• Οι «μυστικές» αγορές μετοχών του Τέλη Μυστακίδη, το μήνυμα Μεγάλου για την Πειραιώς και τι γίνεται με την HSBC και τη Eurobank

    Κάνοντας τις σχετικές πράξεις φίλος χρηματιστής  μας ενημέρωσε ότι ο Τέλης Μυστακίδης το τελευταίο χρονικό διάστημα προχώρησε σε σημαντικές αγορές μετοχών περίπου το 0,68% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς.

    the wise man
    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
    the wise man

    Μεγάλου: Το μήνυμα στο προσωπικό και ο ρόλος Καραμουσαλή

    Στην επιστολή του προς το προσωπικό, ενόψει όλων των αλλαγών που έρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς, ο διευθύνων σύμβουλός της, Χρήστος Μεγάλου, αποκαλύπτει ότι θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα παρακολουθεί το έργο του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας.

    Η Επιτροπή θα έχει υπό παρακολούθηση τη μονάδα Transformation & Business Strategy Unit, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Καραμουσαλής.

    Όπως εξηγεί ο CEO της Πειραιώς: «Δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό βασιζόμενοι στις αρχές μας: Αξιοκρατία, Διαφάνεια και Υπευθυνότητα. Να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε αναχρονιστική λογική ή πρακτική, που μπορεί να μας καθυστερεί και να δώσουμε συλλογικά αυτόν τον απαιτητικό αγώνα. Να γίνουμε η πρώτη τράπεζα επιλογής στην Ελλάδα, κερδοφόρα και πλήρως εξυγιασμένη, με σύγχρονη διάρθρωση και με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Να εξασφαλίσουμε ότι αφήνουμε ένα θετικό και διαρκές αποτύπωμα στην κοινωνία, προσφέροντας συνεχώς αξία στους μετόχους μας στους πελάτες μας και στους ανθρώπους μας».

    Η στήλη σας ενημερώνει ότι ο κ. Καραμουσαλής αποτελεί το δεξί χέρι του Χρήστου Μεγάλου από την ημέρα που πήρε τα ηνία της Πειραιώς.

    Από το γραφείο του Καραμουσαλή, που υπήρξε διευθυντής του γραφείου Μεγάλου, έχουν περάσει όλες οι μεγάλες υποθέσεις από την MIG, το Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τα δάνεια του Λογοθέτη.

    Ο Μυστακίδης αύξησε την θέση του

    Λοιπόν, η χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς (Πειραιώς Financial Holdings) σχετικά με τη μετοχική θέση του billionaire Αριστοτέλη Μυστακίδη «έκρυβε» μια μεγάλη είδηση.

    Κάνοντας τις σχετικές πράξεις φίλος χρηματιστής  που παρακολουθεί καθημερινά το mononews.gr , μας ενημέρωσε ότι ο Τέλης Μυστακίδης το τελευταίο χρονικό διάστημα προχώρησε σε σημαντικές αγορές μετοχών περίπου για το 0,68% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Έτσι λοιπόν ο κ. Μυστακίδης τώρα κατέχει 25.200.000 μετοχές η περίπου το 3,0348% των μετοχών.

    Αυτό σημαίνει ότι προ της αυξημένης συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο κ. Μυστακίδης είχε ήδη το 5,78% των μετοχών της Πειραιώς και όχι το 5,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

    Εάν είχε κρατήσει το 5,1% των μετοχών της Πειραιώς τώρα θα κατείχε το 2,65% και όχι το 3,0348 του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

    Προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν, αλλά άπαντες καταλαβαίνουν ότι η επένδυση αυτή είναι στρατηγικής σημασίας για τον ίδιο τον επιχειρηματία, και ως εκ τούτου εκτιμάται οτι θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) που θα γίνει σε λίγους μήνες.

    Η περιουσία του 59χρονου κ. Μυστακίδη σύμφωνα με το Forbes (με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2021) ανέρχεται στα 2,1 δισ. δολάρια.

