• Οικονομία

    Στις αγορές η Ελλάδα με 5ετές ομόλογο

    • NewsRoom


    Σε μια ακόμα έξοδο στις αγορές θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), καθώς έδωσε ήδη την εντολή στους αναδόχους να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, Τετάρτη, με στόχο να αντληθούν περίπου 2- 2,5 δισ. ευρώ, για να ενισχύσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

    Όπως είχε γράψει εγκαίρως το mononews, το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με πηγές θα ήταν στην παρούσα φάση μια έκδοση 5 χρόνων και ως πιθανότερο χρόνο για την έκδοση την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα.

    Την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, με λήξη τον Φεβρουάριο του 2026, ανέλαβαν οι Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.

    Στόχος του ελληνικού δημοσίου είναι η μεγάλη υπερκάλυψη της έκδοσης, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο, ακόμα και κάτω από το επίπεδο του 0,20%.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 0,162% και του 10ετούς στο 0,989%.



    ΣΧΟΛΙΑ