• Οικονομία

    Στίβεν Μνούτσιν (HΠΑ): Κανονικοί οι ρυθμοί λειτουργίας από τον επόμενο κιόλας μήνα

    • NewsRoom

    Στίβεν Μνούτσιν, Υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ


    Ο υπουργός Οικονομικών, των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Πέμπτη πως πιστεύει ότι είναι μέσα στις δυνατότητες της χώρας, να ξαναρχίσουν οι κανονικοί ρυθμοί λειτουργίας από τον επόμενο κιόλας μήνα.

    ″Το πιστεύω” αποκρίθηκε ο Μνούτσιν, ερωτώμενος από τον Τζιμ Κρέιμερ του CNBC, σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης της οικονομίας τον Μάιο. Το σχόλιο έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο “Squawk on the Street”, του CNBC.

    “Νομίζω ότι θα γίνει μόλις ο πρόεδρος αισθανθεί άνετα με τα ιατρικά ζητήματα”, πρόσθεσε ο Μνούτσιν. Είπε ότι η κυβέρνηση έκανε “ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε οι αμερικανικές εταιρείες και οι Αμερικανοί εργαζόμενοι, να μπορούν να λειτουργούν και να έχουν τη ρευστότητα που χρειάζονται”.

    Το σχόλιο του Μνούτσιν έγινε λίγες ώρες αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κινήσεις που αποσκοπούσαν στη χρηματοδότηση άλλων 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τις επιχειρήσεις και τους δήμους.

    Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει προ ημερών ότι ήλπιζε πως οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να γεμίσουν τις εκκλησίες το Πάσχα, αν και η κυβέρνηση δημοσίευσε αργότερα κατευθυντήριες γραμμές με τις οποίες ζητούσε να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.

    Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως επιταχύνει τις προσπάθειες για να λειτουργήσει ξανά η οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει τη δημιουργία μιας δεύτερης task force εντός του Λευκού Οίκου η οποία θα επικεντρωθεί στην οικονομική καταστροφή που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο  NBC News.



    ΣΧΟΛΙΑ