• Η κρίσιμη ημερομηνία της Intrakat, γκρίνια για τις προαγωγές στην Εθνική Τράπεζα, ο Σταϊκούρας και οι καθυστερήσεις της ΑΒΑΞ, το party του Γιάννη και της Δήμητρας Κούστα και ένα quiz με τον οπαδό του Ολυμπιακού

    Με καθυστέρηση ενός περίπου έτους θα ξεκινήσει να σκάβει ο ο δεύτερος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας

    image

    Το ράλι της Intrakat

    Την Παρασκευή στην Αθήνα, ο δείκτης υποχώρησε ελαφρά κατά 0,35% στις 1.290 μονάδες, παρά το γεγονός ότι στη Νέα Υόρκη έγινε «πάρτι» και ο δείκτης DOW JONES έκλεισε στις 37.300 μονάδες.

    Στις επιμέρους μετοχές, υψηλά 52 εβδομάδων σημείωσε η Intrakat και έκλεισε στα 3,99 ευρώ, με κέρδη 3,64% αλλά χαμηλό όγκο συναλλαγών τις 208.000 μετοχές.

    Εντός των επόμενων ημέρων (19-20 Δεκεμβρίου) αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια μεγάλη επιχειρηματική είδηση.

    Το πιθανότερο είναι ότι θα αφορά τον κλάδο ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας )  της εισηγμένης.

    Λογικά, με δεδομένο ότι σήμερα στο ξεκίνημα η αγορά θα είναι πολύ καλή, η μετοχή θα διασπάσει τα 4,00 ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της Intrakat ανέρχεται πλέον στα 640,5 εκατ. ευρώ.

     

    OTE: Πάλι κάτω

    Στον ΟΤΕ πάρα το γεγονός ότι διαγράφονται στις 19 Δεκεμβρίου 8,2 εκατ. χαρτιά, εν τούτοις η τιμή της μετοχής, στον απόηχο της είδησης της αποχώρησης Τσαμάζ και της ανάληψης της ηγεσίας από τον manager Κώστα Νεμπή, υποχώρησε σημαντικά 1,45% στα 12,95 ευρώ.

    Προφανώς ο νέος CEO πρέπει να δείξει έργο ώστε να τον εμπιστευτεί η επενδυτική κοινότητα.

    Το αρνητικό είναι ότι αναλαμβάνει τη θέση του σε 6 μήνες από τώρα.

     

    Ναυάγιο Ζακύνθου: Η δίκη της Τζουμάνα

    Όπως θυμάστε, ο Άρειος Πάγος το 2022 έκρινε με αμετάκλητο βούλευμα, ότι παραπέμπονται για κακούργημα οι επτά συντελεστές του συμβολαίου με το οποίο, τον Μάιο του 2014, πουλήθηκαν παράνομα 14.500 στρέμματα πάνω από το «Ναυάγιο» Ζακύνθου στη μεσιτική εταιρεία Pimana S.A. από τον Γεώργιο Χάρο – χωρίς να του ανήκει ούτε εκατοστό…

    Έτσι παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Νικολέττα Γυφτοπούλου, Τζουμάνα Μπεσάρα, Γεώργιος Βασιλάκης, Γεώργιος Χάρος, Ευστάθιος Τοτοκώτσης, Νικόλαος Μπακουλόπουλος και Δημήτρης Σκαλτσόγιαννης.

    Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου του 2024.

    Η Τζουμάνα Μπεσάρα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στις περισσότερες εταιρείες του Ομίλου Pima (στον οποίο ανήκει και η Pimana S.A.), που ίδρυσε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, Κριστιάν Κομέρ.

     

    Οι προαγωγές στην Εθνική και οι προσλήψεις «ορθίων» υπαλλήλων

    Σήμερα που πέρασαν πλέον οι ευχές μπορούμε να ασχοληθούμε και με τα πιο στενάχωρα που συμβαίνουν στην Εθνική.

    Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωσε προαγωγές στελεχών και, αν κατάλαβα καλά, προέβη σε «ανακάτεμα της τράπουλας» στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Τράπεζας.

    Με Πράξη του Διευθύνοντος Συμβούλου δεκατέσσερεις (14) Διευθυντές Διοίκησης προήχθησαν σε βοηθούς Γενικούς Διευθυντές.

    Παράλληλα, δημιουργήθηκε μία νέα θέση, αυτή του Senior Director, στην οποία τοποθετήθηκαν «εκτός επετηρίδας» 9 στελέχη της Τράπεζας, οι οποίοι κατείχαν διάφορες θέσεις ειδικών συνεργατών, οι οποίοι είχαν προσληφθεί προσφάτως στην Εθνική.

