• The Wiseman

    Οι «αμαζόνες» του Στουρνάρα, ποιοι τραπεζίτες θα μάθουν ιταλικά και οι νέες business του Βασίλη Μηλιώνη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Folli Follie: Γιατί τον Σεπτέμβριο;

    Η στήλη έχει ασχοληθεί πολλάκις με την υπόθεση της Folli Follie όχι γιατί έχει κάποια εμμονή αλλά δεν μπορεί ακόμη και σήμερα να κατανοήσει πως λειτουργεί το σύστημα, εν προκειμένω, το δικαστικό και ακόμη και τώρα η ακρόαση των βασικών υπευθύνων – αναφέρομαι στον Δημήτρη, τον Τζώρτζη και την Καιτούλα – θα γίνει τον Σεπτέμβριο…

    Θα μου πείτε πρέπει να προετοιμαστούν επιστρατεύοντας όλα τα νομικά επιχειρήματα…

    Είναι μια λογική εξήγηση.

    Βέβαια, το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από 26 μήνες και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι, παρά τις βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Αυτά βλέπουν και άλλοι επιτήδειοι και τους ανοίγει η όρεξη…

    Το τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο η στήλη δεν μπορεί να το γνωρίζει, ωστόσο ελπίζει να δοθεί ένα τέλος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών.

    Έως τότε είναι βέβαιο ότι ο Τζώρτζης θα κάνει πολύ ωραίες διακοπές. Μου λένε ότι το ΣΚ ήταν στην Τζια με φίλους του.

    Οι Ιταλοί specialisti των NPL`s

    Ιταλική… γωνιά τείνει να γίνει η δευτερογενής αγοράς διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.

    Μετά το deal της Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 με την doValue, οι πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg, αναφέρουν ότι δύο ιταλικοί διαχειριστές, το Cerved Group και ο όμιλος Credito Fondiario σε κοινοπραξία με το fund Elliot έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy – των 10 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων  της Alpha Bank.

    Μάλιστα, το Credito Fondiario, που εδρεύει  εξειδικεύεται στην διαχείριση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και χρεών από γραμμές leasing.

    Η Alpha αναμένει, εντός των επόμενων ημερών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για την τιτλοποίηση από τον οίκο DBRS, προκειμένου να προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής.

    Η στήλη πληροφορείται ότι φαβορί για το deal θεωρείται η Bain Capital και η Pimco, ωστόσο οι Ιταλοί έχουν απέδειξαν στο deal με την Eurobank ότι ξέρουν να κάνουν business… Με τόσους Ιταλούς βλέπω τους επικεφαλής των εταιρειών διαχείρισης – τον πρόεδρο της doValue Greece Θόδωρο Καλαντώνη σίγουρα, με τα στελέχη της Alpha Bank θα φανεί καθώς η κούρσα μόλις ξεκίνησε – να αρχίζουν εντατικά μαθήματα ιταλικών!

    Οι νέες business του Βασίλη

    Ακίνητα πολυτελείας που απευθύνονται σε ελληνικό αλλά και ξένο κοινό.

    Αυτές είναι οι νέες business του Βασίλη Μηλιώνη,  και τώρα δραστηριοποιείται στους τομείς του real estate και του τουρισμού, με ναυαρχίδα -σε πρώτη φάση- τη νέα επένδυση για το Filia Estate, ύψους 16 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, που περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή της Αυγενικής και του Βενεράτου στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

    H Filia Development IKE, με διαχειριστή τον Β. Μηλιώνη, δημιουργήθηκε το 2018, μετεξελίχθηκε σε Filia Investments και έχει έδρα το Νέο Ψυχικό.

    Για αυτό και ο ιδρυτής της είναι τακτικός θαμώνας του resto Nolita, για τους παλαιούς και μυημένους πρώην Deals!

    Ο Βασίλης Μηλιώνης να σημειωθεί ότι έχει αθωωθεί αμετάκλητα από όλες τις παλαιές υποθέσεις που τον ταλαιπωρούσαν.

    Η Κατερίνα, η Καρολίνα και ο διοικητής

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε αφού πλέον θα παραμείνει για ακόμη 6 χρόνια στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας να συμμορφώσει το… μαγαζί (με τις τελευταίες αποκαλύψεις έχει χρωματιστεί αρνητικά η λέξη…).

    Θα συνεργαστεί λοιπόν με την διεθνή εταιρεία συμβούλων Korn Ferry.

    Τα γραφεία της Korn Ferry στην Αθήνα είναι αρμόδια για τις business του ομίλου στην νοτιοανατολική Ευρώπη και το διοικούν δύο κυρίες: η CEO Κατερίνα Διαμαντοπούλου γνωστή και δραστήρια manager και η Caroline (Καρολίνα) Close, η οποία ασκεί καθήκοντα διευθύντριας και μιλά άπταιστα ελληνικά καθώς έχει και ελληνικές ρίζες.

    Οι κυρίες, λοιπόν, θα περάσουν από κόσκινο τις οργανωτικές δομές της τράπεζας και θα εισηγηθούν στον Γιάννη τις απαραίτητες αλλαγές, με αιχμή την προσαρμογή της ΤτΕ στην νέα εποχή…



    ΣΧΟΛΙΑ