• Η δηλητηριώδης ατάκα του Ψάλτη της Alpha Bank, όλη η αλήθεια για το Helicon και την ΔΕΗ, ο συγγραφέας έκπληξη και ένα juicy κουίζ

    Τι περιμένει το Μέγαρο Μαξίμου Τα sms μας τελειώνουν την Παρασκευή, ο τουρισμός ανοίγει, η αγορά θα μπει σε κανονική λειτουργία και στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για να υποδεχθούν από το καλοκαίρι και μετά μπαράζ ξένων επενδύσεων. Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι τα επενδυτικά σχέδια πέφτουν βροχή και στο Μέγαρο Μαξίμου μάλλον πρέπει […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Τι περιμένει το Μέγαρο Μαξίμου

    Τα sms μας τελειώνουν την Παρασκευή, ο τουρισμός ανοίγει, η αγορά θα μπει σε κανονική λειτουργία και στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για να υποδεχθούν από το καλοκαίρι και μετά μπαράζ ξένων επενδύσεων.

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι τα επενδυτικά σχέδια πέφτουν βροχή και στο Μέγαρο Μαξίμου μάλλον πρέπει να ενισχύσουν την ομάδα που ασχολείται με τις επενδύσεις.

    Τα ελληνικά assets με αιχμή την ενέργεια υπόσχονται τρελά κέρδη, ωστόσο αυτό που κερδίζει τις τελευταίες εβδομάδες σε έμπρακτο όπως μου μετέφεραν ενδιαφέρον από τους ξένους είναι τα logistics.

    Εξ ου και στους διαδρόμους του Μεγάρου λένε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στο τέλος του έτους θα μας εκπλήξει όλους ευχάριστα.

    Τα 70 εκατ. ευρώ του CVC στην Εθνική Ασφαλιστική

    Λοιπόν, οι επιτελείς του αμερικανικού fund CVC πληροφορούμαι ότι έπαθαν σοκ με τα πληροφοριακά συστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Διαπίστωσαν ο Άλεξ Φωτακίδης και η ομάδα του ότι η μεγαλύτερη και αν δεν με γελά η μνήμη μου και αρχαιότερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, παραμένει αρχαία όσον αφορά το ψηφιακό της σύστημα.

    Ούτε στην πρώην σοβιετικές χώρες τέτοια παρακμή.

    Η εταιρεία έχει 5-6 συστήματα τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και μοιάζουν περισσότερο με χειροκίνητες υπηρεσίες παρά για σύγχρονες ευθυγραμμισμένες με την ψηφιακή εποχή.

    Και επειδή αυτά αποτελούν για το CVC history, ο Φωτακίδης και η ομάδα του πήραν εντολή να τα αλλάξουν όλα και να επενδύσουν 70 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας.

    Εξελίξεις, όμως, δρομολογούνται και θα φανούν σε βάθος ενός έτους και στο μέτωπο της Vivartia όπου το CVC μαθαίνω ότι θέλει να σπρώξει την εταιρεία, κυρίως τα προϊόντα της προς τις ξένες αγορές, μέσα από συνέργειες με τοπικούς partners.

    Bασίλης Ψάλτης: «Με δικές μας δυνάμεις»

    Η στήλη ακούγοντας τον διευθύνοντα σύμβουλος της Alpha Bank στην ομιλία του στο φόρουμ των Δελφών κράτησε την εξής ατάκα: «Εμείς ότι έχουμε κάνει προς την κατεύθυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το έχουμε κάνει με δικές μας δυνάμεις».

    Προφανώς ο CEO της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 θέλει να τονίσει ότι όσα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί είτε μέσω πωλήσεων είτε μέσω της μεγάλης τιτλοποίησης των 10,6 δις ευρώ, το γνωστό ως project Galaxy, έγιναν χωρίς απορρόφηση εταιρειών, χωρίς αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και οι επιπτώσεις της τιτλοποίησης στα κεφάλαια στηρίχθηκαν στην κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

    Ο CEO επιμένει πως κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις επόμενες ανακοινωμένες και μη τιτλοποιήσεις.