    Οι τράπεζες, ο Παπαέλληνας και ο Τζίγγερ

    Η Optima Bank έχει καταθέσει στις πιστώτριες τράπεζες και στο fund M&G πρόταση διάσωσης της Notos Com και η διαδικασία φαίνεται να μην προχωρά με τους αναμενόμενους για τις τράπεζες ρυθμούς…

    Γενικά το κλίμα για την εταιρεία έχει στραβώσει εδώ και καιρό αλλά η πανδημία φαίνεται ότι της δίνει απανωτά χτυπήματα.

    Τα δάνεια κινούνται συνολικά στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 80 εκατ. ευρώ έχουν περάσει στις τράπεζες μέσω ενός SPV και φέρουν ως εγγύηση όλα τα ακίνητα της Notos.

    Όσο για βρετανικό Fund M&G κάνει το παπί και η Notos πήρε πάλι το νήμα του περιορισμού της παρουσίας της μετά και την ανακοίνωση για το κλείσιμο του καταστήματος στο Golden Hall.

    Η εξίσωση για την τράπεζα της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι δύσκολη όσο και το σχέδιο διάσωσης της Notos. Ίδωμεν…

    Τι συμβαίνει με την HSBC;                                                                        

    Η HSBC ανακοίνωσε ότι κλείνει 82 υποκαταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και εν γένει αναπροσαρμόσει την παρουσία της καθώς η ψηφιακή εποχή έχει σαρώσει τις συναλλαγές…

    Μεταξύ άλλων η HSBC θέλει πράγματι να απαλλαγεί από μονάδες που διατηρεί σε διάφορες χώρες μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

    Πληροφορούμαι ότι οι συζητήσεις με την Eurobank συνεχίζονται και, όπως λέει και εις εκ των μεγαλοστελεχών της ελληνικής τράπεζας, «όλα είναι θέμα τιμήματος»…

    Προφανώς η HSBC όσο περνούν οι εβδομάδες κατεβάζει κι άλλο το τίμημα και έρχεται πιο κοντά στους όρους που έχει θέση η διοίκηση Καραβία.

    Τα «μπόνους» του Σκυλακάκη

    Μαθαίνω ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης άκουσε τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών – ο Καραβίας το έχει πει και δημόσια σε διαδικτυακή συζήτηση με τον υπουργό – και ετοιμάζει τα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν σε όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να συγχωνευτούν.

    Ακούω ότι θα πληρώνουν το 50% του φόρου για μερικά έτη μετά την συγχώνευση… Not bad.

    Το νέο trend της κυβέρνησης

    Οι επικοινωνιολόγοι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πιάσει δουλειά για τα καλά…

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μέσα σε λίγες ώρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πήρε τηλέφωνο δύο πολίτες που είχαν πρόβλημα με το πρόγραμμα Γέφυρα και όταν τον άκουσαν έμειναν «παγωτό».

    Όπως δεν είναι τυχαίο το τηλεφώνημα που έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε έναν καθηγητή…

    Όπως καταλαβαίνετε, το Μέγαρο Μαξίμου ζεσταίνει τις μηχανές στα δύο καυτά μέτωπα: την οικονομία και την παιδεία! Θα δούμε πολλά μέσα στο 2021.

    Λογοθέτης: Πωλεί ακόμη και το ξενοδοχείο στο Saint Moritz

    «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο».

    Το άσμα ταιριάζει γάντι στο ξεκαθάρισμα που κάνει η τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά τα δάνεια του Λογοθέτη.

    Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και είναι θέμα χρόνου ο απεγκλωβισμός της Πειραιώς από την «πολυτάραχη» αυτή ιστορία.

