• Οικονομία

    Θεώνη Αλαμπάση: Μια κυρία… “Gucci” στο Υπουργείο Οικονομικών

    • Contributor
    Θεώνης Αλαμπάση

    Θεώνη Αλαμπάση


    Νέα, δυναμική, με ισχυρό βιογραφικό… Πρόκειται για τη νέα επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνης Αλαμπάση.

    Μία παρουσία που δεν περνά απαρατήρητη από κανέναν, κάτι που πιστοποιούν όσοι εργάζονται στο οικονομικό επιτελείο.

    Τις τελευταίες ημέρες έχει αναλάβει το “τιμόνι” του ιδιωτικού χρέους της χώρας, έναν τομέα που γνωρίζει πολύ καλά, καθώς επί σειρά ετών υπήρξε Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ.

    Η προσεγμένη εμφάνιση και τα Gucci

    Όσοι την γνωρίζουν, μιλάνε για ένα πρόσωπο με νομική κατάρτιση, ενώ στέκονται και στην προσεγμένη παρουσία της, καθώς το dress code που επιλέγει στις καθημερινές της εμφανίσεις, κάνει τα βλέμματα στελεχών και επισκεπτών να στρέφονται επάνω της, προσδίδοντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

    Η ίδια επιλέγει ακριβά ρούχα και τσάντες, δείγμα ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και για την εξωτερική της εμφάνιση, καθώς δεν θέλει να περνά απαρατήρητη.

    Τα αγαπημένα της φαίνεται πως είναι μεταξύ άλλων τα Gucci και άλλα προϊόντα διάσημων σχεδιαστών, που συμπληρώνουν το στυλιστικό προφίλ κάθε πετυχημένου στελέχους.

    Φαίνεται πως είναι μια γυναίκα που θέλει να μαγνητίζει τα βλέμματα με το εξαιρετικό γούστο της, ενώ αποδεικνύει πως δεν διαθέτει μόνο νομικές γνώσεις αλλά και γούστο στη μόδα.

    Το προφίλ της και τα… νότια προάστια

    Πληροφορίες αναφέρουν πως αγαπά ιδιαίτερα τα νότια προάστια της Αθήνας και κυρίως τη Γλυφάδα, μια από τις ομορφότερες περιοχές του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

    Η νέα κυρία του Υπουργείου Οικονομικών σε αρκετά νέα ηλικία κατάφερε να εξελιχθεί στον τομέα της, κατακτώντας μια από τις πλέον σημαντικές θέσεις στο οικονομικό επιτελείο.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως είναι ένα από τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου που συμμετείχε ενεργά στη συγγραφή του νέου Πτωχευτικού Νόμου, μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και πολύπλοκης μεταρρύθμισης.

    Στη θέση της επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας διαδέχεται τη Μαριαλένα Αθανασοπούλου, η οποία βρέθηκε σε αυτή τη θέση τον τελευταίο χρόνο, μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουρμούση, που επι σειρά ετών βρισκόταν στο “τιμόνι”.

    Το ισχυρό βιογραφικό

    Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο.

    Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, με εξειδικευμένη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων. Στον δημόσιο τομέα εργάζεται από το 2007, ως νομική σύμβουλος σε αξιωματούχους της κυβέρνησης.

    Παράλληλα, είναι μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και ΕΔΥΤΕ Α.Ε

    Διαβάστε επίσης

    Νέα παράταση στις επιστρεπτέες προκαταβολές – Μετά τις εκλογές η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

    Σταϊκούρας: Έτος μεγάλων προκλήσεων και ανάπτυξης το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