• Γιατί όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ελληνικό, η εκποίηση των μετοχών που είχε ο Έντι στην Ελλάκτωρ και οι διάλογοι από τη συνάντηση των τραπεζιτών-Σταϊκούρα

    Η συζήτηση για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαίνεται από το Δελτίο Τύπου.

    The Wise Man
    image
    The Wise Man

    Από την Ρώμη στην Αθήνα και στο Ελληνικό

    Στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έλεγαν την περίφημη φράση: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

    Στην Ελληνική Δημοκρατία ήδη λέμε «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ελληνικό».

    Το Ελληνικό λοιπόν μεταξύ άλλων αναδεικνύεται στο νέο επιχειρηματικό hub της Ελλάδας.

    Άνοιξε το χορό η Τράπεζα Πειραιώς και όπως πληροφορούμαι ακολουθούν κι άλλοι (πιθανότατα η Eurobank).

    Ο λόγος για το mega deal Πειραιώς και Lamda για να αποκτήσει η Τράπεζα γραφεία μέσα στο Ελληνικό. Χρήστος Μεγάλου και Οδυσσέας Αθανασίου οι αρχιτέκτονες της μεγάλής συμφωνίας

    Και όταν λέμε γραφεία, κάντε το λίγο εικόνα, γιατί πρόκειται για γραφεία με θέα το Μητροπολιτικό πάρκο και τη θάλασσα.

    Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα εγκατασταθεί σε 40.000 τ.μ. και το τίμημα που θα δώσει θα υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

    Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις πληροφορίες για την μετέγκατασταση της Τράπεζας Πειραιώς στο Ελληνικό είχε αποκαλύψει πρώτο το mononews στις αρχές Ιουνίου σε ρεπορτάζ της Τετης Ιγουμενίδη με τίτλο Ελληνικό: Ποιες συστημικές τράπεζες συζητούν να μεταφέρουν τα headquarters τους – Όλο το παρασκήνιο

    Lamda: Σήμερα βάζουν αριθμούς και στοιχεία στα σχέδια

    Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα, η σημερινή για όσους προσπαθούν να περιγράψουν με στοιχεία και αριθμούς το μέγεθος της επένδυσης στην αξιοποίηση του Ελληνικού.

    Η διοίκηση της Lamda Development ΛΑΜΔΑ -0,73% 6,84 , υπό τον Οδυσσέα Αθανασίου, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, ολόκληρο το αναπτυξιακό σχέδιο της πρώτης πενταετίας σε πελάτες των Goldman Sachs, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνικής, Euroxx και της Axia Ventures Group.

    Οι ενδιαφερόμενοι εκτός από ωραίες φωτογραφίες και μακέτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι, το χρονοδιάγραμμα κάθε έργου, τα πρώτα -και αποκαλυπτικά- στοιχεία των προπωλήσεων, τους επιμέρους στόχους εσόδων ανά χρονική περίοδο και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που θα βοηθήσουν τους αναλυτές να κατασκευάσουν επενδυτικά μοντέλα βάσει των οποίων θα αξιολογήσουν την επένδυση.

    Διαφωνίες κυριών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς…

    Η συζήτηση για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαίνεται από το Δελτίο Τύπου.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τρίτη το απόγευμα, διχάστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού η αντιπρόεδρος και νομικός Νατάσα Στάμου έδειξε μεγάλη επιμονή στην κατεύθυνση της αναβολής της λήψης απόφασης (μέχρι και …ακροαματική διαδικασία ζήτησε να γίνει) στηριζόμενη στις καταγγελίες της Greenhill Investments Limited των Μπάκου και Καυμενάκη.

    Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου, με την ίδια ευγένεια αλλά και επιμονή, έδειξε ότι πείθεται περισσότερο από τις εισηγήσεις των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Κονταρούδης, Γεραντώνης) αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεν διέκριναν βασιμότητα στις καταγγελίες που αφορούσαν το μακρινό παρελθόν και μοναδικό στόχο είχαν την καθυστέρηση των διαδικασιών.

    Σαραντόπουλος: H εκποίηση των μετοχών και οι αγορές του Henry Holterman

    Όλοι πληροφορήθηκαν εγκαίρως ότι προχθές εκποιήθηκε το 0,7% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -100,00% αξίας 2,3 εκατ. ευρώ που πέρασαν στα χέρια του Henry Holterman της  Reggeborgh.

    Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι μετοχές φέρεται να ανήκαν στον Eddie (Εδουάρδος) Σαραντόπουλο  ο οποίος είχε κάτι οφειλές -από τις καλές μέρες του παρελθόντος- στον Όμιλο της Eurobank.

    Η συναλλαγή έγινε στην τιμή του 1,42 ευρώ ανά μετοχή ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Η εκποίηση των μετοχών έγινε από την ίδια την Eurobank.

    Βέβαια  οι σχέσεις του κατασκευαστή Σαραντόπουλου, o οποίος τούτες τις ημέρες έχει γενέθλια καθώς κλείνει τα 53 του χρόνια, με την νέα διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι άριστες και στενές.

    Έχει ήδη βρεθεί ένα modus vivendi και κυρίως ο τρόπος και οι τομείς συνεργασίας.

    Βέβαια λέγεται στην πιάτσα ότι πριν έλθουν οι Ολλανδοί, ο κ. Σαραντόπουλος ήταν επικεφαλής της δραστηριότητας της Ελλάκτωρ στην μακρινή Αυστραλία.