    Μάλιστα, όπως ψιθυρίζεται εντός της τράπεζας, ένα από τα στελέχη αυτά προσελήφθη μόλις τον προηγούμενο μήνα.

    Εκτός από την αύξηση του κόστους που προκαλούν οι προαγωγές αυτές, διότι οι θέσεις αυτές είναι καλοπληρωμένες, η απόφαση αυτή προκάλεσε γκρίνια στο εσωτερικό της Τράπεζας από εκείνους που θεωρούν δικαίως ή αδίκως ότι έχουν αδικηθεί.

    Επίσης γκρίνια ακούγεται και για την αποψίλωση του δικτύου – τον Δεκέμβρη έκλεισαν άλλα 5 καταστήματα σε Αττική και επαρχία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η πίεση στα εναπομείναντα υποκαταστήματα.

    Για να απορροφηθεί η πίεση αυτή μαθαίνω ότι σε σε 60 καταστήματα -κυρίως στην Αττική- εμφανίστηκαν στις 1 Δεκέμβρη νέοι εργαζόμενοι μέσω εταιρείας, με μοναδική εργασία να είναι όρθιοι και να δείχνουν στους πελάτες τα μηχανήματα, με πτυχίο, 6μηνη σύμβαση και μισθό 500 ευρώ.

     

    Ο Ζαββός πήρε το όπλο του

    Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, λέει ο λαός που συνήθως είναι σοφός.

    Θυμάστε λοιπόν στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μετά την περιπετειώδη αποχώρηση της Αθηνάς Χατζηπέτρου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ανέλαβε «προσωρινώς» τα καθήκοντά της ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γιώργος Ζαββός.

    Τελικά έκτοτε πέρασαν περίπου τρεις μήνες και ο Γιώργος Ζαββός όχι μόνο παραμένει ακλόνητος στη θέση του, αλλά διαπιστώνω ότι κινείται και αρκετά δυναμικά, γεγονός που δεν με εκπλήσσει διότι παρά τα 72 του χρόνια, την ίδια ζέση είχε δείξει και στο Υπουργείο Οικονομικών όταν προώθησε επιτυχώς το σχέδιο Ηρακλής.

    Μαθαίνω, δε, ότι στην Κυβέρνηση είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη συνολική απόδοσή του και την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης στο εσωτερικό της Τράπεζας, που σκέφτονται να παρατείνουν την παραμονή του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Κυριάκο Κακουρή, διαπιστώθηκε η πολύ θετική πορεία των προγραμμάτων χρηματοδότησης που ήδη υλοποιεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα με τη συμμετοχή της ΕΤΕπ.

    Πρόκειται για τη συνεργασία ύψους 400 εκ. ευρώ με την ΕΤΕπ στο πλαίσιο της οποίας έχουν δημιουργηθεί τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων», το «Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια», το «Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης», τα οποία θα διαθέσουν συνολικά πάνω από 2 δισ. ευρώ νέα δάνεια.

     

    Lamda: Αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατ. στα malls, πριν την ΙΡΟ

    Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 331 εκατομμυρίων προχώρησε η Lamda Malls την Πέμπτη, η οποία καλύφθηκε με εισφορά εις είδος της Lamda Ellinikon Malls (που θα ελέγχει τα δύο υπό ανάπτυξη εμπορικά κέντρα του Ελληνικού), της Malls Management Services και της The Mall Athens.

    Πρόκειται στην ουσία για μία τυπική διαδικασία προς ένα ουσιαστικό βήμα που κάνει η Lamda για να αποσχίσει τα εμπορικά από τον όμιλο και να τα εισάγει ως ξεχωριστή εταιρεία στο Χρηματιστήριο, προκειμένου τα assets που παράγουν έσοδα, να διανέμουν και μέρισμα.

    H διαδικασία της απόσχισης των εμπορικών κέντρων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο.

    Η Lamda Malls θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή έως τον Ιούλιο, η οποία θα συνοδευτεί με αύξηση κεφαλαίου, ώστε να ενισχυθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες ανάπτυξης των malls.

    Από την ΙΡΟ σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια 150 εκατομμυρίων, ένας στόχος «εφικτός» κατά τη διοίκηση.

    Η αξία του χαρτοφυλακίου των τεσσάρων malls που λειτουργούν ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και θα φτάσει τα 1,5 δισ. ευρώ έως το 2028, όταν θα έχουν εγκαινιαστεί τα Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου.

    Σε επίπεδο καθαρής αξίας του χαρτοφυλακίου (δηλαδή, μετά την αφαίρεση των δανείων) το 2024 θα φτάσει τα 850 εκατ. Ευρώ.

