• The Wiseman

    H επανεμφάνιση του Γιώργου Μπατατούδη στο Gaspar (4 φωτό)

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Στον αστερισμό της Novartis και του ομολόγου: Εκτός από τους υπουργούς και τους… πρωθυπουργούς, τα ονόματα των οποίων κυκλοφορούν από χθες το απόγευμα, στην αγορά αναζητούν και τα πρώην στελέχη της Novartis που εμπλέκονται στην ιστορία που αναμένεται να κορυφωθεί αυτές τις ημέρες. Αναρωτιούνται αν θα έχει περιπέτειες και ένα πρώην στέλεχος που σήμερα έχει ρόλο στην προσπάθεια εξυγίανσης υπερδανεισμένης επιχείρησης της περιφέρειας. Εχθές έγινε γνωστό πως ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του συγκεκριμένου στελέχους από τη χώρα. Καλά ξεμπερδέματα! Όσο για το ομόλογο, θα αποτελέσει ευκαιρία για νέους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. Και δεν έχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες οι άνθρωποι.

    H επανεμφάνιση του Γιώργου Μπατατούδη (4 φωτό)

    Οι παλαιότεροι από εσάς σίγουρα θυμάστε τον Γιώργο Μπατατούδη. Το επιχειρηματία από τον Έβρο που το άστρο του έλαμψε την δεκαετία του 1990 αλλά στην συνέχεια έσβησε όπως άλλωστε όλοι  οι διάττοντες αστέρες . Λίγο μετά το 2010 συνελήφθη για χρέη ενώ το όνομα του περιλαμβάνεται ακόμα και σήμερα στους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου. Ο Μπατμαν για τους φίλους ήταν εδώ και χρόνια εξαφανισμένος. Όμως εμφανίστηκε ξαφνικά. Φίλος της στήλης τον φωτογράφησε το προηγούμενο Σάββατο στο Gaspar στο Ψυχικό.

    Γιώργος Μπατατούδης
    Γιώργος Μπατατούδης
    Γιώργος Μπατατούδης
    Γιώργος Μπατατούδης

     

    Το… βάζο και η ελληνική αγορά ακινήτων

    Η φτώχεια της αγοράς real estate περιγράφεται από κάποια στελέχη με το γνωστό ανέκδοτο με το βάζο! Ο Δημήτρης, που λέτε, επισκέπτεται το φίλο του τον Κώστα και βλέπει στο τραπέζι ένα βάζο που του τραβάει την προσοχή. «Το θέλω, πες μου πόσο κάνει;» λέει στον Κώστα. «Δε μπορώ, έχει συναισθηματική αξία για μένα», απαντά ο Κώστας και τα παζάρια συνεχίζονται μέχρι που – για ένα πολύ σημαντικό ποσό – ο Δημήτρης φεύγει με το βάζο!

    Την επόμενη εβδομάδα, ο Κώστας σπεύδει κλαίγοντας στο σπίτι του Δημήτρη, πληρώνει τα διπλά γιατί «είδε τη μάνα του στον ύπνο του» και παίρνει πίσω το βάζο. Ο Δημήτρης επανέρχεται με νέα αντιπρόταση, παίρνει το βάζο, κ.ο.κ.

    Κάποια στιγμή, όμως, όταν ο Κώστας πάει πάλι για το βάζο, ανακαλύπτει πως το Δημήτρης το έχει πωλήσει σε άλλον. «Κρίμα», του λέει, «ένα βάζο είχαμε και βγάζαμε κάποια λεφτά και πήγες και το πούλησες!».

    Κάπως έτσι κινείται και η ελληνική αγορά ακινήτων. Τα ίδια «βάζα» πάνε από εταιρεία σε εταιρεία αφού καινούργια παραγωγή κτιρίων δεν υπάρχει!

    Σκληρά παζάρια για το Πάτρα – Πύργος

    Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ώστε να μην τιναχθούν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργο βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε εξέλιξη με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, παραγόντων του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπως ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κώστας Μακέδος, και οι διοικήσεις κατασκευαστικών ομίλων όπως η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τα παζάρια αφορούν τις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του οδικού άξονα στις οποίες είχε μειοδοτήσει, με τεράστιες εκπτώσεις, άνω του 50%, ο όμιλος του Χρήστου Καλογρίτσα.

    Τώρα διαπιστώνουν πως ο όμιλος του γνωστού εργολάβου δεν μπορεί να προχωρήσει τα τέσσερα έργα, που είναι συνολικού προϋπολογισμού 247 εκατ. ευρώ και έχει υποσχεθεί πως θα τα κατασκευάσει με 100 εκατομμύρια!

    Ποιος, όμως, θα αναλάβει τόσο «χτυπημένα» έργα; Κάποιος πρέπει να κάνει το ψυχικό και γι’ αυτό το λόγο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους.

    Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η αγορά κατασκευών είναι σε χειμερία νάρκη, ενώ στην κυβέρνηση «κλώθουν».

    Για την ιστορία, κανένας από τους μεγάλους ομίλους δεν είχε συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, που προχώρησαν επί υπουργίας Χρ. Σπίρτζη, για το Πάτρα – Πύργος. Τώρα τους παρακαλούν να σώσουν την παρτίδα!

    Όλα στο γόνατο!

    Η περιπέτεια με το έργο του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, δείχνει πως ακριβώς προωθούνται οι δημόσιες επενδύσεις στη χώρα.

    Μεταξύ των μηχανικών κυκλοφορεί και ένα άλλο πρόσφατο ανέκδοτο: Οι υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ απέρριψαν τη συμμετοχή γραφείου σε διαγωνισμό για μια μελέτη σιδηροδρομικού έργου επειδή είχε λάθος σε μία ημερομηνία στην εγγυητική επιστολή. Το ενδιαφέρον είναι πως η επιστολή της ΕΡΓΟΣΕ με την οποία ενημέρωνε τον ατυχή μελετητή πως αποκλείστηκε λόγω αυτού του λάθους, είχε δύο λανθασμένες ημερομηνίες!



    ΣΧΟΛΙΑ