array(0) {
}
        
    
Menu
0.12%
Τζίρος: 152.81 εκατ.

ΗΠΑ: Στην Ουάσινγκτον οι 800 Εθνοφύλακες που κινητοποίησε ο Τραμπ

            
The Wiseman
the wise man

Έχει προβάδισμα το Amera για Νηρέα & Σελόντα;

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 07.03.2018
Στο… κούρεμα θα κριθεί η Forthnet
ΕΠΟΜΕΝΟ • 09.03.2018
Το Καζίνο Λουτρακίου και ο υπόγειος πόλεμος του τζόγου

Θέμα ωρών η τελική απόφαση: Από ώρα σε ώρα θα μάθουμε ποιος είναι τελικά ο προτιμητέος επενδυτής για Νηρέα και Σελόντα. Χθες οι τραπεζίτες συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τις βελτιωμένες προσφορές που κατέθεσαν τη Δευτέρα τα Diorasis και Amerra για να αποκτήσουν Νηρέα και Σελόντα. Το θετικό, όπως λένε πηγές είναι ότι,  οι τραπεζίτες συμφώνησαν μεταξύ τους.  Τραπεζίτης που συνομίλησε ο wise man άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει προβάδισμα του Amera , καθώς η πρόταση του περιλαμβάνει το σύνολο των δανείων . Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημιά στις τράπεζες. Αν επιβεβαιωθεί το προβάδισμα του Αmerra σημαίνει ότι επικράτησε πέρασε η θέση της Πειραιώς.  Τα στελέχη της Πειραιώς είχαν θέσει περισσότερο σκληρούς όρους  σχετικά με τα δάνεια σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Μπήκαν οι νέοι μέτοχοι στην Invel (που ελέγχει την Εθνική Πανγαία)

Άλλαξε προχθές η μετοχική σύνθεση της επενδυτικής εταιρείας Invel, που ελέγχει το 65,49% της Εθνική Πανγαία. Τελείωσε, έτσι, η πολύμηνη διαδικασία αποχώρησης κεφαλαίων που συνδέονταν με τον ισραηλινό επιχειρηματία Beny Steinmetz. Όπως είχε γράψει προ ημερών το mononews, οι δύο νέοι μέτοχοι της Invel είναι οι επενδυτικές εταιρείες Coller Capital και Castlelake. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά την έγκριση των αλλαγών από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που διατηρεί το 32,66% της μεγαλύτερης ελληνικής ΑΕΕΑΠ. Έτσι, πήρε και μια ανάσα ο επικεφαλής της Invel Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου καθώς τους επόμενους μήνες πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της συμφωνίας με την Εθνική Τράπεζα.

Συνωστισμός στην πτήση για Φραγκφούρτη…

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν ήταν ο μοναδικός οικονομικός παράγοντας που πετούσε το απόγευμα της Τρίτης προς Φρανκφούρτη. Στην πτήση της Lufthansa ήταν και πλήθος στελεχών της τουριστικής αγοράς όπως ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα και άλλοι.

Ο Γ. Στουρνάρας σταμάτησε στη Φρανκφούρτη, αλλά οι υπόλοιποι συνέχισαν προς Βερολίνο όπου αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, η Internationale Tourismus-Börse Berlin (ITB). Όποιος έχει κουράγιο και διάθεση για περπάτημα μαθαίνει από πρώτο χέρι όλες τις νέες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό.

…και στις πτήσεις προς τα ελληνικά ξενοδοχεία

Ένας συνεπιβάτης των ξενοδόχων, που κρυφάκουγε για λογαριασμό της στήλης, μεταφέρει όσα έλεγαν για το ενδιαφέρον ξένων ομίλων.

«Η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της προσφοράς» υποστήριζαν οι παράγοντες τους ξενοδοχειακού κλάδου με αφορμή τις κινήσεις ξένων επενδυτών στον ελληνικό τουρισμό.

Οι επτά υποψήφιοι για τα τρία ξενοδοχεία του ομίλου Λακιτίρα στην Κω, που αποσφραγίζονται σήμερα, είναι ενδεικτικές του κλίματος. Ενδεικτική είναι, από την άλλη πλευρά, και η κίνηση της Eurobank η οποία κατέθεσε προσφορά ώστε να σιγουρευτεί πως τα ξενοδοχεία δεν θα πωληθούν κοψοχρονιά! Είναι, άραγε η αμερικανική Hines, μεταξύ των υποψηφίων ή περιμένει να βγει στο σφυρί έτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού;

Ο μεγάλος αριθμός αγγελιών πώλησης ξενοδοχείων, που ξεπερνούν τις 1.000 τον τελευταίο καιρό, δε σημαίνει και πολλά. Αρκετά από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία βρίσκονται μακριά από τα ραντάρ των ξένων.

