• Οικονομία

    Τα SOS της φορολογικής δήλωσης για τα ακίνητα

    • NewsRoom
    Αδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δεύτερη ευκαιρία

    Αδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δεύτερη ευκαιρία


    Μέγιστη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης της φορολογικής τους δήλωσης.

    Αρχικά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση του πίνακα 5.1 για την ιδιοκατοίκηση.

    Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν το κίτρινο πλαίσιο προκειμένου να επιλέξουν να εμφανιστεί είτε η περσινή εικόνα δήλωσης ακινήτων είτε η εικόνα του Ε9. Οφείλουν να δηλώσουν όποια ακίνητα ιδιοκατοικούνται, να τους δώσουν ανάλογο χαρακτηρισμό (κύρια -1η δευτερεύουσα -2η δευτερεύουσα και λοιπές ) να τα καταχωρίσουν και να επιλέξουν Μεταφορά στη Δήλωση.

    Στην περίπτωση που δεν εμφανίζονται τα ακίνητα που θέλετε να δηλώσετε θα επιλέξετε εισαγωγή νέου ακινήτου και θα καταχωρήσετε όλα τα στοιχεία του ακινήτου.

    Όσον αφορά στην τροποποίηση στοιχείων ακινήτου επιλέγετε το κίτρινο πλαίσιο. Διαλέγοντας τα ακίνητα που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να τροποποιήσετε τα περιγραφικά στοιχεία τους όπως εμφανίζονται και να τα χαρακτηρίσετε ως κύρια ή δευτερογενή κατοικία. Εν συνεχεία προβαίνετε σε μεταφορά στη δήλωση με τα διορθωμένα στοιχεία. Οι αλλαγές αυτές αφορούν αποκλειστικά τη συμπλήρωση της δήλωσης Ε1 και δεν επηρεάζουν την περιουσιακή σας εικόνα.

    Σχετικά τέλος με τον Αριθμό Παροχής Ρεύματος, εάν είχατε προβεί σε αίτηση διακοπής ο αριθμός αυτός υπάρχει πάρα ταύτα, και αναγράφεται πάνω στον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ( ρολόι). Θα τον αναζητήσετε σε παλιότερους λογαριασμούς που σας έχουν αποσταλεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Έτσι μας κλέβουν ηλεκτρονικά καταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