ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χατζημανώλη: Η αγαστή συνεργασία με τους φορείς της ναυτιλίας αύξησαν τα πλοία στο Νηολόγιο και η Κύπρος εδραιώνεται σε ναυτιλιακό κέντρο
«Παραλάβαμε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ, πέρυσι έφτασε στο 171% και φέτος θα πάει στο 160%, πρόκειται για τεράστιες μειώσεις του χρέους», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η δυνατότητα της οικονομίας να αποπληρώνει το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερη.
«Είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, η κομισιόν αναφέρει ότι θα φτάσουμε 1,9% και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος χώρος στην οικονομία για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών για το 2023», τόνισε, εκτιμώντας ότι για το 2024 θα είναι πιο σφιχτά τα πράγματα.
Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε πως όταν πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα στους οίκους αξιολόγησης, θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα και στα επιτόκια.
«Θα πάμε σε καλύτερα επιτόκια σταδιακά και όχι μέσα σε μία μέρα. Θα βελτιώνονται όσο βελτιώνεται και η αξιοπιστία της χώρας και θα προσεγγίζουμε το μέσο όρο των επιτοκίων της Ευρώπης που είναι τουλάχιστον 1,5% κάτω από τα ελληνικά», εξήγησε.
Διαβάστε επίσης:
Εξάμηνη παράταση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους
Μετά την επενδυτική βαθμίδα… μαραθώνιος για την επιστροφή στο 2010
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Με υποδομές LNG, αγωγούς φυσικού αερίου και διασυνδέσεις, συμβάλουμε ενεργά στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής
- Sports Party* για την τελευταία αγωνιστική της Super League από το Πάμε Στοίχημα
- Έγραψε ιστορία και γέμισε και τα ταμεία της η ΑΕΚ με την πρόκριση στα προημιτελικά
- Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη μετά το σήμα ΗΠΑ-Ισραήλ ότι ο πόλεμος «ίσως τελειώσει πιο γρήγορα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.