• Οικονομία

    Στο Λουξεμβούργο για Eurogroup και Ecofin ο Κωστής Χατζηδάκης

    • NewsRoom
    O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

    O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

    Σήμερα, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

    Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα συζητηθούν, επίσης, ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ιδίως για την καταπολέμηση της απάτης ΦΠΑ.

    Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN, o υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Cohesion Forum που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιτόκια: Οι αγορές περιμένουν τις δηλώσεις της Λαγκάρντ – Το μελανό σημείο για την ΕΚΤ

    Η «ακτινογραφία» του νέου ΕΝΦΙΑ – Οι απαλλαγές στη Θεσσαλία, η περιφέρεια με τα 1,2 δις και η εκτόξευση της αξίας των ακινήτων στα 771 δις

    Στουρνάρας: Άλλα €6,6 δισ. εκδόσεις ομολόγων από τις τράπεζες ως το τέλος του 2025



    ΣΧΟΛΙΑ