• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Morgan Stanley: Βλέπει βουτιά ρεκόρ 30,1% στην αμερικανική οικονομία, ελπίδες ανάκαμψης στο γ΄ τρίμηνο


    Μεγαλύτερη ύφεση απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά θα προκαλέσει ο κορονοϊός στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των οικονομολόγων της Morgan Stanley.

    Μάλιστα, οι οικονομολόγοι του οίκου προβλέπουν πτώση ρεκόρ για το αμερικανικό ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, της τάξης του 30,1%.

    Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley κατέβασαν τον πήχυ για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, από συρρίκνωση 4% σε βουτιά 30,1% για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τους, η ανεργία θα διαμορφωθεί κατά μέσον όρο στο 12,8% και η κατανάλωση, κατά τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου, θα μειωθεί κατά 31%.

    «Η οικονομική δραστηριότητα έχει σχεδόν σταματήσει τον Μάρτιο», ανέφεραν σε report προς τους πελάτες την Κυριακή. Προσθέτοντας: «Καθώς αυξάνονται τα μέτρα περιορισμού σε όλο και περισσότερες περιοχές και καθώς σφίγγουν ακόμη περισσότερο οι οικονομικές συνθήκες, αυξάνουν και οι αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του ΑΕΠ».

    Η ομάδα της Morgan Stanley προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 2,4% στο τρέχον τρίμηνο, αλλά θα αρχίσει να ανακάμπτει στο τρίτο.

    Για την παγκόσμια ανάπτυξη, βλέπουν ανάπτυξη μόλις 0,3%.

    Συγκριτικά, η JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι βλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ 14% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου και η Goldman Sachs Group βουτιά 24%. Το Bloomberg Economics προβλέπει ότι θα υποχωρήσει 9%.



    ΣΧΟΛΙΑ