• Η υπομονή του Mr Kassiopi, ο απλωμένος «τραχανάς» του Μυλωνά, τι συμβαίνει (;) με τη «Μεγάλη Βρεταννία» και η σωστή manager Αλεξία

    Η υπομονή του mr Kassiopi Μεταξύ σφύρας και άκμονος πέρασε το τουριστικό επενδυτικό project που ετοιμάζει το NCH Capital στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Μετά από χρόνιες καθυστερήσεις, τρικλοποδιές από τους διάσημους γείτονες όπως ο λόρδος Jacob Rothschild που αντιτάχθηκε όσο μπορούσε στην κατασκευή του τουριστικού χωριού υψηλών προδιαγραφών με το επιχείρημα ότι θα χαλούσε το τοπίο, το project πήρε εμπρός και το Σάββατο 11 Ιουλίου […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Η υπομονή του mr Kassiopi

    Μεταξύ σφύρας και άκμονος πέρασε το τουριστικό επενδυτικό project που ετοιμάζει το NCH Capital στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Μετά από χρόνιες καθυστερήσεις, τρικλοποδιές από τους διάσημους γείτονες όπως ο λόρδος Jacob Rothschild που αντιτάχθηκε όσο μπορούσε στην κατασκευή του τουριστικού χωριού υψηλών προδιαγραφών με το επιχείρημα ότι θα χαλούσε το τοπίο, το project πήρε εμπρός και το Σάββατο 11 Ιουλίου ο Κυριάκος θα παραστεί στα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών.

    Στο μεταξύ εδώ και κάποιες ημέρες οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά και πληροφορούμαι ότι ο επικεφαλής του NCH Capital Ανδρέας Σάντης ασχολείται επισταμένως τόσο με την τελετή όσο και με το εγχείρημα αυτό καθ` αυτό με στόχο η  επένδυση να ξεπεράσει τα 120 εκατ ευρώ.

    Εξάλλου, ο ίδιος βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση έναντι των μετόχων του fund προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη ελληνική γραφειοκρατία και «απέχθεια» προς τις επενδύσεις…

    Να σας αποκαλύψω ότι πλην των βιλών και του 5αστερου ξενοδοχείου θα κατασκευαστεί και μαρίνα 60 θέσεων.

    Έχει πάρει φωτιά ο Άδωνις

    Η στήλη οφείλει να αναγνωρίσει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει πάρει φωτιά… Θα σταθώ στο τελευταίο σχόλιό του στο twitter που αφορά στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του εργοστασίου της πάλαι ποτέ Shelman, νυν Alpha Wood, στην ΒΙ.ΠΕ της Κομοτηνής.

    Ο Άδωνις, λοιπόν, αποκάλυψε ότι η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ξυλείας θα εγκατασταθεί εκ νέου στην ΒΙ.ΠΕ. Μαθαίνω ότι η διοίκηση της AlphaWood το σκέφτεται σοβαρά και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες αναγνωριστικές στην περιοχή. Το tweet του Άδωνι έδωσε τον τόνο.

    «Βούληση του Πρωθυπουργού και δική μου είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου και μάλιστα σύντομα»…

    Ο απλωμένος «τραχανάς» του Μυλωνά

    Δύο «καυτά» μέτωπα έχει ανοίξει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -0,85% 7,01  Παύλος Μυλωνάς: τις συνομιλίες με το CVC για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής και το πακετάρισμα των 6 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία υπό τον κωδικό «Frontier» θα τιτλοποιηθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

    Και τα δύο, κυρίως η Εθνική Ασφαλιστική, προκαλούν την προσοχή της αγοράς και η στήλη πληροφορείται ότι για το Frontier αναμένεται να δοθεί μάχη από τα ξένα funds αρκεί η δουλειά να γίνει γρήγορα και να μην συμπέσει με τυχόν δεύτερο κύμα πανδημίας.

    Πότε θα ανοίξει η Μεγάλη Βρεταννία;

    Φθάνουμε αισίως προς το τέλος του πρώτου 10 ημέρου του Ιουλίου και όλοι αναρωτιούνται, και δη οι θαμώνες του κέντρου της Αθήνας, πότε θα ανοίξει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Είναι γεγονός ότι η πρωτεύουσα δεν έχει τουρισμό, ωστόσο πρόκειται για εμβληματικό ξενοδοχείο, με μακρά παράδοση που θα έπρεπε να είναι ανοικτό…

    Η στήλη πληροφορείται ότι μετά τις 15 Ιουλίου όταν θα ανοίξουν και τα σύνορα με το United Kingdom θα υπάρξουν εξελίξεις.

    Covid-19: Κακά μαντάτα από το Ισραήλ

    Κι ενώ το καλοκαίρι είναι εδώ, η τουριστική σεζόν αρχίζει κάπως να κινείται, γύρω μας γίνεται λίγο της τρελής με τον covid-19. Μετά την Σερβία, ήρθε εχθές η είδηση ότι το Ισραήλ κλείνει εκ νέου μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων…

    Η σωστή business woman

    Ο λόγος για την Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία τους τελευταίους μήνες δίνει το σωστό παράδειγμα επιχειρηματία, ιδιοκτήτη.

    Όπως λένε στην αγορά η  εταιρεία της, η AIA RELATE, δεν έθεσε κανέναν – κανέναν όμως / εργαζόμενο σε αναστολή, δεν μείωσε μισθούς και δεν δημιούργησε καμία ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Κι αυτό σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για εταιρείες δημοσίων σχέσεων, marketing και συναφών εργασιών, που οι δουλειές έχουν υποχωρήσει στο ναδίρ.

    Εξάλλου, η στάση της Αλεξίας δεν εξέπληξε όσους συνεργάζονται μαζί της καθώς έχει αποδείξει ότι ανήκει στην κατηγορία των αφεντικών που εργάζονται πολλές ώρες και δεν βολεύονται στην καρέκλα των επιχειρηματία και στην κληρονομιά του επωνύμου της.

    Ο ανασχηματισμός στα οικονομικά υπουργεία

    Τις τελευταίες ημέρες μου λένε ότι στον ανασχηματισμό που θα γίνει το αργότερο σε 7/8 ημέρες θα αναλάβει υπουργικό θώκο και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Επίσης  εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί και ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης.