• Η επιτυχία Γεωργακόπουλου (Intrum), η… καβάτζα του Οδυσσέα, η ανάσα Σταϊκούρα και το μήνυμα της Άνγκελα

    Η λαϊκή σοφία δεν πέφτει εν τέλει ποτέ έξω… Και αναφέρομαι στην παροιμία «κάθε θαύμα τρεις ημέρες»…

    image

    Intrum Hellas: Τελικά, δηλώνουν ικανοποιημένοι

    Η λαϊκή σοφία δεν πέφτει εν τέλει ποτέ έξω… Και αναφέρομαι στην παροιμία «κάθε θαύμα τρεις ημέρες». Η στήλη δεν το γύρισε στις σοφιστείες, αλλά η παροιμία ταιριάζει γάντι με το τι συμβαίνει σήμερα στην Intrum Hellas και το πώς είναι το εργασιακό κλίμα στην εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων σε σχέση με το επαναστατικό έργο που είχαν σηκώσει το φθινόπωρο οι εργατοπατέρες των τραπεζοϋπαλλήλων.

    Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι στην έρευνα που πραγματοποίησε ο σουηδικός όμιλος Intrum σε όλους τους εργαζόμενους των θυγατρικών του ανά την υφήλιο, τα αποτελέσματα στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακά… Το 86% των εργαζόμενων της Intrum Hellas δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένο από το μάνατζμεντ της εταιρείας. Για μια ακόμη φορά οι εργατοπατέρες αποδείχθηκε πως λειτουργούν με μικροκομματικά κίνητρα και προσωπικές ατζέντες…

    Μιας και το management, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γεωργακόπουλο, έστρωσε το εργασιακό κλίμα, μαθαίνω πως πλέον έχει φουλάρει τις μηχανές και, πέραν του day by day, συμβάλλει καθοριστικά στον μετασχηματισμό του Ομίλου, τρέχει την διαχείριση του χαρτοφυλακίου Αeolus που αποκτήθηκε από PQH (σχεδόν 250 υποθέσεις), στηρίζει τις τιτλοποιήσεις της Πειραιώς, προετοιμάζει την REO servicer που ξεκινά το φθινόπωρο με τα ακίνητα της τράπεζας Πειραιώς κλπ. Όπως μαθαίνω η εταιρεία θέλει να παίξει δυνατή μπάλα στην αγορά και ετοιμάζει εκπλήξεις…

    Η καβάτζα του Οδυσσέα και οι επενδύσεις-στόχοι

    Ο ισχυρός manager της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αποφάσισε να κρατήσει από το ομολογιακό δάνειο των 320 εκατ ευρώ που στοχεύει να αντλήσει το τριήμερο 15-18 Ιουλίου η εταιρεία, 43,8 εκατ ευρώ για κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, τόκων και χρηματοοικονομικών εξόδων της επιχείρησης.

    Επίσης, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι 63 εκατ. ευρώ από το επικείμενο ομολογιακό θα χρηματοδοτήσουν την ανέγερση 2 εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό: ένα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και ένα στον χερσαίο χώρο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

    Υπάρχουν όμως στα σκαριά και άλλα επενδυτικά σχέδια, καθώς 25 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν εντός 3 ετών για νέες επενδύσεις της Lamda στην Ελλάδα στους τομείς ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων όπως, ενδεικτικά, εμπορικών κέντρων, κτιρίων γραφείων και μαρινών, μέσω απόκτησης μετοχών άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω τομείς ή/και μέσω συμμετοχής σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

    Ηχηρή πτώχευση

    Η πανδημία αφήνει πίσω της ερείπια. Ο λόγος για την ιστορική εταιρεία ενδυμάτων Brooks Brothers, η οποία κήρυξε πτώχευση

    H είδηση δεν προκάλεσε σοκ και αιφνιδιασμό στους χρηματιστές της Wall Street, ωστόσο καταδεικνύει το βάθος της οικονομικής ζημιάς που προκαλεί η πανδημία της Covid-19.

    Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά αγοραστή, καθώς το «βιογραφικό» της είναι ιδιαίτερα βαρύ μιας και έχει ντύσει, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερους από 40 προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Το μήνυμα της Άνγκελα

    Όσο πλησιάζει η 17η Ιουλίου, οπότε και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν δια ζώσης μετά από αρκετούς μήνες με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης, τόσο πυκνώνουν οι ζυμώσεις αλλά και τα μηνύματα που εκτοξεύονται από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους βόρειους που θέλουν τα κεφάλαια να δοθούν κατά ένα μέρος με την μορφή δανείων και τους νότιους που πιέζουν για επιχορηγήσεις. Βέβαια, στη μέση είναι η Γερμανία, η οποία όπως πάντα θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε εχθές το μήνυμα: «Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο. Χρειαζόμαστε συμβιβασμούς»…

    Η ανακούφιση Σταϊκούρα

    Τα μαντάτα από τις Βρυξέλλες ότι η ρήτρα διαφυγής θα συνεχίσει και το 2021 προκάλεσαν ανακούφιση στον ένοικο του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Κι αυτό διότι είναι αλλιώς να ξέρεις πως για τους επόμενους 18 μήνες έχει απόλυτη δημοσιονομική ελευθερία κι αλλιώς να φοβάσαι ότι θα του ξανάρθει το 2021 ο στόχος για πρωτογενής πλεόνασμα 3,5% στο κεφάλι. Οπότε μετά από αυτό το ευχάριστο μαντάτο ο Λαμιώτης υπουργός ετοιμάζει τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.