• Attica Bank, η τράπεζα των 50 ιδιοτελών συμφερόντων, το μεγάλο συνέδριο των Πρασίνων για το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος του dealmaker Σπύρου Μαρτσέκη και ποια είναι η νέα Creta Farms

    Mετά τις προχθεσινές διαβουλεύσεις είναι σίγουρο ότι στην υπόθεση της Attica Bank, κάθε μία εμπλεκόμενη πλευρά έχει την δική της agenda, τα δικά της μικροσυμφέροντα και παντελή άγνοια κινδύνου.

    image

    Tι θα αποφασίσει σήμερα το Δ.Σ. της Attica Bank

    Mετά τις προχθεσινές διαβουλεύσεις είναι σίγουρο ότι στην υπόθεση της Attica Bank, κάθε εμπλεκόμενη πλευρά έχει τη δική της agenda, τα δικά της μικροσυμφέροντα και παντελή άγνοια κινδύνου.

    Όλοι φαίνεται πως πιστεύουν πως «χρόνος υπάρχει» και μία ακόμη αναβολή «δεν θα ενοχλήσει».

    Η Τράπεζα της Ελλάδος νιώθει έντονη την πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μεταφέρει αυτή την πίεση στους συμβούλους και τη διοίκηση της Attica Bank.

    Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ιεραρχήσει διαφορετικά τις αναγκαιότητες.

    Άλλες προτεραιότητες (και υποχρεώσεις) έχει ο Ξηρουχάκης του ΤΧΣ, άλλες ο Αϊβάζης και ο Βερύκιος.

    Αλλιώς βλέπουν τα θέματα τα αλλοδαπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ κι αλλιώς οι σύμβουλοι του.

    Ούτε και μέσα στο Δ.Σ. της Attica Bank δεν υπάρχει ομοφωνία.

    Η συμμαχία του Κ. Μακέδου του ΤΜΕΔΕ με το Ellington Fund προσέφερε μια ρεαλιστική διέξοδο αφού βάζει 180 εκατ. ευρώ στο τραπέζι.

    Υπάρχει και άλλη πρόταση ιδιωτικού φορέα που είναι σαφώς υψηλότερη κι ακούγεται καλύτερη αλλά για να προχωρήσει η συζήτηση θα πρέπει το ΤΧΣ να δεχθεί να παραχωρήσει τα δικαιώματά του στην αύξηση κεφαλαίου.

    Δικαιώματα που απέκτησε χωρίς να έχει βάλει ούτε 1 Ευρώ αφού οι μετοχές του προέρχονται από τα warrants του Δημοσίου.

     

    Θα αγοράσουν χρόνο που δεν έχουν

    Κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες και περίπλοκες συνθήκες το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank σήμερα -κατά τα φαινόμενα- είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε μια πολύ προσεκτική νομική διατύπωση:

    Η απόφαση του Δ.Σ. θα ανοίγει τον δρόμο για μια αύξηση κεφαλαίου, υπέρ των παλαιών μετόχων, αφήνοντας ωστόσο χώρο, περιθώριο και δυνατότητες για τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών μόλις βρεθεί κοινός τόπος και υπάρξει μια συμφωνία…

    Κι αυτό είναι το εντυπωσιακότερο στοιχείο:

    Παρά το χάος και την ασάφεια υπάρχουν στο τραπέζι binding offers δεσμευτικές προσφορές από ιδιώτες επενδυτές που είναι πρόθυμοι να βάλουν όσα λεφτά χρειάζεται για να προχωρήσει η Attica Bank.

    Πόσα λεφτά χρειάζονται;

    Μέχρι σήμερα υπάρχει μόνον η εκτίμηση της Deloitte, η οποία παραδέχεται τις αδυναμίες υπολογισμού του συνόλου του προβλήματος της Τράπεζας Αττικής…

     

    Η πρώτη κίνηση του Νίκου Σταθόπουλου στην Pet City

    Εδώ και δύο μέρες το τηλέφωνο του Νίκου Σταθόπουλου κουδουνίζει διαρκώς από φίλους, γνωστούς και παλιούς συμμαθητές από το Κολλέγιο που του δηλώνουν περιπαικτικά πόσα ζώα συντροφιάς έχουν στην οικογένεια και του ζητούν συμβουλές για την περιποίησή τους.

    Αυτά τα τηλεφωνήματα ωστόσο έδωσαν στον Νίκο Σταθόπουλο την πρώτη καλή ιδέα για την αξιοποίηση του δικτύου Pet City.

    Σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο κτηνιάτρων, μέσα στα καταστήματα Pet City, που θα προσφέρουν υπηρεσίες και συμβουλές στα ζώα συντροφιάς των πελατών που θα επισκέπτονται.