    Ο ασταμάτητος mr BC Partners

    Ο manager Νίκος Σταθόπουλος έχει αποδείξει έως σήμερα ότι ξέρει να παίζει μπάλα…

    Στην υπόθεση της Forthnet πήρε το μαγαζί, το καθάρισε από τις αμαρτίες του παρελθόντος εν μία νυκτί και πλέον αναζητά ευκαιρίες σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε και ο ίδιος.

    Η στήλη ακούει ότι ο mr BC έχει στα σκαριά μια σειρά από επενδυτικά projects και τους επόμενους μήνες θα μας ανακοινώσει πράγματα.

    Όσο για την Forthnet διοικείται όπως μαθαίνω κανονικά και όχι όπως στο παρελθόν που μόνο ο πρώην CEO ήξερε τι γινόταν στο ταμείο και πως σιγά-σιγά παίρνει πίσω συνδρομητές που είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της επενδυτικής απραξίας που χαρακτήριζε την προηγούμενη διοίκηση.

    Ο Καλλιτσάντσης συγγραφέας 

    «Δεν φοβάμαι ότι το βιβλίο θα προκαλέσει αντιδράσεις. Εκείνο που φοβάμαι είναι μήπως δεν προκαλέσει αντιδράσεις» είχε πει η διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέας Flannery O’Connor.

    Κατά μια άποψη ο τέως CEO της Ελλάκτωρ,  Αναστάσιος Καλλιτσάντσης έγινε συγγραφέας προφανώς για να προκαλέσει αντιδράσεις.

    Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του κάθε συγγραφέα.  

    Όπως πληροφορούμαι, λοιπόν ο Τάσος Καλλιτσάντσης ολοκλήρωσε την συγγραφή βιβλίου, στο οποίο εξιστορεί το τι έγινε στον όμιλο την προηγούμενη τριετία που μας πέρασε, δηλαδή κατά την διάρκεια της διοίκησης του.

    Μου λένε όσοι «έχουν ρίξει μια ματιά» ότι δεν κατηγορεί κανένα, απλά παρουσιάζει την δική του εκδοχή.

    Τώρα εδώ που τα λέμε ποιον να κατηγορήσει όταν ο ίδιος διοικούσε.

    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θα αναφέρεται εκτενώς ποια ήταν η κατάσταση που παρέλαβε το 2018, ως επικεφαλής της εταιρείας από την προηγούμενη διοίκηση Μπόμπολα – Κούτρα.

    Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε 200 αντίτυπα και το έχει μοιράσει σε φίλους του να το διαβάσουν.

    Προσέξτε. Σε 200 φίλους του.

    Άρα στους δικούς του ανθρώπους.

    Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα το διαβάσει και κάποιος δημοσιογράφος ο οποίος βέβαια θα το αναπαράγει…

    To Helicon και η ΔΕΗ

    Το Helicon Investments είναι ένα fund που ιδρύθηκε το 2020 στην Ιταλία.

    Εχει κεφάλαια περίπου 800 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ όμως στην Ελλάδα είναι πολύ ενεργό.

    Ο Μιλανέζος επικεφαλής του έχει ως τώρα επενδύσει σημαντικά λεφτά στην ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 , στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 , στην Lamda Development και στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02.

    Όμως την Δευτέρα φήμες έκαναν τον «γύρο» της αγοράς ότι το Helicon, ρευστοποιεί μέρος των θέσεων που είχε στην ΔΕΗ.

    Οι φήμες αυτές δεν έχουν καμιά υπόσταση μαθαίνει η στήλη αρμοδίως.

    Αντίθετα μάλιστα την προηγούμενη Δευτέρα έγιναν και λιγοστές αγορές.

    Το Helikon διατηρεί την θέση του μέσω δυο ξεχωριστών funds κατέχοντας συνολικά το 7% των μετοχών της ΔΕΗ.

    To ένα είναι το Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV.

    Κουίζ:

    Το μαγαζί είναι μικρό αλλά ακούω πως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών που ξαφνικά είδαν πως το μικρό αυτό asset καθαρό θα μπορεί να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι.

    Δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι η μάχη που γίνεται στο παρασκήνιο είναι τόσο μεγάλη που δεν θα το περίμενε κανείς για το μαγαζάκι.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.