    Η Ελλάκτωρ από αυτή την δουλειά έχασε περίπου 100 έως 113 εκατ. ευρώ .

    Τώρα ο κ. Σαραντόπουλος είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΚΤΩΡ.

    Σαραντόπουλος: Η βίλα του στον Μηλιώνη

    Επίσης να μην ξεχάσω να σας πληροφορήσω ότι τον Μάρτιο του 2018 είχε βγει στον πλειστηριασμό η βίλα της οικογένειας Σαραντόπουλου στο Πόρτο Χέλι.

    Αγοραστής ο Βασίλης Μηλιώνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επιχειρηματίας απέκτησε το ακίνητο με τίμημα που προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ (λίγο χαμηλότερα από τη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και πωλήθηκε σε offshore εταιρία προς 11,75 εκατ. ευρώ) ύστερα από πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Βank.

    Προφανώς τα μέλη της οικογένειας Σαραντόπουλου εκείνες της εποχές αγνοούσαν το βιβλίο του νομπελίστα συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγκγουεϊ με τίτλο «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα».

    Η αποκαλυπτική συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους τραπεζίτες και τους φορείς της αγοράς…

    Ο πάντα καλοπροαίρετος και συναινετικός Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον στενό του συνεργάτη, επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού ανέλαβαν πάλι να δώσουν λύση στο …αιώνιο πρόβλημα της χρηματοδότησης της Ανάπτυξης, στην μεγάλη τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα παρουσία του Θεόδωρου Σκυλακάκη αλλά και όλων των προέδρων επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων.

    «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 860.000 ενεργά ΑΦΜ στη χώρα, και να χρηματοδοτούνται από τραπεζικό σύστημα μόνον 25.000» έλεγε και ξαναέλεγε ο Κώστας Μίχαλος του ΕΒΕΑ.

    Την απάντηση έδωσε ο κ. Σκυλακάκης και όχι οι τραπεζίτες.

    “Από τις 860.000 ΑΦΜ εταιρειών που αναφέρετε κύριε Πρόεδρε, μόνον οι 279.000 απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο.”

    Από αυτές, μόνον 164.000 λειτουργούν χωρίς ζημιές και με επαρκή ίδια κεφάλαια, άρα μόνον αυτές μπορούν δυνητικά να είναι επιλέξιμες στο πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους.

    Από αυτές τις 164.000 επιχειρήσεις, οι περισσότερες τα προηγούμενα χρόνια έκρυβαν τα έσοδα και τους τζίρους τους για να αποφύγουν την βαριά φορολογική αφαίμαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα έχουν κίνητρο να εμφανίσουν τζίρους και κερδοφορία αλλά τώρα τους έτυχε η πανδημία…

    Η ΔΕΠΑ Υποδομών αποκαλύπτει σήμερα τις κρυφές χάρες της ΔΕΗ

    Σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών για την ΔΕΠΑ Υποδομών.

    Από τις οικονομικές προσφορές θα προκύψουν κρίσιμοι αριθμοδείκτες (valuation multiples) για το πως αντιμετωπίζουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία οι εξειδικευμένοι επενδυτές.

    Από τους αριθμοδείκτες της ΔΕΠΑ Υποδομών θα αναδειχθεί η αξία του ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια τα προσδοκώμενα έσοδα της ΔΕΗ από την πώληση του.

    Γι’ αυτό άλλωστε όλοι οι σοβαροί επενδυτικοί οίκοι έσπευσαν να υπερκαλύψουν την «πράσινη ομολογιακή έκδοση» της ΔΕΗ.

    Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ Υποδομών σήμερα πωλείται το 100% (65% ελληνικό δημόσιο και 35% ΕΛ.ΠΕ.) και περιλαμβάνονται οι Εταιρείες Διανομής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και ΔΕΔΑ, καθώς και τα δικαιώματα επί των δικτύων διανομής, που θα περάσουν, επίσης, στον πλειοδότη.

    Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί υποχρεούται να υποβάλει ξεχωριστή προσφορά για το 49% της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας που κατέχει σήμερα η ENI Gas e Luce, ώστε να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.

    Το «πειρατικό» στη μάχη του εμβολιασμού

    «Βαριά ονόματα» της θρυλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία το 2004 επιδιώκεται να επιστρατευθούν στη μάχη του εμβολιασμού.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται προσπάθεια ώστε Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης να αποτελέσουν τα κεντρικά πρόσωπα σε καμπάνια ενημέρωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, προκειμένου να χτισθεί το περίφημο «τείχος ανοσίας» που θα μας βγάλει μια και καλή από τον φαύλο κύκλο της πανδημίας.

    Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση επισημαίνουν πως η καμπάνια σχεδιάζεται να «τρέξει» αρχικά σε διαδικτυακό και ραδιόφωνο και στη συνέχεια –εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο- να ακολουθήσει η τηλεόραση ενώ αποκαλύπτουν πως με βάση τις μέχρι στιγμής συζητήσεις το σλόγκαν θα βασίζεται στο ιστορικό –πλέον- επιφώνημα του δημοσιογράφου Γιώργου Χελάκη.

    «Σήκωσέ το», όταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ετοιμάζονταν να ολοκληρώσουν τον θρίαμβό τους, υψώνοντας το κύπελλο της διοργάνωσης στο στάδιο «Ντα Λούζ» της Λισαβόνας.

    Αποποίηση Ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.