    Την πρώτη χρονιά κατά την οποία θα λειτουργήσουν και τα έξι εμπορικά του ομίλου, δηλαδή το 2027, το EBITDA υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί σε 168 εκατ. ευρώ, ενώ ποσό 72 εκατομμυρίων θα προέλθει από τα λειτουργικά κέρδη του Riviera Galleria και του Vouliagmenis Mall.

    Αναφορικά με τα δύο τελευταία ακίνητα, η ανάπτυξή τους απαιτεί χρηματοδότηση ύψους 1,05 δισ. ευρώ, η οποία έχει εν μέρει εξασφαλιστεί, ενώ επιπλέον ρευστότητα θα δημιουργηθεί χάρη στην ΑΜΚ της εισαγωγής

     

    Ο Σταϊκούρας και πότε πιάνει δουλειά ο δεύτερος μετροπόντικας στη Γραμμή 4

    Με καθυστέρηση ενός περίπου έτους θα ξεκινήσει να σκάβει ο ο δεύτερος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας, σύμφωνα με τα όσα είπε για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο υπουργός και μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας όταν παρουσίαζε τον προγραμματισμό για τα μεγάλα έργα εντός του 2024.

    Αν θυμάμαι καλά ήταν άνοιξη του 2022 και ο Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, διαβεβαίωνε την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τους Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον υφυπουργό Νίκο Καραγιάννη, ότι οι μετροπόντικες θα έχουν καταφτάσει στη Ελλάδα το φθινόπωρο του 2022. Αυτό σήμαινε ότι ύστερα από μια περίοδο εγκατάστασης και συναρμολόγησης τα δύο μηχανήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν το σκάψιμο εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

    Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι και τα δύο εργοτάξια ήταν έτοιμα για την υποδοχή των μηχανημάτων, καθώς δεν υπήρχαν πρόσφυγες ή ενστάσεις και καθυστερήσεις εκ μέρους της ΕΡΕΤΒΟ.

    Να προσθέσουμε, επίσης, ότι η Ελληνικό Μετρό έχει ήδη παραδεχθεί την καθυστέρηση του έργου κατά ένα έτος χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για ευθύνη της ΑΒΑΞ για την αργοπορημένη παραλαβή των  TBMs.

    Από την άλλη πλευρά, η ΑΒΑΞ έχει λάβει το περίφημο πριμ έγκαιρης υλοποίησης που ανέρχεται στα 57,7 εκατ. Ευρώ.

    Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί είναι ότι ακόμα και ο πρώτος μετροπόντικας ξεκίνησε να σκάβει από την Κατεχάκη τον Μάιο και όχι στις αρχές του έτους, όπως ήταν το αναμενόμενο.

    Να συμπεράνω, λοιπόν, ότι όταν ο Χρήστος Σταϊκούρας με το «καλημέρα» στο Υπουργείο Υποδομών είχε αναφερθεί στις καθυστερήσεις δημοσίων έργων κατά ένα εξάμηνο, είχε στο νου του τον Όμιλο ΑΒΑΞ, που κατασκευάζει τη γραμμή 4.

     

    Επέκταση στον κλιματισμό από τον Φέσσα

    Καλύτερα από πέρυσι αναμένεται να κλείσει το 2023 για την Quest του Θεόδωρου Φέσσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις αναμένεται να ανέλθουν πάνω από 1,1 δισ. ευρώ, ενώ δεν είναι απίθανο να προσεγγίσουν ακόμα και τα 1,2 δισ. ευρώ.

    Πέρυσι, ο όμιλος Quest ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1 δισ. ευρώ (1,032 δισ. για την ακρίβεια), και όλα δείχνουν ότι τα νούμερα θα είναι συνεχώς ανοδικά.

    To 9μηνο έγραψε τζίρο στα 827 εκατ. ευρώ, τα EBITDA επίσης αυξήθηκαν κατά 9,6% στα 59,7 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν ελαφρώς κατά 0,9% στα 32,2 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρουν πηγές, τα μεγέθη στην τεχνολογία δεν θα είναι τόσο μεγάλα όσο το 2021-2022, που υπήρξε μια έκρηξη κυρίως λόγω του Covid-19.

    Ωστόσο, η εμπορική δραστηριότητα του ομίλου (InfoQuest, ΓΕ Δημητρίου, iStorm, Clima Quest) αναμένεται να δώσει τα μεγαλύτερα οφέλη.

