• The Wiseman

    Ποιος είναι ο Θανάσης Νέζης που φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Σε δυσμένεια ο Σταμάτης…

    Η στήλη δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και να μην ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν στην κεντροαριστερά. Τα περισσότερα τα ξέρετε… και βλέπετε επίσης τις βόλτες των σαλταδόρων βουλευτών του χώρου. Η είδηση είναι αλλού: Η στήλη πληροφορείται ότι η Φώφη (Γεννηματά) τα πήρε στο κρανίο με τον Σταμάτη Μαλέλη και τον έχει εδώ και περίπου δέκα ημέρες στην… κατάψυξη. Σε τέτοιο βαθμό που ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος δεν γράφει τις ανακοινώσεις… Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη καθώς και να θέλει (μάλλον θέλει) ο Σταμάτης να επιστρέψει στον ΣΚΑΙ είναι κομματάκι δύσκολο μετά την έλευση του Παπαδρόσου στις εγκαταστάσεις του Φαλήρου. Βέβαια ο Μαλέλης προ 22 -23 χρόνια ήταν ο άνθρωπος που προσέλαβε (από το MEGA) τον Παπαδρόσο στον Alpha TV και τον ανέδειξε σε στέλεχος πρώτης γραμμής.

    Ο Θανάσης Νέζης

    Μπαίνοντας κάποιος στο κτήριο της ΝΔ και πηγαίνοντας στον 2ο όροφο μπορεί να συναντήσει πολλά πρόσωπα. Το μυστικό όμως είναι να συναντήσει τον Θανάση Νέζη. Ποιος είναι ο κ. Νέζης; Ο (πραγματικά)  εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Θανάσης Νέζης, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία, βρίσκεται στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη σχεδόν από την πρώτη μέρα, που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε με την πολιτική. Στα πρώτα του βήματα δίπλα στον κ. Μητσοτάκη ο ρόλος του ήταν διακριτικός, καθώς το όνομά του δεν είχε εμπλακεί σε παρασκηνιακές ιστορίες.  Aυτές τις ημέρες ο ίδιος καταρτίζει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές. 

    Απο αριστερά: Θανάσης Νέζης και Νίκος Σοφιανός

    Τρέχει το SPV της τράπεζας Πειραιώς

    Τα στελέχη της σουηδικής εισηγμένης στο Nasdaq Stockholm Large Cap List εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων Intrum αλλά και τα στελέχη του αμερικανικού fund Cerberus έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω από το χαρτοφυλάκιο NPEs της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να υποβάλλουν τις προσφορές τους σε ένα-ενάμιση μήνα. Αμέσως μετά θα γίνει η SPV με τα 24 δις ευρώ NPEs. Δηλαδή Μάρτιο ή το αργότερο Απρίλιο. Η Τράπεζα Πειραιώς θα κρατήσει μειοψηφικό ποσοστό και το υπόλοιπο όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά είτε η Intrum είναι είτε το Cerberus.  

    Αναστάτωση στα Folli της Κηφισιάς

    Στα κάγκελα βρίσκονται, όπως μαθαίνω, τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στο μεγάλο κατάστημα – με όλες τις φίρμες των καλλυντικών – της Folli Follie στην Κηφισιά καθώς κυκλοφορεί εντόνως ότι το μαγαζί πουλήθηκε σε μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία του κλάδου των καλλυντικών με πολλά σημεία πώλησης… Λέτε; Κι αν έγινε κάτι τέτοιο θα έγινε στο μεσοδιάστημα μέχρι να βγει η προσωρινή διαταγή για δέσμευση της ακίνητης περιουσίας.

    Βροχή ερωτήσεων από τους δανειστές

    Μπαράζ συναντήσεων είχαν χθες στις τράπεζες με κλιμάκια των δανειστών. Εμφανίσθηκαν προβληματισμένοι για την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων και ρωτούσαν επίμονα τους τραπεζίτες να τους πουν την άποψή τους τόσο για το σχέδιο ASP του υπουργείου Οικονομικών όσο και αυτό της ΤτΕ. 

    Η σκληρή Έφη

    Σήμερα το πρωί η καλλίπυγος υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Η Έφη έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερα ισχυρό στέλεχος της παρέας του Αλέξη και του Μεγάρου Μαξίμου και συμμετέχει ενεργά στον πυρήνα των νέων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο (σ.σ. τυγχάνει να είναι και ζευγάρι), τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Ντ. Ηλιόπουλο κ.ά. 

    Τζίφος τα οικονομικά σκάνδαλα

    Στην Οικονομική εισαγγελία βάζουν σιγά-σιγά στο αρχείο τα φερόμενα οικονομικά σκάνδαλα που η κυβέρνηση τα είχε κάνει σημαία τα προηγούμενα χρόνια π.χ. δάνεια κομμάτων κ.ά. Έγκυρη πηγή έλεγε στην στήλη ότι άνθρακες ο θησαυρός… Άσε που τον Μάρτιο λήγει και η θητεία της επικεφαλής Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννας Ψαρουδάκη. 



    ΣΧΟΛΙΑ