• Οικονομία

    Στο «κυνήγι» των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου η ΑΑΔΕ –Στο σφυρί βίλες, σκάφη και κοσμήματα


    Σε πλειστηριασμό μπαίνουν τα ακίνητα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, σε μία προσπάθεια της ΑΑΔΕ να ασκήσει πίεση για την αύξηση των εσόδων του κράτους.

    Η ΑΑΔΕ προτίθεται να βγάλει στο σφυρί πολυτελείς κατοικίες με πισίνες, μεζονέτες πολλών τετραγωνικών, επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και άλλους είδους περιουσιακά στοιχεία.

    Στόχος πέραν την αύξησης των εσόδων στα κρατικά ταμεία, είναι να σταλεί το μήνυμα ότι πλέον δεν είναι δυνατόν κάποιος να χρωστά εκατομμύρια ευρώ και να νομίζει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.

    Ένας οφειλέτης μπορεί να προστατεύσει την κύρια κατοικία του εφόσον δεν ξεπερνά η αντικειμενική της αξία τις 200.00 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και τα 250.000 ευρώ, αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά.

    Σε περιπτώσεις τετραμελούς οικογένειας, το όριο αντικειμενικής αξίας κάτω από την οποία προστατεύεται η πρώτη κατοικία του οφειλέτη ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

    Για να μην βγει το ακίνητό του στο σφυρί, ο οφειλέτης δεν θα πρέπει να έχει κανένα άλλο ακίνητο στο όνομά του, δηλαδή η πρώτη κατοικία του να είναι το μοναδικό ακίνητο του φορολογουμένου. Μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση δεν θα βγει το σπίτι σε πλειστηριασμό.

    Οι αρμόδιες Αρχές δύνανται πάντως να προχωρήσουν σε κατάσχεση καταθέσεων, κινητών και ακινήτων για χρέη 500 ευρώ και άνω.

    Άλλα αντικείμενα που δύναται να κατάσχει είναι αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης, κοσμήματα – τιμαλφή. Ωστόσο, δεν μπορεί να κατάσχει πράγματα προσωπικής χρήσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρ. Δήμας: Ο μόνος τρόπος για να ορθοποδήσει η χώρα είναι από την ιδιωτική πρωτοβουλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nέο ταμείο μικροπιστώσεων για επαγγελματίες που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Πιτσιλής: Πώς τα νέα κόλπα των φοροφυγάδων στη Μύκονο αλλάζουν τον τρόπο σκέψης του αφεντικού της ΑΑΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