    Μάλιστα ο κλάδος του κλιματισμού, κυρίως μέσα από τη ΓΕ Δημητρίου, εκτός του ότι πήγε πολύ καλά το 2023, αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το 2024.

    Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε, η διοίκηση κοιτάει νέες επενδύσεις και εξαγορές σε αυτόν τον κλάδο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

     

    Γιατί το Μαξίμου επέλεξε διπλωμάτη για το Άγιον Όρος

    O Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για νέο διοικητή του Αγίου Όρους έναν διπλωμάτη τελικά, τον πρέσβη εν αποστρατεία Αναστάσιο Μητσιάλη.

    Κι έξι μήνες μετά την παραίτηση του ικανότατου Θανάση Μαρτίνου, ο οποίος παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, το Άγιον Όρος έχει ξανά διοικητή.

    Το παρασκήνιο είναι πλούσιο σχετικά με την επιλογή που έκανε ο πρωθυπουργός.

    Όπως μας λένε πηγές της στήλης, επελέγη διπλωμάτης για τη θέση επειδή οι τρεις προηγούμενοι διοικητές ήταν επιχειρηματίες και άριστοι γνώστες των οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, οι Δαλακούρας, Λούλης και Μαρτίνος πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από το «Περιβόλι της Παναγίας» και ο κ. Μητσοτάκης ήθελε στη θέση αυτή έναν έμπειρο διπλωμάτη.

    Γι’ αυτό δεν επελέγη τελικά ο ισχυρός μέχρι την τελευταία στιγμή υποψήφιος, Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima Bank και πετυχημένος τραπεζίτης.

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα χρειαστούν οι διπλωματικές αρετές του κ. Μητσιάλη, καθώς οι πιέσεις του ρωσικού παράγοντα για τον έλεγχο του Αγίου Όρους είναι επίμονες.

    Πηγή της στήλης αναφέρει επίσης ότι δυσαρεστημένος από την επιλογή του Μαξίμου είναι ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή να πάρει αυτός το χρίσμα.

    Όσο για τον κ. Μητσιάλη, πέρα από το πλούσιο βιογραφικό που διαθέτει, ξεχωρίζει το γεγονός ότι ήταν τρίτος υποδιοικητής της ΕΥΠ και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης τον είχαν ζητήσει ως μάρτυρα στην υπόθεση των υποκλοπών.

     

    Στην Αθήνα η «αμαρτωλή» Εύα

    Τον Απρίλιο του 2023 η Εύα Καϊλή ή «αμαρτωλή Εύα» για την υπόθεση του Qatargate είχε δηλώσει: «Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους».

    Πέρασαν μήνες από εκείνη τη δήλωση και φαίνεται ότι η κ. Καϊλή και αθώα δεν έχει αποδείξει ότι είναι, αλλά και στην Ελλάδα θα επιστρέψει.

    Όπως πληροφορείται ο Wiseman, πριν από μερικές ημέρες η πρωταγωνίστρια του μεγαλύτερου σκανδάλου στο ευρωκοινοβούλιο, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με Έλληνες ευρωβουλευτές και τους είπε ότι θα περάσει τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

    Τους τόνισε ότι δεν θα πάει στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα βρίσκεται στην Αθήνα και μόνο με την κόρη της, αλλά όχι με τον πρώην σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

    Η υπόθεση του Qatargate έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά οι αποκαλύψεις που έρχονται από τις έρευνες στις Βρυξέλλες είναι πολλές και «πνίγουν», όπως λένε οι πηγές μας, την όμορφη Εύα, αλλά και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

     

    Kαρφιά του νυν με αποδέκτη τον πρώην (Υπουργό βεβαίως…)

    Περιδιάβαινα πριν μερικές ημέρες τους διαδρόμους του μεγάλου κτιρίου όπου στεγάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Λεωφόρο Μεσογείων.

    Από μία μισάνοιχτη πόρτα στους… επάνω ορόφους πήρε το αυτί μου μία στιχομυθία έμπειρων υπηρεσιακών του Υπουργείου.

    Πάνω – κάτω έλεγαν, ότι τελικά μόλις στις 10 Δεκεμβρίου φέτος, ο νυν υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέθεσε ένα σημαντικό έργο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.

    Είναι κάτι που ζητούσε έντονα εδώ και περίπου ένα χρόνο και ο εντεταλμένος για την αποκατάσταση της περιοχής Σταύρος Μπένος (Σ.Σ. αλήθεια τι γίνεται ο σοβαρός Μεσσήνιος πρώην υπουργός; Πώς αισθάνεται με το έργο που έχει αναλάβει; Ρωτάμε απλώς…).