    Θα είναι η πρώτη φορά που οι φιλόζωοι της χώρα θα μπορούν να απευθύνονται σε ειδικούς κτηνιάτρους μέσα στα καταστήματα της αρεσκείας τους…

     

    Ο κρυφός πρωταγωνιστής Σπύρος Μαρτσέκης

    Ο Wiseman επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά…

    Εγκαίρως σας είχαμε προϊδεάσει για την δραστήρια Ionian Capital του Σπύρου Μαρτσέκη που ετοίμαζε κάτι μεγάλο στον χώρο της λιανικής.

    Η Ionian Capital είναι πλέον η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε φέτος 2 μεγάλα επιχειρηματικά deals και με τους δυο μεγαλύτερους επενδυτές: τη CVC Capital και την BC Partners!

    Με αυτές τις συμφωνίες ο Σπύρος Μαρτέκης αναδεικνύεται σε top deal maker εκμεταλλευόμενος την πολύχρονη εμπειρία του, την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από την επιχειρηματική κοινότητα, μαζί με την δυνατή ομάδα που τον στηρίζει.

    Ο Σπύρος Μαρτσέκης διαθέτει την ικανότητα να ανακαλύπτει ευκαιρίες εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα. Στην βραδινή προσευχή ένας μοναχός τον άκουσε να εξομολογείται ότι έχει ήδη αρχίσει και «δουλεύει» το επόμενο πολύ μεγάλο deal… εντός και εκτός Ελλάδος

     

    Από τα χάρτινα καλαμάκια γεννήθηκε μία νέα Creta Farms

    Την εταιρεία Matrix Pack ίσως να μην την γνωρίζετε, σίγουρα όμως χρησιμοποιείτε προϊόντα της. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη εταιρεία στην παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων όπως τα χάρτινα καλαμάκια και τα βιοδιασπώμενα καπάκια ζεστών ροφημάτων.

    Ιδρύθηκε μέσα στην κρίση, το 2009 στην Ελλάδα και σήμερα διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής και δίκτυο πωλήσεων σε 52 χώρες.

    Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης και σούπερ μάρκετ παγκοσμίως.

    Από ‘δω και πέρα αρχίζουν τα κακά νέα. Προφανώς μια τόσο μεγάλη παραγωγική εταιρεία χρειάστηκε δανεισμό. Η επιβίωση μέσα στην Ελλάδα της κρίσης δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Πρόεδρος του ΔΣ της Matrix Pack είναι ο κ. Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, άνθρωπος με πολύ καλές ιδέες, εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις και επαφές με το τραπεζικό μας σύστημα.

    Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

    Στο μοναστήρι, οι μοναχοί μου είπαν ότι ο κ. Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος αναζητά απεγνωσμένα χρηματοδότηση εντός και εκτός Ελλάδος. Η χάρη του έφτασε μέχρι και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Επειδή εκεί στο Λουξεμβούργο όμως, οι χαρτογιακάδες τα ψάχνουν τα ζητήματα, πληροφορήθηκαν ξαφνικά για κάποιες παρατυπίες που έχουν βρεθεί στους διάφορους ελέγχους, άκουσαν φήμες για τους τσακωμούς των μετόχων μεταξύ τους.

    Το χειρότερο όμως είναι ότι ακούστηκαν και …πιστολιές δηλαδή για τα δάνεια κάποιων εκ των μετόχων που έχουν χτυπήσει και κάνουν cross default…

    Αν όλα αυτά σας θυμίζουν θλιβερές ιστορίες αδελφοκτόνων μετοχικών διαφωνιών…καλά πάτε…

     

    Το μεγάλο συνέδριο των Πρασίνων

    Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει κόμμα Οικολόγων Πρασίνων στην ελληνική πολιτική σκηνή.

    Πραγματοποιούν συνέδριο αυτό το σαββατοκύριακο και φυσικά -ως γνήσιοι Έλληνες- είναι διχασμένοι.

    Υπάρχουν αυτοί που έχουν αποδεχθεί τον… εισοδισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ως μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας (βλέπε Δημήτρης Πολιτόπουλος) θέλουν να συνεχίσουν να δέχονται την οικονομική του ενίσχυση. Υπάρχουν και οι άλλοι (Ηλίας Παπαθεοδώρου) που θεωρούν ότι οι επόμενες εκλογές με απλή αναλογική και το ισχυρό οικολογικό κίνημα στην Ευρώπη επιβάλλει αυτόνομη κάθοδο και υψηλές συνεργασίες….

    Πόσοι είναι όλοι μαζί; Εγγεγραμμένοι σύνεδροι 350.

    Δεν θα βρεθούν όλοι από κοντά στο ξενοδοχείο αφού οι περισσότεροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο από μακριά, online.

    Γιατί τώρα όλα αυτά ενδιαφέρουν;

    Υπάρχουν και οι σύντροφοι του Γιώργου…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.