• The Wiseman

    Η μεγάλη αυτοπεποίθηση του Ευτύχη Βασιλάκη της Aegean Air

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η εβδομάδα που ξεκινά έχει πλούσιο παρασκήνιο, κρύβει εκπλήξεις σε πολλαπλά μέτωπα και οι εξελίξεις θα αποτελέσουν βαρόμετρο για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία. Έχουμε και λέμε: 

    Ο Ρουμελιώτης, ο Στουρνάρας και οι απειλές…

    Σήμερα τα στελέχη της διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας μέσω των επιτελών του, έχει καλέσει τον πρόεδρο της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη για εξηγήσεις διότι υπάρχουν – όπως ισχυρίζεται η ΤτΕ – ισχυρές ενδείξεις ότι ο πρόεδρος δεν κάθεται στα αυγά του και παρεμβαίνει λές και είναι εκτελεστικός… Ο Ρουμελιώτης από την πλευρά του έχει περάσει στην επίθεση και απειλεί με νομικές κινήσεις με το επιχείρημα ότι οι κατηγορίες εις βάρος του συνιστούν πολιτική δίωξη. Κοινώς μύλος! 

    Ποιος θα βγει πρώτος ο Ευτύχης (Aegean Air) ή ο ΟΔΔΗΧ;

    Στα πηγαδάκια, στα καφέ και στα restaurants της Αράχωβας το στοίχημα μεταξύ των επιχειρηματιών – οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – ήταν το ποιος θα προλάβει να βγει πρώτος στις αγορές για δανεισμό: ο Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean ή το ελληνικό Δημόσιο;

    Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η έκδοση του 10ετούς ομολόγου είναι θέμα 24ώρων… Κι αυτό διότι ο Ευτύχης έχει προγραμματίσει την έκδοση ομολόγου των 200 εκατ. ευρώ αύριο (5 έως 7 Μαρτίου).

    Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν στο εταιρικό ομόλογο της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και δύο υπερεθνικοί οργανισμοί. Κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς σε όλες τις άλλες μεγάλες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων μόνο ένας υπερεθνικός οργανισμός είχε συμμετοχή.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Aegean Air κυκλοφορούσε με μεγάλη αυτοπεποίθηση τόσο στο χώρο του φόρουμ όσο και στα «δυνατά» τραπέζια της Αράχωβας. 

    Τους στέλνουν στον Στουρνάρα!

    Φαντάζομαι ότι δεν νιώθουν και πολύ καλά εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση του νέου πλαισίου της πρώτης κατοικίας στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΚΤ την Παρασκευή το βράδυ.

    Οι πιο σκληροί ήταν οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί! Μαθαίνω ότι τα νεύρα των κυβερνητικών τσιτώθηκαν όταν του μετέφεραν ότι πρέπει να πάνε στον Στουρνάρα και εφόσον εκείνος πει ότι το νέο πλαίσιο δεν δημιουργεί κεφαλαιακό πρόβλημα στις τράπεζες τότε ξαναμιλάνε! Καλό, έ;

    Χόρεψαν μέχρι πρωίας 

    Επιστρέφοντας στα του φόρουμ, μού μετέφεραν ότι το πάρτι που έγινε την Παρασκευή το βράδυ άφησε ιστορία. Ήταν όλοι εκεί, ήπιαν και χόρεψαν μέχρι πρωίας. Κυρίως οι επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Από κοντά και οι δημοσιογράφοι…

    Κρατήστε αυτό το όνομα

    Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο Λονδίνο για παρουσιάσεις σε επενδυτές. Το event το ανέλαβε μια μικρή, με μόλις 5 μήνες ζωής εταιρεία συμβούλων, η Glafka Capital.

    Επικεφαλής και μοναδικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο Πέτρος Μυλωνάς, ο οποίος έχει εργασθεί επί σειρά ετών στα χρηματοοικονομικά.

    Ήταν στην IBG από το 2003 έως το 2012 αλλά και στην LXM. Η στήλη πληροφορείται ότι η οργάνωση του event της τράπεζας Πειραιώς ήταν το πρώτο μεγάλο project που ανέλαβε η εταιρεία και σύντομα θα μάθουμε και τα επόμενα… 



    ΣΧΟΛΙΑ