    Μαζί με τα δάνεια βγαίνουν στο σφυρί και μια σειρά από ακίνητα αλλά και ξενοδοχεία του ομίλου Libra, κυρίως της σειράς Grace.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης από την πλευρά του έχει αναλάβει μια σειρά από δεσμεύσεις και μία από αυτές είναι η πώληση του ιστορικού – για την περιοχή – ξενοδοχείου La Margna που απέκτησε πριν λίγα χρόνια στο VIP χειμερινό προορισμό της Ελβετίας Saint Moritz.

    Το ξενοδοχείο είχε μπει εγγύηση στα δάνεια του ομίλου στην τράπεζα Πειραιώς.

    Το La Margna είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ξενοδοχεία του κοσμοπολίτικου Saint Moritz και μετρά 117 έτη ζωής καθώς κατασκευάστηκε το 1906.

    Το ξενοδοχείο είχε περάσει στον έλεγχο των Grace Hotels, από το  2013.

    Τα νέα προβλήματα Κοκλώνη

    O «μηντιάρχης» όπως του του αρέσει να αυτοαποκαλείται, Νίκος Κοκλώνης πάρα το γεγονός ότι θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ένα επιτυχημένο manager, παρουσιαστή εκπομπής και επιχειρηματία, εντούτοις τα γεγονότα των τελευταίων ετών έρχονται να αποδείξουν ότι ο ίδιος μάλλον …δεν τα πάει και τόσο καλά με την νομιμότητα.

    Είτε φταίει ο ίδιος είτε επειδή τον έχουν «βάλει στο μάτι», όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, πάντως κάτι συμβαίνει με τον κ. Κοκλώνη.

    Μέσα σε λίγα χρόνια έχει χρεωκοπήσει μια εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι πιστωτές του, ενώ το όνομα του έχει , αδίκως σύμφωνα με την δικηγόρο του, ακουστεί για συμμετοχή σε πυραμίδα Ponzi στην Ινδία.

    Τελευταίο κρούσμα η «σύλληψη» του από τελωνειακούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για παράνομη κατοχή 30.000 ευρώ.

    Λίγο μετά την πρωτοχρονιά, όπως βεβαιώνουν αξιόπιστες πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους,  «συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, κρατώντας στις βαλίτσες του το πoσό των 30.000 ευρώ».

    Χωρίς να έχουν δηλωθεί στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας.

    Από το ποσό αυτό οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ του κατάσχεσαν τα 7.500 ευρώ (δηλαδή το 25%) έως ότου μπορέσει να αποδείξει ότι τα λεφτά αυτά προέρχονται από «καθαρή» πηγή.

    Σε κάθε περίπτωση η νομοθεσία της ΕΕ απαγορεύει ένας επιβάτης πτήσης να μεταφέρει ποσά, εντός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  άνω των 10.000 ευρώ, χωρίς να τα έχει δηλώσει στις αρμόδιες τελωνειακές αρχές του εκάστοτε αεροδρομίου.

    Η πυραμίδα Ponzi

    Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Τον Απρίλιο του 2019 μέσω αποκλειστικών δηλώσεών της στο mononews.gr, η δικηγόρος του επιχειρηματία Νίκου Κοκλώνη, Καλυψώ Κοντογιάννη είχε προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε σχέσης με επενδυτικά σχήματα τύπου «πυραμίδας» (Ponzi).

    Εκείνη την εποχή είχαν δει το φως της δημοσιότητάς ρεπορτάζ στον ινδικό και τον ελληνικό Τύπο.

     Όπως ανέφερε μιλώντας στο mononews.gr η δικηγόρος Αθηνών Καλυψώ Κοντογιάννη, τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, Νίκος Κοκλώνης, είναι εμβρόντητοι με τα όσα δημοσιεύθηκαν, τα οποία χαρακτηρίζει άτοπα και άκαιρα.

    Αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India» που συνδέει δύο Έλληνες με τη σύσταση Ponzi scheme στην Ινδία, η κ. Κοντογιάννη υποστηρίζει ότι η εταιρεία η οποία αναφέρεται, και συγκεκριμένα η Drego Consultants Pvt Ltd, δεν έχει σχέση με την εταιρεία Drego Consultants Private Limited στην οποία συμμετέχουν τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, καθώς η τελευταία συστάθηκε το 2000 και όχι το το 2018 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία Global Inter Gold και την υποτιθέμενη επενδυτική της δραστηριότητα.

    Η εταιρεία Drego Consultants Private Limited δραστηριοποιείται εδώ και 19 χρόνια στην Ινδία ως εταιρεία consultancy, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, τονίζει η κ. Κοντογιάννη. Και διευκρινίζει ότι η ίδια και ο κ. Κοκλώνης συμμετέχουν στην εταιρεία τόσο ως επενδυτές όσο και στο διοικητικό της συμβούλιο.

    «Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοκλώνη από τον ταξιδιωτικό κλάδο, η εταιρεία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στους τομείς του hotel management και της ίδρυσης και ανάπτυξης τουριστικών γραφείων», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει άδεια παροχής επενδυτικών συμβουλών και δεν παρέχει κανενός είδους επενδυτική υπηρεσία.

    Επιπλέον, όπως διευκρινίζει, μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία καταγγελία εναντίον των ιδίων ή της εταιρείας.

    «Η ομάδα των δικηγόρων μας προσπαθεί να διαλευκάνει πώς προέκυψαν όλα αυτά», τονίζει η κ. Κοντογιάννη, η οποία ενημερώθηκε για το δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας σήμερα.

    Σε ερώτηση του mononews.gr για τη σύνδεση του δημοσιεύματος με τα ονόματα της ιδίας και του εντολέα της, δεδομένου ότι στο δημοσίευμα τα ονόματα που δίδονται είναι άλλα, η ίδια δηλώνει άγνοια.

    «Είναι γεγονός ότι ο κ. Νίκος Κοκλώνης έχει γίνει πολλές φορές στόχος χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος», τονίζει.

    Air Fast Tickets

    Όμως στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 οι πιστωτές του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου AirFastTickets που κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2016, κατήγαγαν την πρώτη τους νίκη.

    Η εταιρεία με ιδρυτή τον Νίκο Κοκλώνη, ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών, δηλαδή από την 30ή Ιουνίου 2014 κι έπειτα, προχώρησε σε «καταδολιευτικές δικαιοπραξίες», δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

    Ως εκ τούτου, ο σύνδικος πτώχευσης κατέθεσε αγωγή κατά της AirFastTickets που πούλησε τις δύο ιδιοκτησιών και κατά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Electronic advertising and management, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, που τις αγόρασε.

    Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση 3645/2020 έκανε, εν μέρει, δεκτή την αγωγή και ανακάλεσε τις δικαιοπραξίες, τις μεταβιβάσεις δηλαδή των δύο ακινήτων.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, βάσει του άρθρου 41 του Πτωχευτικού Κώδικα, «πράξεις του οφειλέτη που διενεργήθηκαν εντός του χρόνου που περιλαμβάνεται από την παύση των πληρωμών μέχρι την κήρυξη της πτώχευσης (ύποπτη περίοδος) και είναι επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών ανακαλούνται ή μπορούν να ανακληθούν».

    Κι αυτό προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκποίηση τους ως τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας.

    Οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε η AirFastTickets έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή λίγους μήνες αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς στάσης πληρωμών.

    Aφορούν μία ισόγεια κατοικία 63 τ.μ. και ένα διώροφο σπίτι, επιφάνειας 34 τ.μ. το κάθε επίπεδο, που βρίσκονται σε οικόπεδο 1,4 στρ. στην Ηλεία, όπως και διαμέρισμα 110 τ.μ. τρίτου ορόφου στον Πειραιά.

    Ωστόσο, το γεγονός ότι οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς παύσης πληρωμών είναι ένας μόνον από τους λόγους για τους οποίους οι πιστωτές ζήτησαν αυτές να ακυρωθούν.