Μη βιάζεστε για το 51% των ΕΛΠΕ

Η ουδέτερη δήλωση της πλευράς Λάτση στην ερώτηση του Reuters για το σχέδιο πώλησης του 51% των ΕΛΠΕ από κοινού με το δημόσιο, συζητείται στην ενεργειακή αγορά.

«Επαφιέται στο δημόσιο να αποφασίσει» τόνισαν λακωνικά.

Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστούν παζάρια κάποιων εβδομάδων ώστε να αποσαφηνιστεί ποιο ποσοστό (από το 45,47%) του ομίλου Λάτση στα ΕΛΠΕ θα πωληθεί, καθώς και ποιο ποσοστό (από το 35%) του ΤΑΙΠΕΔ.

Γι’ αυτό μην περιμένετε οριστικές αποφάσεις πριν από το επόμενο δίμηνο.

Οι επενδυτές της Yoleni’s

Στο γνωστό delicatessen του Κολωνακίου Yoleni’s, που διαβάζουμε πως κάνει άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ, είναι ακόμα μέτοχοι μέλη της οικογένειας Χατζηιωάννου, της αλήστου μνήμης Sprider; Δεν είναι κακό, όλοι αξίζουν μιας δεύτερης ευκαιρίας. Από ενδιαφέρον ρωτάμε!

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Wiseman επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου
Ποιοι μιλάνε για τον Greg, xορεύοντας με τους ισχυρούς των μετοχών, το hot παρασκήνιο για την ΕΧΑΕ κι ο ρόλος του Πιέρ, γιατί πούλησαν Γερμανός-Κάτσος και τα ολέθρια λάθη του Λάτση, το νέο deal Σαραντίτη, η μάχη TITAN-MOH και τα ερωτικά μηνύματα βουλευτή
Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior
Οι τράπεζες και το νέο ράλι, τι συμβαίνει σε Ιατρικό-ΑΕΜ, ποιοι έστησαν το κόλπο στην ΕΥΔΑΠ, οι πράσινοι ατσίδες και το θαύμα της ΤΕΧΑΝ, το beef Μιχάλη – Μαζαράκη και τι μας φέρνει η Κίμπερλι από ΗΠΑ
Οι αντοχές της METLEN, το γεύμα Στουρνάρα – Πιέρ με τον «μίστερ Euronext», η ασταμάτητη Βρεττού, ξένος στην ΑΕΜ, η εντολή Κ.Μ. στην Οικονομική Αστυνομία, εισαγγελέας για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης και κάτι αλλάζει στο Κολλέγιο
Ο ενθουσιασμός για μετοχές, όλα τα μυστικά της Metlen και τι θα γίνει σήμερα, ο Λύκος και το λαγούμι, η επιτυχία της StiQ, οι άγνωστοι μικροεφοπλιστές, και το σχόλιο του ολιγάρχη για το νέο σκάφος του Νouveau
Ο… αυτόκλητος «mister 550.000 ευρώ», οι νέες business των εργολάβων, οι άσχετοι Τσέχοι που «χτυπούν» την Aegean, η «καρφάρα» του Κ.Μ. και όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο
Το ράλι προς τις 2.000 μονάδες, το «πάρτι» ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ λόγω Στάσση, πάνω από 90% η αποδοχή του προέδρου Βαγγέλη, ο σπρίντερ Πιέρ, το λαχείο για ΟΠΑΠ – Brightstar και οι νέες business του Πολέμη
Το σχέδιο του Κ.Μ. για το νερό και ο Στάσσης, πόσο ισχύουν οι φήμες για deal Μυλωνά, πώς η Generali πήρε την Ευρωκλινική, η κίνηση – ματ Κυριακού, πότε θα γίνουν εκλογές και το πάρτι έκπληξη του Τίμου Μελισσάρη στις Σπέτσες
Οι αντοχές της Πειραιώς, η διορατική Βρεττού και το παρασκήνιο με τα ΑΤΜ, οι επιλογές των μετόχων της Metlen, η επιστροφή του Greg κι ένας καυγάς στην Τήνο με διάσημο γυναικολόγο