    Η εργολαβία είναι μικρή (ούτε 700.000 ευρώ, σταγόνα στον ωκεανό), αλλά το έργο σημαντικό αφού αφορά στην απομάκρυνση επικίνδυνων στοιχείων αμιάντου από την ταλαιπωρημένη περιοχή.

    Άκουσα με τα αυτιά μου τους υπηρεσιακούς να λένε:

    – Καλά ο Σκυλακάκης το προχώρησε γρήγορα σε δύο μήνες. Ο Σκρέκας τι έκανε ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές;

    – Το ίδιο αναρωτιέται και ο Σκυλακάκης, όπως μαθαίνω και μουρμουρίζει διάφορα μέσα από τα δόντια του καθότι ευγενής…

    Αυτά άκουσα, αυτά σας μεταφέρω και αν αυτό ισχύει είναι καρφί (Σ.Σ τι καρφί, πρόκα εξηντάρα!) του νυν για τον πρώην.

    Μαθαίνω, μάλιστα, πως δεν είναι και το πρώτο…

     

    ΣΤΑΣΥ: Σε ενάμιση μήνα ο διαγωνισμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το μετρό

    Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου (Σ.Σ. του 2024 φυσικά, στην Ελλάδα είμαστε και πρέπει να τα διευκρινίζουμε αυτά) θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την επιβράδυνση των συρμών του μετρό, όπως δεσμεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Θανάσης Κοτταράς.

    Είναι ένα έργο στο οποίο υπολογίζουν τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας (που πολύ θα ήθελε να είναι ο εισηγητής του Προϋπολογισμού και φέτος, νοσταλγεί την Πλατεία Συντάγματος, μου λένε διάφοροι αλλά…) όσο και ο ΥΠΕΝ, Θεόδωρος Σκυλακάκης (όπως μου λένε, ΚΑΙ αυτός νοσταλγεί την παλιά του θέση εκεί στο ΓΛΚ ή ακόμη καλύτερα στην Πλατεία Συντάγματος, μα τι έπαθαν όλοι ξαφνικά;) για να προωθήσουν την πράσινη μετάβαση.

    Για να ησυχάσουν λίγο οι υπουργοί μας, θα τους πω ότι γνωρίζω τουλάχιστον 2 απαρηγόρητους συναδέλφους τους που αυτή την εποχή είναι βουλευτές, αλλά χωρίς υπουργείο, όπως είχαν παλιά.

    Αμφότεροι δεν θα παζάρευαν οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο και εάν τους πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το λένε φωναχτά!

    Ο ένας από τους δύο… απαρηγόρητους φέρει βαρύ πολιτικό ονοματεπώνυμο και ο έτερος τριγυρνάει ολομόναχος την ορεινή Θεσσαλία.

    Αυτά να βλέπουν οι δύο εν ενεργεία υπουργοί και να αρκούνται σε αυτά που έχουν…

     

    Ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα και το ρεκόρ της DANAOS

    Στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη το Σάββατο το βράδυ ο Γιάννης Kούστας και η Δήμητρα Κούστα πραγματοποίησαν ένα μίνι party.

    Καλεσμένοι του επικεφαλής και βασικού μετόχου της εισηγμένης DANAOS, ο Νίκος και η Σήλια Τσάκου, ο Πόλυς και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή, ο Γιάννης Στασινόπουλος, η Χριστιάννα Καίσαρη και άλλοι.

    Να σημειωθεί πάντως ότι η τιμή της μετοχής της DANAOS βρίσκεται κοντά στο ρεκόρ του 2023, καθώς την Παρασκευή έκλεισε στην αγορά της Νέας Υόρκης στα 70,89 δολάρια με υψηλό έτους τα 71,4 δολάρια.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι στα 1,37 δισ. δολάρια.

     

    QUIZ: Ο οπαδός και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών

    Άπαντες έχετε ενημερωθεί για τη ρατσιστική επίθεση, από οπαδό του Ολυμπιακού, που δέχθηκε ο διαιτητής του αγώνα των Ερυθρόλευκων με τη Βαλένθια για την Euroleague.

    Οι Πειραιώτες καταδίκασαν το περιστατικό και διώχνουν δια παντός τον οπαδό απ’ το ΣΕΦ, όμως η ομάδα απειλείται με τιμωρία.

    Ο οπαδός του Ολυμπιακού Σπύρος Λ@@@@@ εργάζεται σε μια από τις 3 μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα, και κατέχει την θέση του Διευθυντή του Digital Transformation.

    Σας θυμίζω ότι και οι 3 εταιρίες στην Ελλάδα είναι πολυεθνικές (COSMOTE, NOVA,VODAFONE).

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.