• Ροή Ειδήσεων

    Οι κινήσεις του Χρήστου Μεγάλου και ποιος επιχειρηματίας έχασε 40 εκατ. € στις business

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι ζημιές του Τίτου

    Η οικογένεια του Τίτου Βασιλόπουλου και των αδελφών του έχει ταυτίσει το όνομά της με τα φάρμακα και τα μεγάλα deals. Οταν η εταιρεία της η Specifar, πουλήθηκε τον Μαιο του 20011 στη Watson Pharmaceuticals (νυν Αctavis), μία από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εμπορία και πώληση επώνυμων φαρμακευτικών προϊόντων, κάποιοι έκαναν λόγο για μια πολύ επικερδή συμφωνία, καθώς η πώληση έφερε κέρδη της τάξης των 400 εκατ. ευρώ cash συν ποσοστό επί των κερδών για τις πωλήσεις του σκευάσματος Esomeprazole – για το πεπτικό, γαστρεντερολογικό – τα πρώτα πέντε έτη με ανώτατο όριο 40 εκατ. ευρώ. Πωλητές ήταν (δείτε εδώ αναλυτικά το επίσημο έγγραφο της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) ο Τίτος Βασιλόπουλος του Περικλή και τα παιδιά του Περικλής και Ειρήνη , ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος του Περικλή και τα παιδιά του Ειρήνη και Πέτρος-Περικλής, ο Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος του Περικλή  και ο γιος του Γιώργος και ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος του Περικλή και ο γιός του Περικλής.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του 1960 η Specifar ήταν η πρώτη εταιρεία που διαφήμισε τα προϊόντα της στην τηλεόραση, με πρώτο και καλύτερο το Kalmol-D, την ασπιρίνη δηλαδή της εποχής εκείνης.

    Οταν η οικογένεια του Τίτου Βασιλόπουλου αποχώρησε από τα φάρμακα μπήκε στον ναυτιλιακό χώρο. 

    Όμως στους ναυτιλιακούς κύκλους λένε σήμερα οτι τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την οικογένεια η οποία εως τώρα φημολογείται οτι έχει χάσει 40 εως 50 εκατ. ευρώ στις business  των πλοίων. 

    Υπενθυμίζεται οτι ο Τίτος Βασιλόπουλος προ ετών (2012 η 2013) είχε μπει στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών και για την ακρίβεια του ΣΔΟΕ εξαιτίας των χρημάτων που είχε λάβει απο την πώληση της εταιρίας του!!! Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει οτι ο επιχειρηματίας ελέχθηκε αλλά όλα πήγαν καλά.  

    Ο Τίτος Βασιλόπουλος, δαπανώντας το 2013 η 2014 , το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αγόρασε ένα από τα ακίνητα-φιλέτα της Μυκόνου, το οποίο  ανήκε στον επιχειρηματία Νίκο Βογιατζόγλου. Πρόκειται για μία βίλα 10 υπνοδωματίων.

    Έπεισε τους επενδυτές ο Χρήστος Μεγάλου

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου βρέθηκε στο Λονδίνο και μαζί με τα υψηλόβαθμα στελέχη του παρουσίασαν τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας σε ένα κλειστό club επενδυτών. 

    Το lobbying είχε αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε και στο ταμπλώ του Χρηματιστηρίου. 

    Χθες, η μετοχή κατέγραψε άνοδο 23% ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές όλου του τραπεζικού κλάδου. 

    Το παρασκήνιο για τις TV-άδειες

    Την Δεύτερα θα ανοιχθεί η μία και μοναδική προσφορά για τηλεοπτική άδεια που κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

    Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή – κυριολεκτικά – κυβερνητικοί παράγοντες που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να πείσουν, δύο «φιλικά» προσκείμενους επιχειρηματίες, να μην αφήσουν τη διαδικασία να γίνει παράσταση για έναν! 

    Από τους δύο ο ένας που διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου προτίμησε να παραμείνει στο παρασκήνιο – όπως κινείται όλα τα χρόνια – και να μην εκτεθεί τόσο πολύ στα φώτα της δημοσιότητας. 

    Ο άλλος (που δεν του βγαίνουν τα εκδοτικά), όπως λένε οι συνομιλητές του – ενόψει εθνικών εκλογών – ρίχνει γέφυρες στην επόμενη κυβέρνηση… 

    Τι μας λες βρε Χαράλαμπε 

    Εντάξει, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν χιούμορ και διαφορετικά αίσθηση του χρόνου! 

    Του πήρε 10 μήνες του Χαράλαμπου (Γκότση) να επιβάλλει πρόστιμα και να βγάλει στην σέντρα του Κοτσολιούτσους. Ούτε έναν, ούτε πέντε αλλά δέκα μήνες! 

    Και αντι να ψιλο-κοκκινίζει μας είπε ότι η Επιτροπή ενήργησε σε «πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας ότι είναι σε θέση να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά και στις πλέον απαιτητικές υποθέσεις, κάτι που τεκμηριώνεται και από τη διεθνή εμπειρία»! 

    Μάλλον κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας… Δεν εξηγείται αλλιώς!  

    Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Βασίλης Φουρλής 

    Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας Βασίλης Φουρλής ετοίμαζε εδώ και καιρό την επέκτασή του στην αγορά ακινήτων με σκοπό να βγάλει λεφτά. 

    Έτσι, πήρε άδεια η εταιρεία του Trade Estates ΑΕΕΑΠ και με προίκα ακίνητα αξίας 175 εκατ ευρώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις αγορές εκτός και εκτός συνόρων. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ήδη βολιδοσκοπεί εμβληματικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

    Η Ελλάκτωρ στο Παρίσι

    Ιδιαίτερη θέρμη μαθαίνω ότι επεφύλαξαν χθες οι επενδυτές στα στελέχη της Ελλάκτωρ στο Παρίσι. Ο όμιλος αποκτά επαφή με τους επενδυτές αφήνοντας πίσω τους τις ανοικτές πληγές. 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