• Οικονομία

    Τέλος στη συνεργασία της Τουρκίας με την McKinsey λόγω… αντιπολίτευσης βάζει ο Ερντογάν!

    • NewsRoom
    Τουρκική λίρα: Η τέλεια νομισματική καταιγίδα - «Βυθιζόμαστε» λένε οι Τούρκοι

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την ώρα που η τουρκική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο πιέσεων από τις διεθνείς αγορές, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε, σύμφωνα με το Reuters, να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, διακόπτοντας τη συνεργασία της χώρας με την εταιρία McKinsey.

    Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Οικονομικών (και γαμπρός του Ερντογάν) Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της Τουρκίας με την αμερικανική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών McKinsey. Σκοπός ήταν η αμερικανική εταιρεία να βοηθήσει στην υλοποίηση ενός νέου μεσοπρόθεσμου οικονομικού xπρογράμματος.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, o Τούρκος πρόεδρος έδωσε σήμερα εντολή στους υπουργούς του να σταματήσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες της εταιρείας. Και αυτό καθώς ο Κεμάλ Κιλιτσνταρόγλου, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγόρησε τον Τ. Ερντογάν για τη συνεργασία με τις αμερικανικές επιχειρήσεις σε μια εποχή που οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον έχουν πληγεί από την κράτηση του Αμερικανικού πάστορα στην Τουρκία.s

    Ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε τη συμφωνία με την McKinsey νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι όποιος δεν θέλει τη συνεργασία, «είτε έχει άγνοια, είτε είναι προδότης». Ωστόσο, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως «αυτό το άτομο (σ.σ Κιλιτσνταρόγλου) προσπαθεί να μας ανοίξει θέματα θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που έχει πληρωθεί για να βοηθήσει στην οικονομική μας διαχείριση…».

    Όπως σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, «για να μην του δώσω αυτή την ευκαιρία … είπα στους υπουργούς μου να μην λαμβάνουν πλέον συμβουλές από αυτούς (McKinsey).»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοσία στον πληθωρισμό έχει αναπτύξει η τουρκική λίρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σενάρια που δίνουν ώθηση στην τουρκική λίρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ζήτηση για φθηνότερα δολάρια στην Τουρκία δείχνει το δύσκολο δρόμο της λίρας



    ΣΧΟΛΙΑ