    Στην AirFastTickets αντιπρόεδρος είχε οριστεί ο Δημήτρης Κοκλώνης (πατέρας του ιδρυτή της εταιρείας).

    Η αγοράστρια όμως των δύο ακινήτων, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, εκπροσωπείται από τη σύζυγο του Δημητρίου Κοκλώνη, Ερασμία.

    Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος της ΕΠΕ, Ερασμία Κοκλώνη, γνώριζε κατά το χρόνο διενέργειας των δικαιοπραξιών ότι η AirFastTickets είχε περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών, «λόγω της στενής προσωπικής της σχέσης με το νόμιμο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της τελευταίας Δημήτριο Κοκλώνη, ο οποίος τυγχάνει σύζυγός της».

    Πέραν όμως των παραπάνω, οι αγοραπωλησίες, που πραγματοποιήθηκαν την ύποπτη περίοδο, υπήρξαν επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών της εταιρείας, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

    Γιατί; Επειδή οι μεταβιβάσεις έγιναν σε τίμημα χαμηλότερο κατά 351.000 ευρώ, σε σχέση με την εμπορική αξία των ακινήτων.

    Όλα αυτά όταν το τίμημα ύψους 81.000 ευρώ από την πρώτη πώληση αποδόθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για οφειλή της AirFastTickets.

    Κι ενώ το τίμημα της πώλησης του δεύτερου ακινήτου ύψους 142 χιλ. ευρώ δεν προκύπτει- με έγγραφη απόδειξη της πωλήτριας- ότι καταβλήθηκε.

    Τα δύο ακίνητα αποτελούσαν τα μοναδικά, σημαντικής αξίας, περιουσιακά στοιχεία που διέθετε η AirfastTickets.

    Είναι ενδεικτικό ότι τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της έχουν ήδη εκποιηθεί για ποσό μόλις 30.000 ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση, η ανάκληση των αγοραπωλησιών των δύο ακινήτων δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την ικανοποίηση των πιστωτών, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ποσά ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, όπως έχει προκύψει μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεών τους.

    Εκτιμάται όμως, ότι οι οφειλές προς την αεροπορική αγορά είναι πολλαπλάσιες.

    Τέλη Ιουνίου 2014 η AirFastTickets αδυνατούσε να καταβάλει στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) τις εισπράξεις που όφειλε για την πώληση εισιτηρίων του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου 2014, ύψους 11 εκατ. ευρώ και, για το λόγο αυτό, η ΙΑΤΑ την έθεσε σε μόνιμο καθεστώς απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων (καθεστώς default).

    Είχε προηγηθεί η βράβευση της εταιρείας ως πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, με την AirFastTickets να φέρεται ότι έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα.

    Το βραβείο από το ΕΒΕΑ

    Στις 23 Ιουνίου του 2014 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) απένειμε στην AirFastTickets το βραβείο της πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα, αρχικά στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Ελλάδα, έφεραν την εταιρεία να έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα.

    Ως αποτέλεσμα, η διεθνής ένωση αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ), που εποπτεύει για λογαριασμό των αεροπορικών εταιρειών-μελών της τα πρακτορεία πώλησης εισιτηρίων, έθεσε σε καθεστώς default την AirFastTickets.

    Ετσι, η εταιρεία δεν μπορούσε να λειτουργεί ως διαπιστευμένο από την ΙΑΤΑ πρακτορείο πώλησης εισιτηρίων και θα έπρεπε να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους συνέχισης των πωλήσεών της εις βάρος του περιθωρίου κέρδους της.

    Η AirFastTickets εμφανιζόταν να αποτελεί μία από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, με τουλάχιστον 15 εκατ. πελάτες παγκοσμίως και τεράστια διαφημιστική παρουσία όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Αποποίηση Ευθύνης:

    Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.