• Οικονομία

    Στουρνάρας: Συνάντηση με τους προέδρους των ευρωπαϊκών θεσμών SRB και SSM

    • NewsRoom

    Ο Υποδιοικητής της ΤτΕ Θεόδωρος Πελαγίδης, η Υποδιοικήτρια της ΤτΕ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής του SSM Claudia Buch, και ο επικεφαλής του SRB Dominique Laboureix


    Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και στην Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 11 και αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB) Dominique Laboureix και η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Claudia Buch.

    Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών συναντήθηκαν σήμερα με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα και στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Τράπεζα της Ελλάδος οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών θα συναντηθούν επίσης και με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

    Από αριστερά: Η επικεφαλής του SSM Claudia Buch, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του SRB Dominique Laboureix.

    Θα έχουν επίσης επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.  

    Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς και θέματα εποπτικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο ευρωπαϊκών θεσμών με την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι επικεφαλής των SSM & SRB Claudia Buch και Dominique Laboureix, στελέχη της Διοίκησης της ΤτΕ και των δύο ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Goldman Sachs: Αγωγή $1,3 εκατ. από πρώην Global HR Manager – «Ήθελα να αυτοκτονήσω»

    Alpha Bank: Γιατί «τρέχει» το ελληνικό real estate

    Τράπεζα Πειραιώς και Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους



    ΣΧΟΛΙΑ