• The Wiseman

    Η έκθεση ιδεών της Ράνιας Αικατερινάρη του Υπερταμείου

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η έκθεση ιδεών της κυρίας Αικατερινάρη

    «Ποτέ τόσες πολλές σελίδες δεν είχαν τόση λίγη ουσία» υποστήριζαν χθες στελέχη της αγορές με αφορμή το «στρατηγικό σχέδιο» των 270 σελίδων που δημοσιοποίησε το υπερταμείο, δηλαδή η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, όπου θέση διευθύνουσας συμβούλου έχει η κυρία Ράνια Αικατερινάρη. 

    Οι ίδιοι εξέφραζαν την απορία τους για τα απαρχαιωμένα στοιχεία (του 2016) στα οποία βασίστηκε το «στρατηγικό σχέδιο» και για τους λόγους που δεν αναφέρονται τα δάνεια στον πίνακα (σελίδα 101) με τα συνοπτικά στοιχεία των ΔΕΚΟ που ελέγχει.

    Αν αναφέρονταν αναλυτικά τα δάνεια θα διαπιστώναμε πως το υπερταμείο έχει φορτωθεί «με το καλημέρα» δανεισμό που αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ!

    Μόνο τα δάνεια της ΔΕΗ κινούνται κοντά στα 5 δισ. ευρώ εξάλλου.

    Η στήλη χαίρεται που στην ανακοίνωση του υπερταμείου ξεκαθαρίζεται η τύχη του συγκροτήματος του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) που είναι εσχάτως στην επικαιρότητα και επιβεβαιώνει αυτό που γράφαμε.

    Έτσι, μάθαμε κι επισήμως πως το ΟΑΚΑ «θα μεταφερθεί στον Yπερταμείο εφόσον μετατραπεί σε κεφαλαιουχική εταιρεία».

    Δηλαδή μπορεί και να μη μεταφερθείΜεταξύ των άλλων το Στρατηγικό Σχέδιο προβλέπει καπέλωμα του ΤΑΙΠΕΔ.

    Το τελευταίο δεν φαίνεται να έκανε καλά τη δουλειά του, ειδικά σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων.  Επί διοικήσεως Πιτσιόρλα για να ακριβολογούμε και να μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Κάποιοι κέρδισαν διπλά.

    Είχαν συμβάσεις έργου με το ΤΑΙΠΕΔ και μετά έγιναν σύμβουλοι σε εταιρείες που αποκρατικοποιήθηκαν.  Ξέρει ο Στέργιος.

    Και κάτι ακόμα.

    Επειδή το Σχέδιο αναφέρεται συχνά σε αξιολόγηση των διοικήσεων και σε αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων στις ΔΕΚΟ εκείνη η απίθανη διοίκηση του ΟΑΣΑ και ο businesman-δημοσιογράφος, που απασχολεί, θα πάνε σπίτι τους ή όχι;

    Γιατί ο Απρίλιος φεύγει…

    Ποια 200 εκατομμύρια;

    Στην αγορά ακινήτων υποστηρίζουν πως το επενδυτικό όχημα (GRECO) που επικράτησε με πολύ μεγάλη προσφορά στο διαγωνισμό για την απόκτηση του ακινήτου της Λεωφόρου Κηφισιάς που στεγάζει την Wind Hellas θα πάρει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.

    Όπως εξηγούν, «και η Εθνική Leasing, που πώλησε το ακίνητο επιδίωκε τη χορήγηση δανείου από την τράπεζα και οι επενδυτές φαίνεται πως δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια».

    Πάντως κύκλοι του επενδυτικού σχήματος υποστήριζαν πως «έχουν έτοιμα» περί τα 200 εκατ. ευρώ που θα επενδυθούν στην ελληνική αγορά ακινήτων.

    Παράγοντες του ελληνικού real estate θεωρούν, όμως, πως κατέθεσαν τόσο μεγάλη προσφορά για το συγκρότημα που μισθώνει η Wind Hellas γιατί το «ήθελαν ως κράχτη προκειμένου να συγκεντρώσουν πρόσθετα κεφάλαια».

    Οι ίδιοι εκτιμούν πως πρόκειται για ελληνικά κεφάλαια τα οποία «λιμνάζουν» σε ελβετικές τράπεζες και αναζητούν καλύτερες αποδόσεις στη χώρα μας. Διαχειριστής του fund είναι η Dromeus Capital.

    Ξεχάστηκε και του πήραν το εργοστάσιο!

    Έμπλεξε ο άνθρωπος (Θεόδωρος Τζώρτζης) με τα μεγάλα σχέδια (βλέπε MIG) και ξέχασε πως η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του είχε ένα εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

    Χθες ενημερώθηκαν οι ατυχήσαντες μικρομέτοχοι της Alco πως «επεβλήθη κατάσχεση της Τραπέζης Πειραιώς επί του εργοστασιακού ακινήτου της Εταιρείας, ευρισκομένου εις την θέση Κύριλλο Ασπροπύργου δια επιτασσόμενο ποσό 3.000.000 ευρώ έναντι οφειλής ύψους 13.518.071,90 ευρώ».

    Τι να τα κάνεις, εξάλλου, τα εργοστάσια όταν ετοιμάζεσαι για στρατηγικές κινήσεις άλλου τύπου;

    Και ο ΟΤΕ στη διεκδίκηση σύμβασης 450 εκατ. για τα διόδια

    Ο ΟΤΕ καθώς και κάποιοι άλλοι από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς περιλαμβάνονται, όπως πληροφορείται η στήλη, στους διεκδικητές της μεγάλης σύμβασης των 450 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση του νέου δορυφορικού συστήματος διοδίων στους οδικούς άξονες.

    Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το μεγαλύτερο έργο τεχνολογίας που έχει προκηρυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα θα γίνει σήμερα και αναμένεται συνωστισμός!

    Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι εργολάβοι, παγκόσμιοι παίκτες με εξειδίκευση στη διαχείριση τέτοιων συστημάτων και ελληνικές εταιρείες πληροφορικής έχουν σχηματίσει κοινοπραξίες.

    Η μάχη θα είναι σκληρή και, όπως φαίνεται, θα κρατήσει μήνες.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