array(0) {
}
        
    
Menu
0.17%
Τζίρος: 172.51 εκατ.

Κυρανάκης: Ποιες είναι οι 15 λεωφορειακές γραμμές που θα ενισχυθούν τα δρομολόγια – Στόχος λεωφορείο κάθε 8 λεπτά στην 550

            
The Wiseman
the wise man

Αυτή είναι η αλήθεια για τους μισθούς στα ΕΛΠΕ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 09.03.2018
Το Καζίνο Λουτρακίου και ο υπόγειος πόλεμος του τζόγου
ΕΠΟΜΕΝΟ • 13.03.2018
Τι πραγματικά συμβαίνει με την IBG. Ποιοι ενδιαφέρονται-Όλο το παρασκήνιο 

Οι μισθοί στα ΕΛΠΕ:  Τα ΕΛΠΕ σήμερα είναι μια πολυεθνική εταιρία. Με υπερκέρδη  συγκαταλέγονται στους 100 μεγαλύτερους ενεργειακούς Ομίλους του πλανήτη. Ο Όμιλος ΕΛΠΕ καταγράφει την τελευταία τριετία «έκρηξη» κερδοφορίας, ενώ παράλληλα πρωτοστατεί και στο εθνικό εγχείρημα για ανακάλυψη κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, εξέλιξη που θα μεταβάλει συθέμελα την ίδια την φυσιογνωμία του Ομίλου και θα γιγαντώσει την ηγετική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή”. Υπό αυτές τις συνθήκες η εταιρία είναι υποχρεωμένη να προσλαμβάνει στελέχη υψηλού επιπέδου των οποίων οι αποδοχές να είναι πάνω από τον μέσο όρο.

Για παράδειγμα προ μηνών προσελήφθη με αποδοχές ύψους 150.000 ευρώ τον χρόνο ο  Σπύρος Μιχαλακάκης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BP Ευρώπης. Πρόκειται για ένα στέλεχος υψηλού επιπέδου ο οποίος στην προηγουμενη δουλειά αμειβόταν με περίπου 300.000 ευρώ. Μια δουλειά με υψηλές απαιτήσεις που είχε πολλά αεροπορικά ταξίδια και συχνές επαφές στο εξωτερικό τα οποία μετά από κάποια χρόνια κούρασαν τον πολύπειρο manager.  Επίσης προσελήφθη και ο έμπειρος δικηγόρος Πάρης Παπαγγελόπουλος (γιος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) με συνολικό εργατικό (και όχι μεικτές αποδοχές)  κόστος για την εταιρία 50.000 ευρώ. Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι μια εταιρία όπως τα ΕΛΠΕ που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές επίπεδο πρέπει να προσλάβει τους καλύτερους.  Όπως κάνουν και οι εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Και είναι γεγονός ότι οι καλύτεροι πρέπει να πληρωθούν παραπάνω…

Μπάχαλο με το σύστημα των πλειστηριασμών!

Τυχαίους αριθμούς εμφάνιζε χθες το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών με τους πλειστηριασμούς καθώς απεικονίζονταν ακίνητα με τιμές άνω των 50 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, οι βιομηχανικές και άλλες εγκαταστάσεις της «Μπαλής», εταιρείες που είχε περάσει στον αλήστου μνήμης όμιλο Λαυρεντιάδη, εμφανίζονταν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τη Eurobank με τιμή εκκίνησης τα 246 εκατ. ευρώ! Μια κεραμοποιία έβγαινε σε πλειστηριασμό από την Πειραιώς με τιμή εκκίνηση τα 66 εκατ. ευρώ! Γενικά το σύστημα παρουσίαζε τυχαίους αριθμούς πιθανώς επειδή κάποιος είχε παρέμβει και προσθέσει μηδενικά ή άλλα νούμερα στα πραγματικά στοιχεία.

Οι μαύρες τρύπες στις προσπάθειες εξυγίανσης

Οι διθύραμβοι για την επιτυχία του πλειστηριασμού του ξενοδοχειακού ομίλου Λακιτίρα (στην άκρως τουριστική Κω) και πολλών πλειστηριασμών (αν και οκτώ στα δέκα ακίνητα τα αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες!) κρύβουν τις δυσκολίες σε άλλα μέτωπα.

