• The Wiseman

    Οι παλιές καραβάνες της Nethold που θέλουν την Forthnet

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Στο ξενοδοχείο του Ιβάν έμεινε ο Καμμένος και η συνοδεία του 

    Aθώο κήρυξε εχθές τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο του κόμματος των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.  Στον Καμμένο είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για “πρόκληση σε διάπραξη αξιόποινης πράξης” (άρθρο 184 του Π.Κ.) διότι προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον τότε δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα. Ο Καμμένος είπε στο δικαστήριο ότι εννοούσα πολιτικά, δηλαδή να μην τον ψηφίσουν στις εκλογές και όχι κυριολεκτικά. Και έπεισε την έδρα. Ο Καμμένος επιστράτευσε για τη χθεσινή δίκη το νομικό του σύμβουλο Ηλία Γιολδασέα και τον φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση, δικηγόρο Αθηνών, Θεόδωρο Μαντά (είχε βάλει και υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΔΣΑ ως ανεξάρτητος αλλά πάτωσε). Και οι τρεις μαζί με τη σύζυγο Καμμένου, πήγαν στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της δίκης κι έμειναν στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς του Ιβάν Σαββίδη.

    Οι παλιές καραβάνες της Nethold που θέλουν την Forthnet

    O Stan Miller δεν είναι το μοναδικό πρώην ανώτατο στέλεχος της νοτιοαφρικανικής Nethold (είχε πωλήσει τη συνδρομητική πλατφόρμα της Multichoice στην Forthnet προ δεκαετίας) που συμμετέχει στην Leaderman, την εταιρεία συμβούλων που διεκδικεί σήμερα την εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

    Ο Miller, που είναι μεταξύ άλλων και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της MTN Group, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου σε Αφρική και Μέση Ανατολή, συνεργάζεται στην Leaderman και με άλλα πρώην στελέχη της Nethold. Όπως ο Peter Ekelund και άλλοι.

    Είναι άραγε η Leaderman ακόμα στη διεκδίκηση της Forthnet; Πόσες προσφορές κατατέθηκαν τελικά; Θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες αφού προς το παρόν οι τράπεζες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Όπως και η Nomura. Το σίγουρο είναι πως κατέβηκαν από κοινού οι Vodafone και Wind.

    Ελληνικό: Τα στύλωσαν στην ΥΠΑ

    Η επένδυση στη Forthnet, με κάποιο τρόπο, θα προχωρήσει. Πιο δύσκολα φαίνεται πως προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό. Όποιος θέλει να κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει με την υπόθεση αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου αρκεί να διαβάσει χθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ κήρυξε απεργία επ’ αόριστο και αποχή σε κάθε διαδικασία μετεγκατάστασης της υπηρεσίας από το Ελληνικό!

    Υποστηρίζουν πως «έχει ξεκινήσει προσπάθεια βίαιης εκδίωξης της υπηρεσίας», γεγονός που «φοβίζει τους εργαζόμενους»! Και ας ήταν γνωστό επί χρόνια πως έπρεπε να βρεθεί άλλος χώρος.

    Μάλιστα από τη μία δηλώνουν υπέρ της επένδυσης και από την άλλη μπλοκάρουν τη μετεγκατάσταση επειδή δεν ακολουθήθηκε η «δέουσα διαδικασία». Και η ΟΣΥΠΑ είναι μόνο ένα από τα προβλήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αξιοποίησης του Ελληνικού.

    Παρκαρισμένοι στα περιφερειακά αεροδρόμια

    Να φανταστείτε πως το σωματείο που σκούζει για το Ελληνικό, η ΟΣΥΠΑ εκπροσωπεί και μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην ΥΠΑ που δεν τους χρειάζονταν η Fraport όταν αγόρασε τα περιφερειακά αεροδρόμια.

    Αυτούς τους ανθρώπους υποτίθεται πως θα μετέφερε το υπουργείο Υποδομών, μέσω μετατάξεων, σε άλλες υπηρεσίες. Όμως, ακόμα και σήμερα έχουν γίνει ελάχιστες μετατάξεις.

    Οι Γερμανοί, δε, έχουν φτιάξει ειδικούς χώρους στα περιφερειακά αεροδρόμια όπου κάθεται το συγκεκριμένο προσωπικό μέχρι να βρεθεί λύση. Ψυγεία πολυτελείας.

    Το ξενοδοχείο που βούλιαξε στη Λίμνη Πλαστήρα

    Η κατάρρευση του εγχώριου τουρισμού και διάψευση των προσδοκιών ανάπτυξης ορισμένων προορισμών, όπως η λίμνη Πλαστήρα είχε σοβαρές επιπτώσεις σε κάποιες επενδύσεις.

    Έτσι, ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που ετοίμαζε στο Νεοχώριο, στην άκρη της λίμνης, η εταιρεία «Δολόπια» έμεινε στα μπετά. Πρόκειται για μεγάλο οικόπεδο έξι στρεμμάτων που περιλαμβάνει εννέα διώροφα ημιτελή κτίρια.

    Βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Εθνική Τράπεζα με τιμή εκκίνησης τα 840.000 ευρώ αλλά έχει πολλά βάρη και μεγάλες οφειλές στο δημόσιο. Και δεν είναι το μοναδικό συγκρότημα της λίμνης Πλαστήρας που βούλιαξε…

    Πληρώνει τα εκδοτικά εγχειρήματα

    Προθεσμία μέχρι την 1η Νοεμβρίου έχει ο Αιμίλιος Λιάτσος για να σώσει τη διώροφη κατοικία στα Κιούρκα. Τότε βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα Πειραιώς. Τα σχέδια για το σπίτι του δημοσιογράφου και παρουσιαστή ήταν του γνωστού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Σαμαρά, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