEGA

    O Wise man έχει και εάν πιπεράτο quiz για τους ειδικούς των τραπεζών

    the wise man
    image
    the wise man

    Φοβήθηκαν καταδιασπάθιση… και τις δέσμευσαν

    Το σήριαλ της Folli Follie θα μπορούσε άνετα, έχει όλα τα φόντα, να γίνει μια καλογυρισμένη ταινία, σαν αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς από το Hollywood με θέμα βροντερά επιχειρηματικο-χρηματιστηριακά σκάνδαλα και σε πρώτους ρόλους την δικαιοσύνη, τις εποπτικές αρχές κ.ά. 

    Μόνο που στην Αμερική θα βλέπαμε ήδη – μετά από περίπου δύο χρόνια που ασχολούμαστε ακόμη με τους Κουτσολιούτσους – στις οθόνες μας την ταινία ενώ στην Ελλάδα πάλι τα «παλικάρια» της οικογένειας Κουτσολιούτσου κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι και οι αρχές του τόπου τρέχουν να σώσουν την παρτίδα την τελευταία στιγμή… 

    Ήθελα να ήξερα τα σαϊνια της προηγούμενης κυβέρνησης δεν θα κληθούν να δώσουν κάποια στιγμή εξηγήσεις για το ζήτημα; Πίσω τώρα στις τελευταίες πράξεις του σήριαλ. 

    Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος δέσμευσε εχθές τις 800.000 και πλέον μετοχές της ελβετικής εταιρείας Durfy, οι οποίες ανήκαν στα assets της Folli Follie. Η στήλη πληροφορείται ότι ο συναγερμός σήμανε προχθές το βράδυ όταν ήρθε η πληροφορία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Ανεξάρτητη Αρχή ότι οι «άγγελοι» της οικογένειας ήταν έτοιμοι να βάλουν στο χέρι – ενόψει της ένταξης της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης – τις συγκεκριμένες μετοχές… 

    Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά! Νομικές πηγές τόνιζαν στην στήλη ότι ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι με την υπόθεση αυτή και η δικαιοσύνη οφείλει να το πάει μέχρι τέλους. Εχθές σας πληροφόρησα ότι η Λαζαράκου κάνει ότι μπορεί. Σε λίγο θα ντυθεί αστυνόμος! Σήμερα αναμένεται να εξετασθεί από τη δικαιοσύνη το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ξήλωμα της διοίκησης της εταιρείας.

    Άλλος που κυκλοφορεί με αέρα επιχειρηματία

    Η στήλη πέτυχε πέριξ του Κολωνακίου τον άλλοτε κραταιό manager της Creta Farms Μάνο Δομαζάκι, ο οποίος με την κουστουμιά του περπατούσε αγέρωχος σαν να μην τρέχει κάστανο. 

    Αυτό είναι το είδος του Έλληνα επιχειρηματία που τελικά καρποφορεί και ευδοκιμεί σε αυτή την χώρα: Φουντάρει την εταιρεία, φεσώνει τις τράπεζες μέσω του κουρέματος των δανείων και μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς κανένα δισταγμό. 

    Mega-ιός στα κανάλια

    Μαθαίνω ότι από εχθές το πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια είχε πέσει «πανικός και ομίχλη» και έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων καθώς ζαλίστηκαν από τα νούμερα που έκανε το πρόγραμμα του MEGA. 

    Σιγά, παιδιά ήταν αναμενόμενο καθώς ήταν η πρώτη ημέρα. Δώστε λίγο χρόνο κι αν δείτε ότι συνεχίζεται πάρτε τα μέτρα σας. 

    Πάντως μου λένε ότι μετά από κάθε εκπομπή όλοι κυκλοφορούσαν με τα νούμερα στα χέρια. Πάντως ο Μαρινάκης, λένε όσοι τον ξέρουν, οτι θα  κερδίζει σε ολα τα επίπεδα ακόμα και τους έμπειρους παίκτες  στα media. Απλά είναι θέμα χρόνου να “καταπιεί” τους αντιπάλους (Κυριακού του Ant1 κλπ κλπ).

    Πάντως μου λένε οτι έτερος επιχειρηματίας – καναλάρχης ήταν χθες χαλαρός, καθώς γευμάτιζε στο Μήλος στο Hilton.

    Τετ α τετ Σαμαρά-Στουρνάρα

    Εχθές η στήλη σας ενημέρωσε για το τετ α τετ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον έμπειρο τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. 

    Μαθαίνω ότι στην ίδια κοινωνική εκδήλωση ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς και όπως μου μετέφεραν οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετή ώρα. Πρόκειται για δυνατή φιλία που αναπτύχθηκε επί της κυβερνήσεως Σαμαρά όταν ο Γιάννης ήταν υπουργός Οικονομικών. 

    Έκτοτε, τα λέμε κατά καιρούς και ο διοικητής κάνει το τραπέζι στον Αντώνη που και που στο φουαγέ της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο η θέα είναι εξαιρετική.

    Σε ταραχή τα ξένα χρηματιστήρια, πυρετός στο ΧΑ

    Η μετοχή της Apple, ελέω Κίνας, τάραξε την Wall Street, έστειλε τους επενδυτές στο χρυσό και ενίσχυσε το δολάριο έναντι του ευρώ. 

    Οι επενδυτές έχουν νευρικότητα και τα μισόλογα της κινεζικής ηγεσίας για τις επιπτώσεις του Κορωνοϊού τους τσιτώνουν ακόμη περισσότερο. 

    Εν μέσω αυτού του κακού διεθνούς κλίματος το Χρηματιστήριο της Αθήνας βούτηξε κατά 0,86%, με τις τράπεζες να αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά ο μεγάλος ασθενής. Κι αυτό διότι το τοπίο με τον Ηρακλή και συγκεκριμένα το μηδενικό ρίσκο που περιμένουμε από την ΕΚΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε εχθές με απώλειες 2,55%. 

    Τι τρέχει με την HSBC Greece;

    Την ώρα που η «μαμά» ετοιμάζεται να σφάξει θυγατρικές και μονάδες της ανά την υφήλιο στα γραφεία της HSBC στην Αθήνα πληροφορούμαι ότι το έχουν ρίξει στην προσευχή. Θα μου πείτε σιγά το μέγεθος. 

    Με βάσει τα δημοσιευμένα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2018 τα δάνεια ανέρχονται στα 47 εκατ ευρώ και οι καταθέσεις στα 41,9 εκατ. ευρώ. 

    Το σύστημα στην Ελλάδα πάντως ολα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να φέρει και κανένα αποτέλεσμα της προκοπής, ειδικά στο retail!!!

    Κουίζ

    Ο ξενόφερτος πρόεδρος τράπεζας μαθαίνω ότι βρήκε στο σπίτι των ονείρων του και παζαρεύει να το αγοράσει.  Το ερώτημα είναι αν το δάνειο έχει εγκριθεί; Προσεχώς, περισσότερα.