Οι αναδιαρθρώσεις δανείων και η εξυγίανση ισχυρών ομίλων δεν προχωρούν όλες με τους ίδιους ρυθμούς. Μπορεί να ακούγεται πως έχουμε προτιμητέο επενδυτή για Νηρέα και Σελόντα, αλλά η Notos παραπαίει χωρίς ορατό σχέδιο διάσωσης,  και στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κυκλοφορούν τοίχο – τοίχο και σκυφτοί για να αποφύγουν τα μαχαίρια!

Όσο, μάλιστα, θολώνει το μεταμνημονιακό τοπίο, εν μέσω των νέων δυσμενών προβλέψων για την ανάπτυξη, τόσο θα δυσκολεύει και η προώθηση κάποιων σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Σκληρή απάντηση Λεωνίδα Μπόμπολα σε αδελφούς Καλλιτσάντση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ένα από τα ερωτηματικά είναι ο ισχυρότερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας. Για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδας Μπόμπολας επιτίθεται κατά μέτωπο στους συνεταίρους του για την τύχη του ομίλου.

Ο Λ. Μπόμπολας, με δηλώσεις του στην Καθημερινή, υποστηρίζει πως «δεν πουλάει» τις μετοχές του και πως τα έργα στη Μέση Ανατολή «προκάλεσαν μεγάλη αιμορραγία στον όμιλο οδηγώντας σε ζημιογόνες χρήσεις».

Υπεύθυνος για τα έργα στη Μέση Ανατολή ήταν ο Δημ. Καλλιτσάντσης, αντιπρόεδρος του ομίλου που έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και μήνες. Ο αδελφός του Αναστάσιος Καλλιτσάντσης κατέχει τη θέση του προέδρου και οι διαρροές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες κινητοποίησαν την πλευρά Μπόμπολα.

Ο τελευταίος διάβασε προ ημερών ένα ανυπόγραφο κείμενο στο οποίο αναφέρονταν πως αυτός ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του ομίλου.

Αναφέρονταν, μάλιστα, αναλυτικά όσα είχαν συμβεί σε πρόσφατα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Και φαίνεται πως αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες, ανεξάρτητα με την πλευρά του Δημήτρη Κούτρα με την οποία ταυτίζεται.

Το 20,5% εναντίον του 10,5%…

Έχουν άδειες για τις επισκευές σε Ψαρρού και Παράγκα;

Εκτεταμένες εργασίες επισκευών σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της Μυκόνου βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη με τους κατοίκους του νησιού να αναρωτιούνται αν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες.

Οι γνωρίζοντες υπενθυμίζουν πως κάποια από τα συγκεκριμένα κέντρα λειτουργούν εδώ και χρόνια με «προσωρινές άδειες» οι οποίες ουδέποτε μετατρέπονται σε τελικές αφού δεν καλύπτονται πολεοδομικές, υγειονομικές και άλλες προϋποθέσεις (βλέπε πυρασφάλεια).

Όπως και στη Σαντορίνη, οι περίοικοι βλέπουν ορισμένα ξενοδοχεία να διπλασιάζονται σε επιφάνεια, με όχι και τόσο νόμιμο τρόπο, αλλά τα πάντα καλύπτονται από την έκρηξη του ελληνικού τουρισμού.

Όταν, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει, υπάρξει μια κακή χρονιά, τότε θα βγει στην επιφάνεια η βρώμα που σήμερα καλύπτεται κάτω από το χαλί της ευφορίας… Προς το παρόν όλοι είμαστε παρατηρητές με πρώτο το δήμαρχο Μυκόνου!

Ξενοδοχεία πάνε και έρχονται!

Και ενώ στη Μύκονο έχουν πέσει με τα μούτρα στις επισκευές (ημιπαράνομων ή εντελώς παράνομων) χώρων διασκέδασης, συνεχίζεται η σκληρή μάχη στο εσωτερικό ενός ισχυρού ξενοδοχειακού ομίλου χωρίς κανένας να ασχολείται.

