ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μια ακόμα έξοδο στις αγορές θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), καθώς έδωσε ήδη την εντολή στους αναδόχους να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, Τετάρτη, με στόχο να αντληθούν περίπου 2- 2,5 δισ. ευρώ, για να ενισχύσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
Όπως είχε γράψει εγκαίρως το mononews, το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με πηγές θα ήταν στην παρούσα φάση μια έκδοση 5 χρόνων και ως πιθανότερο χρόνο για την έκδοση την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα.
Στόχος του ελληνικού δημοσίου είναι η μεγάλη υπερκάλυψη της έκδοσης, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο, ακόμα και κάτω από το επίπεδο του 0,20%.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 0,162% και του 10ετούς στο 0,989%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Παππάς για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: Σήκωσα το χέρι, δεν τον γρονθοκόπησα – Ψέματα ότι προσπάθησα να διαφύγω στο εξωτερικό
- Intralot: Η Intracom Holdings αγόρασε 100.000 νέες μετοχές
- Ρεκόρ πληρωμών το 2025 για τα Σχέδια Βελτίωσης στον Πρωτογενή Τομέα – Nέα επενδυτικά προγράμματα άνω των €500 εκατ.
- Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει ελληνικές αρχαιότητες – Το μοντέλο να ισχύσει και για τα Γλυπτά λέει ο διευθυντής του