• The Wiseman

    Γιατί “τρέχουν” όλοι σε Alpha και Πειραιώς και τι συμβαίνει στο Tatoi Club

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Σηκώνουν τα μανίκια στην Alpha Bank

    Δυναμικό ρόλο στην διαχείριση κόκκινων δανείων επιδιώκει η εταιρεία διαχείρισης Cepal, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει η Alpha Bank. Η στήλη πληροφορείται ότι η Apha  εξετάζει να πουλήσει μερίδιο από το 45% που έχει στην εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται δάνεια 6-7 δισ. ευρώ και, κεντρικό ρόλο στην επόμενη ημέρα φημολογείται ότι θα έχει ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής αρμόδιος για τα κόκκινα δάνεια Θοδωρής Αθανασόπουλος. 

    Μένει να αποδειχθεί… διότι υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι!

    Τηλεδιασκέψεις επί τηλεδιασκέψεων στην Τράπεζα Πειραιώς

    Από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη με ξένος επενδυτές βρίσκονται ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο γενικός διευθυντής, αρμόδιος για τα κόκκινα δάνεια, Γιώργος Γεωργακόπουλος. 

    Η τράπεζα έχει φουλάρει τις μηχανές της για να κλείσει έως τον Μάρτιο το deal είτε με την Cerberus είτε με την Intrum για την σύσταση του SPV, στο οποίο θα περάσουν για διαχείριση τα 24 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. 

    Ο επενδυτής θα καλύψει το ομόλογο που χρειάζεται η τράπεζα για να ευθυγραμμισθεί με την δέσμευσή της στον SSM να ενισχύσει τα κεφάλαιά της. Χρόνος υπάρχει έως τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η τράπεζα τρέχει…

    Η Αικατερινάρη ξηλώνει τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ

    Σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία διαχειρίζεται ακίνητα-φιλέτα, ο βασικός μέτοχος, δηλαδή το Υπερταμείο, θα απομακρύνει τον πρόεδρο και CEO Αθανάσιο Σχίζα. Η σιδηρά κυρία του Υπερταμείου Ουρανία Αικατερινάρη έχει δώσει εντολή να αλλαχτεί άμεσα η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ. Το έπραξε το καλοκαίρι στα ΕΛΤΑ και ο επόμενος στόχος είναι οι Αστικές Συγκοινωνίες. Όσο για την ΓΑΙΑΟΣΕ έχει βγάλει στην αγορά για παραχώρηση το Στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, την αξιοποίηση του οποίου διεκδικούν η ΤΕΡΝΑ, η Άκτωρ και η ΤΕΚΑΛ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. 

    Έφαγε «ξύλο» ο Δραγασάκης

    Η δήλωση του αντιπροέδρου περί ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αν γίνουν λάθος κινήσεις στις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων άναψε φωτιά στην κυβέρνηση. Η στήλη πληροφορείται ότι ο πρωθυπουργός τα πήρε κρανίο και έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο να βγει δημόσια να μαζέψει το θέμα. Εξ ου και η συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τούρκος» έγινε όπως μαθαίνουμε και ο Ευκλείδης, οι σχέσεις του οποίου με τον αντιπρόεδρο έχουν εδώ και καιρό ψυχρανθεί. 

    Ο επιχειρηματίας που χρωστάει και το Tatoi Club 

    H ημέρα το Σάββατο το πρωί ήταν ηλιόλουστη. Στο Tatoi Club ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίου στα Βόρεια Προάστια από το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν τα μέλη του με τις οικογένειές τους. Ο ιδιοκτήτης του Club είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους κανόνες που έχει θεσπίσει για όλα τα μέλη και όποιος τους παραβεί εκδιώκεται κακήν κακώς. Για αυτό και οι περισσότεροι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στο Tatoi Club δεν χωρούν βεντετισμοί και αρχηγικές συμπεριφορές. 

    Με δεδομένο οτι ο ιδιοκτήτης του είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους κανόνες καλό θα ήταν, όπως λένε εντός του club,  να είναι και προσεκτικός με τα μέλη του. Για παράδειγμα μέλος του Club είναι και γνωστός επιχειρηματίας, κάτοικος Εκάλης ο οποίος χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά. Χρωστάει ακόμα στην εφορία και στα Ταμεία. 

    Φυσικά το Σάββατο το μεσημέρι πήγε στο Club για να αθληθεί. Για να πληρώνει την ετήσια συνδρομή που ανέρχεται στις 10.000 ευρώ σημαίνει ότι έχει λεφτά…



    ΣΧΟΛΙΑ