Οι γνωρίζοντες παραπέμπουν σε πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία ένα ξενοδοχείο του ομίλου που είχε πάρει το δρόμο προς… Παναμά επέστρεψε στην Ελλάδα! Περισσότερα οσονούπω αφού η συγκεκριμένη ενδοοικογενειακή διαμάχη αναμένεται να κορυφωθεί το 2018.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ράλι των super 7 μετοχών, τι εγινε με Optima και Cener, ο Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, τα big deal Prodea και Παπαλέκα, ο ανασχηματισμός με Λοβέρδο και Στυλιανίδη και γιατί φεύγει ο Τσιάρας
Ο πόλεμος Χατζηδάκη – Κρητικών, η επιτυχία της Νίκης, οι μετοχές, το end year rally και το FOMO, το νέο deal που έρχεται, τι αγοράζει ο Παπαλέκας, το κάλεσμα του Καίσαρη και το θηριώδες beef Σαρακάκη – Καρρά
Ο ύπουλος fund manager και η Εθνική, ποιοι δεν πουλάνε Credia, οι shipowners στην Ευρώπη, το beef 2 υπουργών, τα ακριβά «ψώνια» 4 εφοπλιστών, η Δόμνα στο My Story κι ένα quiz με την πλατινομαλλούσα δημοσιογράφο
Η άνοδος των 5, ποιος εφοπλιστής αγόρασε Ευρώπη, τα αστέρια της Morgan και η εμφάνιση του Snob, ποιος CEO παίρνει 400.000 ευρώ, το «ξύπνημα» της Φραγγιά και το πάρτι θρύλος του Τσεσμέ
H μονομαχία Πειραιώς – Credia, τα ραντεβού Qualco και ΑΕΜ στο Λονδίνο, ο Πιέρ οργώνει την Ευρώπη, big deal για Άννα Αγγελικούση, η Κίμπερλι και η Cosco και τι έκανε ο «Φραπές» στο Κολωνάκι (φωτό)
Τα παρασκήνια του Λονδίνου, τι συμβαίνει με μεγάλη χρηματιστηριακή, η λάμψη της ΜΟΗ, πότε θα γίνει το placement της ΕΥΑΘ, το μήνυμα του ΚΜ στους ξένους, ο Πιέρ κι ο… Πανιώνιος, τα εύσημα στη Νίκη και τα ψέματα της κόμισσας Φραγγιά
Στο Λονδίνο οι Έλληνες CEOs και ποιος άνοιξε 2 Petrus, ποιος αγοράζει Intralot, ποιες τράπεζες έχουν βγει για ψώνια, ψήνεται deal – έκπληξη, οι κινήσεις Μουνδρέα και Τομάζου, τι δείχνουν τα γκάλοπ, ο χαμός με Άδωνι κι ένα hot quiz με πρώην υπουργό
Η εισήγηση που απέρριψε ο ΚΜ, ποιος διέλυσε την Intralot και τι θα κάνουν τώρα οι μέτοχοι, το ράλι της ΓΕΚ, ο Παπακωνσταντίνου στο My Story, ο… σερβιτόρος της Κίμπι και το πάρτι της Ράνα Ζέιν (φωτό 40 χρόνια πριν)
Το θρίλερ με την Intralot και η αλήθεια για τα κέρδη του 2026, ποιες εταιρείες θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σίτιση, η επιτυχία της Νίκης, οι νέες business του Λιάκου, τι έλεγε η Κίμπι στον Αργυρό στο FaceTime, και 2 quiz για τον ξυπόλυτο που φλερτάρει τη διάσημη και την κοινή πρόσκληση σε πάρτι με black tie
Οι super 10, η λάμψη σε Metlen και ΑΕΜ, η μεγάλη μπάλα της Σεμίραμις Παληού, ποια μετοχή του Buffett κάνει ράλι, πού θα επενδύσει το αμερικάνικο DFC και η βραδιά για τον Βαρδή τον «αϊτό της Κρήτης»